Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите гарантират, че ще се слушат само народни ритми
9 апр 2024 21:49, Нели Христова
194
Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн
Снимка: БГНЕС

Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която смятат за твърде бърза или бавна.

Министърът на културата Муса Дадаев обяви решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до темпо, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), съобщава руската държавна агенция ТАСС.

"Аз обявих окончателното решение, съгласувано с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че отсега нататък всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да съответстват на темпо от 80 до 116 удара в минута", каза Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров регионът сега гарантира, че чеченските музикални и танцови творения са в съответствие с "чеченския манталитет и музикален ритъм" като целта е да донесе "на хората и на бъдещето на нашите деца културното наследство на чеченския народ", добави Дадаев .

Забраната ще означава, че много песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат забранени. Интересното е, че руският химн, който е 75 bpm, също попада под санкциите на закона.

Чечня се намира в региона на Северен Кавказ между Каспийско море и Черно море. Това е почти изцяло мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е лидер от 2007 г. и използва времето си на поста, за да задуши всяка форма на несъгласие.

Има и съобщения за вълни от насилие срещу гей мъже.

В началото на 2017 г. експертите на ООН по правата на човека призоваха властите да разследват твърденията, че гей мъже са били набелязани и задържани, а местните медии съобщиха, че някои са били убити заради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ преследване беше разкрита през януари 2019 г., когато активисти казаха, че десетки мъже и жени са били задържани и най-малко двама са починали в ареста.

В отговор Кадиров каза, че в републиката му няма гейове и че ако има такива, те трябва да бъдат изведени от региона.

Прокремълският лидер също покори чеченското сепаратистко движение, което се бори за независимост от Русия почти две десетилетия.

През юли 2020 г. Държавният департамент на САЩ санкционира Кадиров за неговото "участие в груби нарушения на човешките права".

Според изявление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с "обширна достоверна информация" за отговорността на Кадиров "за многобройни груби нарушения на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, включително изтезания и убийства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от Политика
Експерти: С промените НС може да прави каквото си иска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
народната музика бърза ли е или бавна.
133
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Гейовете изтръпнаха!
132
6
 
1
 
! Отговори
asdasd преди 2 седмици
А българския къде попада ? Изсмукано от под ноктите новина !Омразата ви е очевадна към кого !Лошото е че скоро ще трябва да се преобувате в въздуха !
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Време е Тунгуският метеорит да цопне в блатата на така наречената Росийска Федерация и да се приключва.
130
4
 
7
 
! Отговори
Костя преди 2 седмици
Харесвам Рамзан
129
2
 
2
 
! Отговори
Сенеката преди 2 седмици
Само така...стига с тоя Блек метъл.... хаххах...
128
0
 
6
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 2 седмици
Хахаххахахахаха радост за глухите .... .хахаххахаха
127
7
 
12
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Защо ни занимавате с пропадналата расийска федерация?
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия чеченците са ди,ваци и канибали. Като се напият си изяждат децата. Това е най-примитивния народ. По- примитивни мозъци от техните няма. Науката още не е обяснила как могат да карат кола и да стрелят с оръжие, с толкова малко неврони.
125
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Надявам се да го очистат и с десетте му деца. На Саддам и Кадафито им оставиха по малко за семе, но тая гад не заслужава.
124
0
 
7
 
! Отговори
Министър на културат преди 2 седмици
Демек, сега са си оставили само средната. Така ли излиза?
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега за тест в Чечня, после и в цяла СССР... Русия де. А иначе как ще го определят това или първо ще стрелят? Само питам, 'щото четвъртината при темпо 80 е като осмината на 40...
122
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ухае на сутрешна доза пропаганда... Мдааа, обичам аромата на писклива пропаганда докато си пия чая...
121
13
 
11
 
! Отговори
Абе Кадирка? преди 2 седмици
А какво стана с Украйна? Освободихте ли я? Или украинците пипат твърдо и се върнахте обратно в кoчинкатa руска? Нали беше там на фронта и се правеше голям мъж?
120
7
 
15
 
! Отговори
Русофил с мокри очи преди 2 седмици
Много красив мъж, ако го погледам още малко и ще приема исляма.
119
5
 
20
 
! Отговори
Тъжно преди 2 седмици
Чеченския народ се гърчи в смъртната хватка на Кадиров и П у т л е p. Имаше едно момче, ама говоря ви момче, дето е тийнейджър, което беше направило клипче против Кадиров и този психопат беше отишъл в дома му и пушки, а родителите му даваха официално извинение под дулото на автомати, смятай за какъв тотален деградирал мъж става въпрос. Това само с куршум се лекува.
118
9
 
2
 
! Отговори
Всеки ден си преди 2 седмици
казвам няма на къде повече да потънат медиите и те всеки ден ми демонстрират, че могат да потъват безкрайно :D
117
2
 
10
 
! Отговори
аз само да добавя.. преди 2 седмици
когато бях 5-6 клас в час по рисуване даскалът ни попита знаем ли колко партии има в БГ и, че са две. всички изтръпнахме и наведохме глави, а човекът се засмя и каза: има и БЗНС. голямо облекчение беше, че не е пристъпил границите. те така беше тогава...
116
1
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
До Пич Те не искат да живеят така, но подкрепят тези диктатори, за да се кефят, колко зле живеят други хора! Имало ред в тези държави. И какъв е реда? Върхушката им живеят царски, а обикновените хора в калта! И тук може да има такова нещо, но поне можеш да си го кажеш и хората да опитат да направят нещо за себе си, а там ако кажеш и дума, заминаваш в затвора в най- добрия случай.
115
2
 
38
 
! Отговори
Пич преди 2 седмици
На вниманието на форумните любители на източни диктатори - харесва ли ви? Искате ли да живеете в такива условия? За тези по-малките, които не са преживявали комунистическа диктатура - имахме и стадарти за прическите, за дрехите, за музиката, за вицовете, и т.н. Не го знаете това лигльовцци, можете само да пишете глупости по форумите.