Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите гарантират, че ще се слушат само народни ритми
9 апр 2024 21:49, Нели Христова
194
Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн
Снимка: БГНЕС

Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която смятат за твърде бърза или бавна.

Министърът на културата Муса Дадаев обяви решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до темпо, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), съобщава руската държавна агенция ТАСС.

"Аз обявих окончателното решение, съгласувано с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че отсега нататък всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да съответстват на темпо от 80 до 116 удара в минута", каза Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров регионът сега гарантира, че чеченските музикални и танцови творения са в съответствие с "чеченския манталитет и музикален ритъм" като целта е да донесе "на хората и на бъдещето на нашите деца културното наследство на чеченския народ", добави Дадаев .

Забраната ще означава, че много песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат забранени. Интересното е, че руският химн, който е 75 bpm, също попада под санкциите на закона.

Чечня се намира в региона на Северен Кавказ между Каспийско море и Черно море. Това е почти изцяло мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е лидер от 2007 г. и използва времето си на поста, за да задуши всяка форма на несъгласие.

Има и съобщения за вълни от насилие срещу гей мъже.

В началото на 2017 г. експертите на ООН по правата на човека призоваха властите да разследват твърденията, че гей мъже са били набелязани и задържани, а местните медии съобщиха, че някои са били убити заради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ преследване беше разкрита през януари 2019 г., когато активисти казаха, че десетки мъже и жени са били задържани и най-малко двама са починали в ареста.

В отговор Кадиров каза, че в републиката му няма гейове и че ако има такива, те трябва да бъдат изведени от региона.

Прокремълският лидер също покори чеченското сепаратистко движение, което се бори за независимост от Русия почти две десетилетия.

През юли 2020 г. Държавният департамент на САЩ санкционира Кадиров за неговото "участие в груби нарушения на човешките права".

Според изявление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с "обширна достоверна информация" за отговорността на Кадиров "за многобройни груби нарушения на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, включително изтезания и убийства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
6
 
! Отговори
Кадиров не преди 1 месец
си пази нацията от нищо... статистики на гугъл и pornhub ясно показват, че в Чечня и Дагестан най-много се търси и гледа гeeeй порно! Това са фактите копейки, лесно се проверява!
53
3
 
9
 
! Отговори
Каушев преди 1 месец
Кремълския *** забрани на чиновницте да купуват скъпи автомоболи и по този повод Кадиров купи на своите адютанти чисто нови сувчета мерцедес. Кръсти си батальона на името на виден борец с руската кочuна - Шейх Мансур, привика путинския министър на образованието да му дава отчет и да му се извинява за учебника по история. И въобще принуди раснячетата да му правят свuрки по много параграфи и да се държат като пълни жендърчета.
52
8
 
4
 
! Отговори
всичко ЛОШО преди 1 месец
идва от запад факт ,тва че карате 20 годишни бмвета не ви прави по модерни и в гватемала карат бмвета на 20 години
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия се управлява от чеченци и дагестанци. Християните там вече са рая на Путин и Кадиров.
50
11
 
2
 
! Отговори
ебат ги лошо укрите преди 1 месец
Обещаха им ЕС, НАТО, подкрепа, 20 години им обещават, а вие умирайте там сдържайте Русия. И какво стана сега - йок ЕС, йок НАТО, йок пари, йок оръжия.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по-добре алкохола да им забранят
48
5
 
2
 
! Отговори
защо квичат преди 1 месец
и Урсула, и Борел, и Столтенберг, и Байдън, че Русия ако победи в Украйна ще нападне страна от НАТО. Нали НАТО така и така превъзхожда няколко пъти Русия във военно отношение? Как тогава Русия ще напада, пък и не само това, ами да минават на военни релси икономиките?
47
9
 
3
 
! Отговори
кадиров си преди 1 месец
Пази нацията от евро лгбт изкушения ,БРАВО НА КАДИРОВ
46
9
 
1
 
! Отговори
NATO капут преди 1 месец
Борел е прав. Северна Америка излиза от НАТО. Канада официално влиза в AUKUS.
45
2
 
6
 
! Отговори
Чешитов преди 1 месец
Вовата и компания много внимават да не разсърдят чеченския падишах, че бая раснячета ше оноди и няма кой да го спре чак до границата с нато. Иначе родните друзя нещо много пасивни при тая новина, а уж кадирката им беше любимец и приятел.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кадиров и кланът му добре разбират че края на " магучая " се вижда и прави първите стъпки .
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Възможността за война с висока интензивност в Европа вече не е фантазия" - това заяви ръководителят на дипломацията на ЕС Ж.Барел. Той също така каза, че американският отбранителен чадър над Европа може "скоро да се затвори", така че ЕС трябва да разчита само на себе си, дори в рамките на НАТО.Става дума за чадър, който защитаваше Европа в годините на Студената война, и той може да се затвори "в зависимост от това, кой ще спечели президентските избори в САЩ през ноември тази година Байдън или Тръмп".
42
6
 
3
 
! Отговори
що пък не преди 1 месец
в Белгия например е съвсем нормално и в традициите като си ходят на гости семейно да си правят групов кекс ,аз съм против тая белгииска кОлтурна особеност ,по добре Кадиров
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре че не съм роден там или изобщо в русия...
40
4
 
1
 
! Отговори
Вовата Путкин преди 1 месец
Щом чух тази новина, бръкнах си в носа, извадих едно пиле гарнирано с косъм и го изядох.
39
1
 
5
 
! Отговори
д-р. Марко Садов преди 1 месец
Те там блус не танцуват, като си хресат девойка и я крадат с Г класата.
38
0
 
5
 
! Отговори
Все идет по плану преди 1 месец
Последние новости из плану вяликого многоходовочнику: Докато харчи милярди за унищожение на украинските дамове нямаше кой да оправи оренбургския дам и той заля всичко в региона. Старта на рекетата ангара отложен за неопределно време. Мост на железопътното трасе Москаа Минск се срути. И това са само новостите от последните два дня. Гойда и ура тавариши nocpaни.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак в духа на културните традиции на Чечня е дави назначиш абсолютно всички роднини без изключение на високоплатени отговорни постове
36
5
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Е свършиха ли новините от държава 404, та отново подхванахте гоненията срещу чеченските съединители ?
35
0
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
С чеченци разговарям бе шесто,но по якога.Във Франция е пълно с чеченци .От тях,без никакво изключение,знам,че Чечения е изпразнена откъм народ. Дори имат някакъв лаф,че всеки самолет излитащ от Русия е пълен с чеченци,които никога повече няма да се завърнат. Така и не разбрах защо от Русия излитат,но всички това казват. Същите са като руснаците,включая украинците,които винаги се фукат с родолюбие,а в чужбина ги е срам да кажат,че са това,което са. Кадиров,ти наистина си типичният съветскар!