Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите гарантират, че ще се слушат само народни ритми
9 апр 2024 21:49, Нели Христова
194
Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн
Снимка: БГНЕС

Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която смятат за твърде бърза или бавна.

Министърът на културата Муса Дадаев обяви решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до темпо, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), съобщава руската държавна агенция ТАСС.

"Аз обявих окончателното решение, съгласувано с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че отсега нататък всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да съответстват на темпо от 80 до 116 удара в минута", каза Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров регионът сега гарантира, че чеченските музикални и танцови творения са в съответствие с "чеченския манталитет и музикален ритъм" като целта е да донесе "на хората и на бъдещето на нашите деца културното наследство на чеченския народ", добави Дадаев .

Забраната ще означава, че много песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат забранени. Интересното е, че руският химн, който е 75 bpm, също попада под санкциите на закона.

Чечня се намира в региона на Северен Кавказ между Каспийско море и Черно море. Това е почти изцяло мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е лидер от 2007 г. и използва времето си на поста, за да задуши всяка форма на несъгласие.

Има и съобщения за вълни от насилие срещу гей мъже.

В началото на 2017 г. експертите на ООН по правата на човека призоваха властите да разследват твърденията, че гей мъже са били набелязани и задържани, а местните медии съобщиха, че някои са били убити заради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ преследване беше разкрита през януари 2019 г., когато активисти казаха, че десетки мъже и жени са били задържани и най-малко двама са починали в ареста.

В отговор Кадиров каза, че в републиката му няма гейове и че ако има такива, те трябва да бъдат изведени от региона.

Прокремълският лидер също покори чеченското сепаратистко движение, което се бори за независимост от Русия почти две десетилетия.

През юли 2020 г. Държавният департамент на САЩ санкционира Кадиров за неговото "участие в груби нарушения на човешките права".

Според изявление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с "обширна достоверна информация" за отговорността на Кадиров "за многобройни груби нарушения на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, включително изтезания и убийства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Азиатците са друга цивилизация с манталитет несъвместим с нашия.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрааме ка ке сератт....бързо или бавно
72
5
 
4
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 месец
Нищо лично, но в този пропаднал сайт коментират най-деградиралите дърти лентяи и най-големите прocтaци в тази държава.
71
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айшат Кадирова, дъщеря на Кадиров, като дете става световна шампионка на състезание за познаване наизуст на Корана. Мениджър и дизайнер е на модна марка Firdаws, "Кадырова в Париже: что европейцы думают о чеченской моде"
70
2
 
3
 
! Отговори
Буги Бугев преди 1 месец
Що не пишете за кадировчетата дето са били охрана на една РЕБ станция на херсонското левобережие които получиха просветление от свети Хаймарс.
69
1
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Кадиров ще свърши много зле. Най-много го отнасят не титулните нации, а съпътстващите ци гъни... Когато му дойде времето да го пращат при Аллах, украинците няма да си дават зор да го бързат.
68
4
 
0
 
! Отговори
в африка преди 1 месец
одат боси ,а в китай ядът прилепи,в сащ всеки ден некой луд застрелва минимум 10 чиляка ,в европа корупция ,в испания е имало инквизиция ,в рим колизеума са давали живи хора на лъвовете а са кажете къде е най доброто място за живеене!!!
67
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През последните години Русия доведе проекта за "френска Африка"(да се чете: колонии) до ръба на съществуването. Буркина Фасо, Чад, Мали, Нигер са само част от страните, за които френското военно и дипломатическо присъствие е обременително, а мястото им е заето от специалисти от Русия. Лишен от африкански запаси от уран (основата на френската енергетика е ядрената ), Париж окончателно губи възможността да заеме място сред великите сили.
66
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във връзка с увеличаването на броя на проектите в Африка, ЧВК "Вагнер" активно набира персонал за далечни дестинации! - работа във високо професионален екип; - достойно и справедливо финансово възнаграждение; - застраховка живот и здраве; - най-доброто оборудване и модерна технология; - възможност да видите света и да получите здравословен тен.Телефонни номера на кол центъра: +7(901)572-60-28 +7(901)572-59-79 +7(901)572-60-10 свободни позиции за преводачи с познания по френски или арабски: @perevodchiki_wagner. медицински работни места (само за мъже).
65
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Сенегал и Того би дузпата на Франция.
64
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новата Световна финансова криза ще започне от Франция. Франция е натрупала критичен размер на дълга си.
63
1
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Утре може да забрани вятъра да духа от запад между 9:00 и 15:00 на четни дни.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ааааахахахаххаааа... В блатната империя дъно няма
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палестинците имат по 6-12 деца, а чеченците средно между 4 и 9. Рамзан Кадиров има 10 родни деца от съпругата си, другите са осиновени.
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България си продава историята на който даде повече, на тоя средновековието, на оня новото време, само на аборигените в Австралия още не сме се продали
59
1
 
6
 
! Отговори
Филчо Русофилчев преди 1 месец
Ето това е истински дъжавен ръководител, доверен човек другаря Путин ! !
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факти: 1. В Чечня постепенно се връща многоженството. 2. Булките там се купуват. Безплатни булки няма. Понякога Кадиров отпуска средства на най-фалиралите, за да се оженят. 3. От началото на тази година Рамзан започна да строи селище за палестински бежанци. Проблемът е, че палестинците се множат два пъти по-бързо от чеченците. Съществува опасност в недалечно бъдеще да достигнат броя на местните.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рамзан Кадиров си има едно наум спрямо Русия. Затова заплаши със строги наказания всички родители в Чечня, чиито деца не говорят чеченски, а само руски. Държи на родния език.
56
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма работа САЩ се управлява от евреи, които най- често се не се включват първите 2 от 30-и-колкото-там-бяха-половете.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия върви към халифат преди ЕС.