Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите гарантират, че ще се слушат само народни ритми
9 апр 2024 21:49, Нели Христова
194
Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн
Снимка: БГНЕС

Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която смятат за твърде бърза или бавна.

Министърът на културата Муса Дадаев обяви решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до темпо, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), съобщава руската държавна агенция ТАСС.

"Аз обявих окончателното решение, съгласувано с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че отсега нататък всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да съответстват на темпо от 80 до 116 удара в минута", каза Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров регионът сега гарантира, че чеченските музикални и танцови творения са в съответствие с "чеченския манталитет и музикален ритъм" като целта е да донесе "на хората и на бъдещето на нашите деца културното наследство на чеченския народ", добави Дадаев .

Забраната ще означава, че много песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат забранени. Интересното е, че руският химн, който е 75 bpm, също попада под санкциите на закона.

Чечня се намира в региона на Северен Кавказ между Каспийско море и Черно море. Това е почти изцяло мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е лидер от 2007 г. и използва времето си на поста, за да задуши всяка форма на несъгласие.

Има и съобщения за вълни от насилие срещу гей мъже.

В началото на 2017 г. експертите на ООН по правата на човека призоваха властите да разследват твърденията, че гей мъже са били набелязани и задържани, а местните медии съобщиха, че някои са били убити заради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ преследване беше разкрита през януари 2019 г., когато активисти казаха, че десетки мъже и жени са били задържани и най-малко двама са починали в ареста.

В отговор Кадиров каза, че в републиката му няма гейове и че ако има такива, те трябва да бъдат изведени от региона.

Прокремълският лидер също покори чеченското сепаратистко движение, което се бори за независимост от Русия почти две десетилетия.

През юли 2020 г. Държавният департамент на САЩ санкционира Кадиров за неговото "участие в груби нарушения на човешките права".

Според изявление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с "обширна достоверна информация" за отговорността на Кадиров "за многобройни груби нарушения на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, включително изтезания и убийства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
7
 
! Отговори
НАДЪРВЕНИ въглища преди 1 месец
Който е обсебен от гейовете, явно си визуализира в главата разни неща. Нормалните мъже мислят ВИНАГИ за жени и НИКОГА за мъже.
93
2
 
2
 
! Отговори
Биков е гей преди 1 месец
Най-страховитите гейове се правят на най-големите мъжкари. Ако не вярвате на мен, отворете си последните новини около P-Diddy, дето се топ мъжкар - има запис как се *** с рапъра Meek Mill така е и Кадиров. По принцип нормален мъж не го грее за гейовете, защото не мисли за тях, но тия дето са обсебени от гейове са друга бира. В Канада имаше един генерал на база в НАТО, който убива жени и си прави снимки с прашките им. ХОРА, ВИЕ ОТ КОЙ СВЯТ ИДВАТЕ БЕ? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА???????
92
0
 
9
 
! Отговори
Истинската версия преди 1 месец
Кадиров изтребва гейовете, за да няма конкуренция. Пазарна икономика.
91
0
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 1 месец
Това те ли ти го казаха ?
90
1
 
8
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 1 месец
Кадиров е глyпaв.
89
4
 
0
 
! Отговори
EБАХТИ НЕКЪДЪРНИЯ! преди 1 месец
Тоя сигурен ли е, че не е от ОПГ ГРОБ?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чисти манипулации! Човекът забрани химна по здравословни причини. Като има артрит ли, цистит ли, рахит ли, *** ли, квото там беше... болят го коленете и не може да стои прав, камо ли да марширува. Наш Цомчо как не става на химновете - пази си кръста момчето. Здравето преди всичко.
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русский гимн не знам,но шаманЧик Если попайдет,с неговите осем октави,тогава я втасахме!
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега вдянах защо копейките треперят за Кадирката. Ми ако някой древен българин от тия, дето са омитали край Кавказ Дагестан, Балкария и ала бала без президента) се окаже, че е осеменил прадедите на Рамзан и човекът се окаже роднина? Копейска роднина!!! Ко праим сетне? Ние, родолюбците, държим на роднините си с всякаква смес (стига да не са от България) и ги посрещаме с хляб и сол, а един възрожденец добави сто агнета за някакъв тюркменистанец Вова. Само Коцето е капО - неговата рода е в Индия.
85
4
 
0
 
! Отговори
А.Василев преди 1 месец
Така е, братко!
84
9
 
1
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 1 месец
Американските учени са доказали научно, че хомосексуализъмът е нормален.
83
7
 
1
 
! Отговори
Фондер Говнен преди 1 месец
Яжте червеи и насекоми.
82
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Владимир Владимирович е жив бог!
81
0
 
6
 
! Отговори
Кравар Тихоокеанчик преди 1 месец
Кадирката излезе чок умен, ако беше се подвел по акъла на джохар дудаев и не беше преминал на страната на руснята през втората чеченска, сега чечня щеше да е независима и бедна, вместо това сега руснячетата хранят чеченците - путинските пенсионери ровят за просрочка зад супера, а пък чеченските атамани карат чисто нови мерцедеси. Вяличието струва скъпо друзя - за пуйлото вяличие, за кадирката денги - на далавера са и двамата.
80
4
 
2
 
! Отговори
Европедерас преди 1 месец
А Кадиров защо гони гейовете, а? Това демократично ли е, а?
79
1
 
5
 
! Отговори
Къф е тоа та така? преди 1 месец
А мюезина какво казва по въпроса?
78
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата е, че те искат да живеят така и ще живеят така както искат. Ще ядат месо, яйца, мляко, плодове и зеленчуци, пшеничен хляб, ще карат хубави коли, а вие ще ходите на гей паради, ще ядете насекоми и изкуствени храни, ще карате тротинетки и колела, и ще ходите пеша, независимо дали го искате или не.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик Като нищо. Научният и милиционерски бъркоч в главата му може да достигне недостижими висоти с престижното си образование. Инженер от Дагестанския държавен институт и д-р по икономика и финанси от института в Махачкала (!!!), демек колега на Асен Василев. Плюс това е генерал-майор от руската милиция (милиционер след баня) и същото воинско генералско звание от армията на Путин, демек равнопоставен на нашия Радев. ))) Но бие редник Копейкин по чин. Коце е обикновен шаман.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А как да еват бързо или бавно
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Путлю солташаците са само ид'и'оти , а наште *** искат путювско