След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически

Европейската заповед за разследване била от преди осем месеца
Обновена: 10 апр 2024 18:09 | 10 апр 2024 18:07, Александър Попов
187
След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически
Снимка: БГНЕС

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Прокуратурата извърши проверка и изземвания от адреси на фирми, свързани с депутата Настимир Ананиев, в изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена в Белгия. Разследването е във връзка с разследване на трафик на наркотици, а двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич".

"Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от ПП се опитва да направи нещо нередно, обясни депутатът пред bTV и отрече да е имал офис на ул. "Петър Парчевич".

Още по темата
По думите на Ананиев заповедта за разследване е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

"В закона пише, че в 90-дневен срок трябва да се предприемат нужните действия, които партньорската страна изисква. Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде разрешение за претърсване и изземване на двата офиса – на „Парчевич“, и в моя офис на „Стамболийски“. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но прокуратурата отива за втори път вече при друг съдия, който се оказва бивш от специализирания съд, който разрешава това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили проверката за „Парчевич“. Нашата е разрешена на 22 март“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи. Те са на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата ми вече не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.", каза Ананиев.

Той вижда в цялата показност, под булото на европейската заповед за разследване, прокуратурата да отстреля политически опоненти като него.

„Ние сме съдействали изцяло, предоставили сме всички документи, но виждате внушенията, които се правят от различни медии. Фактите говорят друго, вижда се и се усеща политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и предоставя услуги на българи и на чужденци и който си е изпълнил задълженията по договора“, обясни той.

Настимир Ананиев бе категоричен, че неговата счетоводителка не е сигнализирала за нередности, докато е работила с фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Настимир Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имал е имунитет като депутат. Вече няма имунитет. Междувременно те за това искаха още 9 месеца да управляват, за да прикрият далаверите, но сметката им излезе без кръчмар.
64
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглимир, Парапетков, Кокорчо - убийците на съвременна България, еми на вас няма да ви се размине, не и този път, ако се оттървете 90% от народа емигрира!
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 66 Те го пипнаха Боко, но както казва народа мафията си има държава и му се размина засега :)) Почнаха се отново компроматите, така е по нашите ширини :)
62
3
 
4
 
! Отговори
Силите на Доброто преди 1 месец
се оказаха Същите, че май и по-Лоши от Силите на Злото!
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бреей! Ами те белгийците да не се явяват на изборите в България, че да изкарват политическа бухалка?
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анани, Киро, Живко и Денко са за затвора. ОПГ ПП.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Букьо почва да ги отстрелва
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Криптомире, ти не знаеш ли , че си депутат , а на тях по закон не им е позволено да имат фирми. А това , че по време на Денков са ти сложили чадър е още по лошо.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ананиев грубо обиди нашите европейски партньори от Белгия и хибридките и лъжите на Ананиев срещу Европейската прокуратура нарушават евроатлантическата ориентация на България.
56
2
 
5
 
! Отговори
ало ало преди 1 месец
тоя брадат плъх май вече се наяде....чака го пандиз, а партията му - в канала!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ананиев се отстреля в крака си още като си продаде партия Волт на Киро и Асен. След това им поиска голяма сума пари от субсидията за неговата партия. Може да се провери и това.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами нали си по " ценностите " , евроатлантически дето им викат , то шмъркането не беше ли една от тях , па и пари има в това , това пък ви е другата " ценност " , та не е лошо това с проверкато за " ценности " .
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко тона кокаин намериха?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що, бе? Нали трябва всичко да е прозрачно? Ако всичко е наред и Белгийската прокуратура търсят техни престъпници- какъв е проблема? Или клиентите, които е обслужвала фирмата на Ананиев са го накиснали? Може да са съдействали на Белгийската прокуратура. Защо трябва да се крие името на Ананиев? Той си показа дюкяна на фона на химна в НС без грам срам, а сега се срамува? А?
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички от ПП в затвора
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 години Бойко не го пипна никой, a срещу ПП-ДБ се заформи мафиотско-прокурорска кампания след само 1-2 години управление. Защо ли не се изненадвам, след като всички знаят кой кадрува в прокуратурата и ДАНС.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно ще се изясни!
48
2
 
10
 
! Отговори
Козунака на Линда преди 1 месец
Който не плаща на татко Петко процента така става!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте ся, това нашите политици си прескачат от партия на партия без никакви угризения, пребоядисват се също, така че нема нищо за чудене :)) Тя заповедта е издадена от 8 месеца, но ние чак сега научаваме, то много неща не знаем всъщност, кот ни пуснат от медиите и това е :))) Брендо го арестуват зад граница, връщат ни го в чалгата и ние си го пускаме веднага, това няколко пъти :))
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ръководството на Мафията е в Партийното събрание, така нареченото за вътрешна и външна измама "Народно събрание". Което е "Мафиотско събрание" и нищо общо няма с народа.