Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той
Обновена: 30 апр 2024 15:26 | 30 апр 2024 15:25, Нели Христова
209
Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Това написа бившият премиер Николай Денков в своя фейсбук профил.

"Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят „Нотариуса" продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя й."

Той допълни, че три месеца след началото на разследването резултати няма.

"Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения - снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали", пише още Денков.

"Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
6
 
! Отговори
Ко са прайте преди 1 месец
Вие си мълчете за това а пък ние ще си траем за онова.
140
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 1 месец
До Гербер..Е! ..Който лъже да умре !!!
139
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Анонимен Нали не забравяте комуниста ,със партийният билет в задния джоб от Банкя и Червената шайка на синовете и внуците от ОКомитети на БКП ,на ДКМС ,на Червената номенклатура .
138
1
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
До хе-хе. Не, не е.
137
2
 
4
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
До 135. Не са, не са всичките. Много ти поздрави от Даниел Смилов, Иво Инджов, Евгени Дайнов и още.
136
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Уф, айде пак с тази правосъдна реформа. А бе, Денков, така и не разбрахте, че нищо няма да промените, защото то не става само с някакви промени в закони, наредби и тем подобни. Хората, хората са същите и те пак ще си играят своята игра. Този филм сме го гледали многократно.
135
5
 
6
 
! Отговори
Хе хе преди 1 месец
До ПП + БСП = РОДНИНИ ГЕРБ е БКП ,нали ?
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо той денката се е заел да дрънка за трийсе.
133
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави впечетление сигурно и на другите читатели,за т. нар. коментатори, всички до един,са охранени кучета от банкянския кучкарник.
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нотариуса, Академика. Кой както се уреди!
131
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков, ти сега пудел ли си, плъх ли си, какъв си? Можеш ли да кажеш вашата партия пълна ли е със секретни сътрудници на американските служби? Според мен да! Разликата е, ме в едният случай помагаш на български служби, а във вашия, предаваш националните интереси на чужди!
130
9
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Този пудел какъв е и защо трябва да ни занимава със себе си
129
12
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
До 115. Ха-ха-ха, ГЕРБ си бил отишъл!? Затова е постоянно първи на избори. Включително и в социологическите проучвания сега и то с преднина.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До морски Във момента не е ли социализъм?
127
7
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Тези променливи олигоффрени продължават с елементарния си номер, когато са уличени в някакво прегрешение, да говорят за нещо съвсем друго. Едно време това беше комунистически номер към запада с израза "А вие защо биете неггрите".
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имах в предвид 125!
125
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 25 . Пропусна само Бившето борче с Бухалката!!! Подсещам те само!
124
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много си " бавен" Денков! Цяла България разбра,че това лице е Шпионин на " полицията"! Само ти НЕ? Нали си много " информиран" бре Предателю???!-:) Бегай вече! И да не те Виждаме ПОВЕЧЕ Мишле!!!!!!!!
123
0
 
11
 
! Отговори
Хампарцумян преди 1 месец
Те, силовите им структура продължават да мълчат и за много други. Не само за нотариуса им. Като ги почнеш, от Луканов, минеш през братята Илиеви, Илия им Павло, та стогнеш чак до трактора им. Сигурно съм пропуснал някои от най-значимите и известни покойници от прехода ни. Между другото, този прехоз завърши преди около 20-23 г. От тогава, тези които могат ставаме все по-богати. Въпреки банкерите и техните нулеви лихви за депозитите.
122
2
 
4
 
! Отговори
18+ преди 1 месец
*** Ленче, тез много грозни!