"Практикер" направи първа копка на нов хипермаркет в Пловдив

Нова концепция и модерна визия ще предложи новият хипермаркет
Спонсорирано съдържание | Обновена: 16 фев 2016 16:03 | 16 фев 2016 16:03, Екип на Dnes.bg
"Практикер" направи първа копка на нов хипермаркет в Пловдив
Снимка: Практикер

Днес, 16 февруари, в Пловдив започна изграждането на нов хипермаркет за дома и градината "Практикер". Той ще замени съществуващия магазин, като предложи на жителите на града по-удобна локация, нова по-просторна и приветлива сграда с модерна концепция за подредба на продуктите и подобрено обслужване. Символичната първа копка направиха кметът на общината Иван Тотев и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

Проектът за обновяване на "Практикер" - Пловдив е част от дългосрочна стратегия за развитие и модернизиране на всички хипермаркети от веригата. Преди 2 седмици чисто нов "Практикер" отвори врати във Варна, а през есента на миналата година и в Стара Загора. Всички обекти на веригата предстои да бъдат обновени, в съответствие с модерната визия на компанията и съвременните тенденции на пазара. Новият хипермаркет "Практикер” - Пловдив ще бъде разположен на нов по-удобен адрес, на ул. Кукленско шосе № 13.

Новата концепция на "Практикер" включва нов облик и подредба на хипермаркетите, така че потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да създадат и обновявят своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в приятна и уютна обстановка и да получат внимателна и професионална консултация. "Практикер" - Пловдив ще предложи на достъпни цени разширен асортимент от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг.

Сградата на новия "Практикер” – Пловдив ще бъде по-голяма от настоящата в града и ще заема площ от близо 9000 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 6 000 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с 213 паркоместа. Главен изпълнител на проекта е фирма Микс - Констръкшън ООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти след 7 месеца.

ЗА КОМПАНИЯТА

"Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години "Практикер” изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново. Новият "Практикер" – Пловдив ще бъде изграден с изцяло нов модерен облик и концепция, след като през 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT "Технополис", придоби целия бизнес на немската верига "Практикер" в България. Плановете  на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети "Практикер" в страната.


Още по темата: Практикер
Още от
Спонсорирано съдържание