От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук кола, там кола, коли навсякъде. Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В сидни използват екологични рикши, базирани на кенгуро 1.0 двигатели. Ние си имаме Перник 4.10 с винкелово задвижване.
87
4
 
16
 
! Отговори
SS до Лили [#107] преди 8 години
до Лили [#107]Вярно, нямаше изобщо нужда да се ремонтира тази отесечка, има много по-тежки и направо неотложни случаи (всъщност - всички кавартални улички в целия град са за ремонт, със страшни дупки).Обаче тарикатите ремонтират където е по-широчко, по-лесно и бързо се покриват големи площи и то на равничкото, и съответно се 'усвояват' големите пари по европ. проекти (разбирай лапане на заплати по европ. разценки).Че каква ни е файдата от туй, като ще си трошим колите в останалата част на Со
86
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До Лили"защо не го направиха през август"Спокойно ! Целият август ще го правят, та чак до 15.09.
85
5
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Ние в Сидни Ав$тралия имаме екологично чисти рикши с кенгурута и направо прескачаме задръстванията.
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Абе това Цариградско за кой път го ремонтират?"Явно не си от София. Ремонтира се участък, който не беше ремонтиран - от Алея Яворов до разклона за кръговото на 4-ти километър.
83
7
 
11
 
! Отговори
Лили преди 8 години
нямаше НИКАКВА нужда да се ремонтира този участък! (а ако ве пак се е налагало, защо не го направиха през август, когато е с по-малко натоварено движение, а?)
82
8
 
9
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
Е и? Миналата седмица, край на работен ден и предпразнично, по А6 магистралата в Германия имаше няколко задръствания между 16 и 25км всяко. И там ремонти през лятото - бол. Ама не чух някой да реве или да пише статии по въпроса.
81
5
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Ние в Ав$тралия имаме екологични рикши с кенгурута, внос от Ав$трия и като има задръстване и те го прескачат.
80
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
Трябваше да видите вчера задръстването на магистралата след Пловдив (за час и половина 3 километра). Проблема беше че за да влязат в стеснението (една лента) се бяха подредили в 4 ленти и всички се опитваха да се наврат едновременно. от мантинела до мантинела (включително аварийната) 4 реда коли, камиони, рейсове.Проблема ни е че всички се мислят за тарикати и не си чакат реда, имаше *** които се навираха в насрещното на самото стеснение. Невъзможно беше да мине линейка така гъсто бяха.
79
5
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 8 години
заинатил(а) си се да пишеш глупости.По-добре чети повече. Само 1/3 от българите ползват интернет.Ако си мислиш, че само заможните баби се качват на такси, значи живееш някъде под похлупак и мама и татко те хранят.
78
3
 
3
 
! Отговори
О боже преди 8 години
До До 84Това с възрастните жени е най-голямата тъпотия, писана някога. Може би баба ти е супер заможна женица и обича да бръмчи с такси, но тя е някакъв феномен.Хората от провинцията да се интегрират у градо, не градо да се интегрира у село.
77
6
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 8 години
Имаш ли представа колко възрастни жени пътуват с такси не от глезотия,а заради ставни проблеми? Трудно се качват в повечето коли на градския транспорт, а стълбите на метрото за тях са мъчение.Бакшишът знае, че е малко вероятно такава женица някога да е шофирала Ще мине през всички възможни "тапи" или ще й обяснява, че оттам,откъдето тя иска да заобиколят, не е възможно да се мине.За подобни случаи и за хора от провинцията са нужни указания, дадени от КАТ и излъчени по всички новинарски емисии
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАууу, супер тъпо, наистина. Някой ремонтира разбитият път, а ти трябва да видиш от другаде. Душата ми плаче просто.
75
6
 
0
 
! Отговори
столичан преди 8 години
Браво на г-жа Фандакова за ремонта, имаше нужда.Обаче, можеше директно да затворят целия участък на Цариградско и да се минава по заобиковен маршрут, по-добре щеше да е от това изтерзано двупосочно движение по южното платно. Няма да се узудя ако скоро започнат и катастрофите за изпреварване в насрещното на бързащи столичани, които не успяват да се приберат в двупосочното движение.
74
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера тъпотията на малоумния народ. От половин месец се тръби по всички медии, че ще има ремонти и пак 80% не разбрали. Аз сутринта си станах и видях, че сме 01.06. и викам: опааа от днес започва голямото задръстване и не минах по Цариградско. То и по другите булеварди не беше много розово, но поне се караше. Да не говорим, че половината *** нямат нужда от кола, за да ходят до работа. Имат си метро като слънце, но не го ползват. Тогава стойте 40 минути в задръстването.
73
5
 
2
 
! Отговори
АХахаха преди 8 години
До АнонименИма хора, които живеят в София и не ползват интернет? Да не използват и свещи за осветление?
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЪмНе всеки ползва Интернет, но трудно ще намериш човек, който да не гледа телевизия.
71
2
 
14
 
! Отговори
ист преди 8 години
Когато пътят е разбит -защо не правят ремонт. Когато започне ремонта -баш сега ли ,и започват псувните. 70 % от софиянци са селяни , и асфалт са виждали на село само по телевизията. Сега са голямата работа.
70
4
 
4
 
! Отговори
лел. преди 8 години
До от Сидни Ав$тралияЗащото ценичките са високи, а заплатките ниски, лигльо.
69
4
 
4
 
! Отговори
Ъм преди 8 години
До Обиколните пътищаА интернет нямат ли си, да проверят в Google Maps откъде могат да минат, или са на по 5 годинки и имат нужда от инструктаж по телевизията. Абе, важното е да има от какво да се оплакваме.