Льо Пен с приоритети: Излизане от ЕС, реформа в конституцията

Кандидатът за президент планира два референдума, ако бъде избрана
Обновена: 3 фев 2017 06:35 | 2 фев 2017 20:38, Боряна Павлова
92
Льо Пен с приоритети: Излизане от ЕС, реформа в конституцията

При победа на президентските избори ще организирам в първите 100 дни от управлението си два референдума - за реформа на конституцията и за излизане на Франция от Европейския съюз, заяви водачката на френската дясна партия "Национален фронт" Марин льо Пен в интервю за в. "Монд", цитирано от ТАСС.

"Ще организирам два референдума. Първият, веднага след парламентарните избори, ще е за преразглеждане на конституцията: за вписване в нея на забрана за създаване на затворени общности, разрешаване на принципа за националния приоритет (ограничаване на наемането на работници чужденци), защита и развитие на културно-историческото наследство, премахване на регионите и междумуниципалните обединения, намаляване броя на депутатите на 300, а на сенаторите - на 200, въвеждане на обща пропорционална избирателна система за Националното събрание", обяснява Льо Пен, цитирана от БТА.

Други промени са отменянето на главата за Европейския съюз във френската конституция, утвърждаване на върховенството на френските закони над европейските споразумения, вписване на референдумите по гражданска инициатива, разширяване на сферите, в които могат да се провеждат референдуми, вписване на задължението за използване на този инструмент за реформа на конституцията, казва Льо Пен в интервюто.

Лидерката на НФ заявява също, че ако бъде избрана, ще замине незабавно за Брюксел, за да задейства преговори Франция да си върне четири свои суверенитета: валутния, законодателния, бюджетния и териториалния.

Половин година след избирането ми ще свикам референдум за напускане на ЕС. Ако постигна своето в Брюксел, ще предложа на французите да останем в съюза, ако не успея, ще ги посъветвам да го напуснем, казва Льо Пен.

Според Льо Пен дискусиите за преразглеждане на статута на Франция в ЕС или пълното излизане на страната от общността в момента има големи перспективи. "Можем достатъчно бързо да постигнем споразумение за преговори за Фрекзит. Сега ЕС преживява много сътресения, много страни се възползват от това, за да постигнат отменянето на редица регламенти и споразумения, които вредят на сигурността или икономиката им. Няма да съм сама в тези преговори. Убедена съм, че ще поставя началото на цяло движение: избори ще има в цяла Европа - в Холандия, в Германия, а може би и в Италия. ЕС е в изключително затруднено положение", подчертава тя.

Льо Пен казва, че ако французите се произнесат за напускане на ЕС, тя ще отмени веднага всички европейски норми, които сега ограничават суверенитета на Франция. Още в мига, в който френският народ заяви, че не желае повече да е част от ЕС, ще въведа всички мерки, които са били забранени от ЕС. Като британския премиер Тереза Мей, която сега прави това във Великобритания: тя веднага въведе мерки за ограничаване на имиграцията и за нея въпросът е приключен, отбелязва Льо Пен.

Отказахте да върнете 300 000 евро на Европейския парламент за фиктивно, предполага се, назначение на една от помощничките ви. Неговите правила не се ли отнасят за вас, пита "Монд" крайнодясната лидерка.

Европарламентът е политическа структура, решила да води битка срещу патриоти като нас. Той не може да понесе мисълта, че в него може да съществува опозиция. И дума не може да става да се подчиня на това едностранчиво решение. Питам се дали да не сезирам омбудсмана. Ние сме европейски депутати, избрани от народа да го защитават. Ако се позволи да се нарушават правилата, на които се основава нашето правосъдие, за да се попречи на един депутат да упражнява правомощията си - понеже за това става въпрос - това е нещо изключително сериозно, изтъква Льо Пен пред вестник "Монд".


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Ти добре ли си? преди 3 години
До СМЪРТ ЗА ЕС
Ти можеш ли да полваш това, Кото е в горната част на главата и да погледнеш 1-2 стъпки напред и ще разбереш, че ще ходиш гладен но не само ти а много голяма част от населението, което е останало в страната ни. Хайде поспри и помисли. ( не си прави труда да ми прехвърляш нищо лично, отдавна не живея в България или Европа.)
59
4
 
14
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 3 години
До Анонимен

БЪЛГАРИЯ Е КАТАСТРОФИРАЛА НЕ ВИДИШ ЛИ---ЗА 10 ГОДИНИ В ЕС ЗАГУБИХМЕ 1 НАЦИОНАЛЕН СУВЕРНИТЕТ 2 БЕЗ ИКОНОМИКА 3 БЕЗ АРМИЯ 4 НЕРАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА 5 НЕНАКАЗАНОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА 6 БАНКОВИ ГРАБЕЖИ--ВСЕКИ ДЕН ДЕМОГРАСКА КРИЗА СРЕД БЪЛГАРИТЕ ---ПЛАН РАН--ЪТ В ЗАВЪРШВАЩА ФАЗА
58
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ЕС се разпадне, тогава в България ще настъпи катастрофа!
57
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Льо Пен е поредния руски Троянски кон ! Русия е спец по диверсиите и заграбването на територии. Проблемът й е, че никога в нейната история не е била в състояни да предложи сносен живот на народите, които владее. Никога ! Френският народ трябва да се отърси от всякакви популистки илюзии ! Разединена Европа означава гибел на нейните народи в т.ч и на френския народ !
56
5
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Кви пари са се вляли в България бе хаха спряха ни АЕЦ Козлодуй за да нацвъкат ветрогенераторчета с 4 пъти по скъп ток. Шепа добруджанци са облажиха с евродондове за зърно и цената на хляба не падна а просто го изнасят.
55
0
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 3 години
Аз съм "За" !
*** сам да се изхвърли.
54
7
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
С лидери като Меркел , Оланд, Борисов и Плевела Европа е загубена за 10 години. Европа ще бъде ислямизирана и знем тези *** как режат глави без да им мигне окото .Това ли искаме? Бъдещето е на политици като Льо Пен, Орбан, Путин, Тръмп , които мразят ислямизацията на Европа. Дано жената стане президент, дано и в Германия се махне откачалката Меркел. За това настаняване на ислямисти в Германия Меркел е взела стотици милиони от Сорос. Тя е тази която върти ЕС на малкия си пръст с Оланд.
53
9
 
30
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ЕС преди 3 години
ИСПЕХ МАРИН,ВСИЧКИ БЕЛИ ХОРА ХРИСТИЯНИ И ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИ В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА ТИ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ ДА ПОБЕДИШ НА ИЗБОРИТЕ И ДА СИ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ.СРЕЩУ ТЕБЕ СА САМО НЕО-ЛИБЕРАСТЧЕТАТАА И ГРАНТАДЖИИ ОТ СОРОСОВИТЕ НПО-та ДЕТО ВЪВСЕМ(СЛУЧАЙНО) СА ВСЕ С МЕКИ КИТКИ.
52
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейският съюз е нужен на България и като цяло.Колко пари се вляха в икономиката ни аааааааааа.....колко.Далищеше да има магистрали,пречиствателни станции...и други хубави придобивки.От къде ще заделим за да ги направим само ние то една магистрала от София до Бургас я правихме повече от 40 год.Някой спамят тук колкото да се каже че правят нещо.Е.С. е нещо хубаво и трябва да се запази....
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙТО Е ЧЕЛ БИБЛИЯТА ЗНАЕ УЖАСДНАТА СЪДБА НА ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА,ТОВА ОБАЧЕ НЕ ПОПРЕЧИ НА ЕВРЕЙСКИТЕ МАСОНИ САТАНИСТИ ДА ПОСТРОЯТ СГРАДАТА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА ВЪВ ФОРМАТА НА НЕДОСТРОЕНАТА ВАВИЛОНСКА КУЛА ИЗПОЛЗВАЙКИ ЗА ПРОТОТИП КАРТИНАТА НА МАСОНА -САТАНИСТ ПИТЪР БРЬОГЕЛ -ВАВИЛОНСКА КУЛА И СЪЩИТЕ ЕВРЕЙСКИ МАСОНЧЕТА ДА ИСТИПОСАТ ПРЕД ВРАТАТА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА И БРОНЗОВ МОНУМЕНТ НА ЖЕНА(ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА) ЯХНАЛА СТАРОЗАВЕТНИЯ ЗЛАТЕН ТЕЛЕЦ .
50
6
 
14
 
! Отговори
МНОГО ЗНАЕЩ преди 3 години
Да ви кажа честно, не вярвам на нито едно политическо обещание, докато не го видя изпълнено. Французите имат изкривено виждане за норми и суверенитет. Страна, която без да е нападната, напада друга страна, няма как да ми бъде за пример. Повечето европейски страни бързо забравиха втората световна война. Скоро ще си понесат последствията, за съжаление и ние покрай тях. Но едно ще ви каже - не ЕВРОПА ни е проблем на нас, а чакалите, които избираме да ни управляват.
49
4
 
19
 
! Отговори
МНОГО ЗНАЕЩ преди 3 години
Адаме продължавам да ти обяснявам, защото виждам, че не ти е ясно. Кажи ми причина, поради която българина трябва да произвежда коли? По-хубави ли ще ги прави от рено и фолксваген?Защо да ги произвежда? Знаеш ли, че по времето на соца( НЕ ХРАНЯ НОСТАЛГИЯ И НЕ МИ ЛИПСВА) в космическите кораби на рашките имаше българска електроника. Къде е сега този български потенциал, чисти *** в ЕС. Нас българите ни превърнаха в консуматори на евробоклуци.
48
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, искам да съм французин, за да мога да гласувам за Льо Пен!
Тя ще размаже физиономиите на самозабравилите се еропейските пeдepунгeли и арабски пoдлoги!
47
1
 
9
 
! Отговори
МНОГО ЗНАЕЩ преди 3 години
Адаме, още един път те призовавам да не си фантазираш, а да осмисляш написаното. Никъде не съм писал българите да купуват само български стоки, а да започнат да ги купуват. Или казано по-простичко, перво да започнат да ги произвеждат. И не говоря за определен вид стока, а за стоки- необходими в ежедневието на всеки българин. Хранителни, техника, ширпотреба и т.н. Естествено че е добре да изнасяме стоките си и навън, ама това сега го правят единици бизнесмени, броят се на пръсти.
46
26
 
9
 
! Отговори
Кроасан преди 3 години
Сухата френска кифла съвсем изперка.Французите пак ще и покажат Голям среден пръст.
45
1
 
9
 
! Отговори
Хаплантик-нервобей преди 3 години
Чудно.
А у нас кога политиците ще започнат да наричат нещата с истинските им имена, а не да плямпат на Новоговор 24/7/365?
44
3
 
6
 
! Отговори
Адам Смит преди 3 години
"Аз говоря, че българските стоки трябва да се купуват от българите."

А че какво лошо има пък да изнасяме наши стоки и да ги купуват в чужбина?
От друга страна няма как да си купиш български FW или Рено.
Това са, общо взето, празни приказки. Я си представи датчаните, например, да решат да купуват само датски стоки. Да не сме в Средновековието?
43
4
 
5
 
! Отговори
МНОГО ЗНАЕЩ преди 3 години
Само на уплашените и на тия с робското мислене са им нужни съюзи като СИВ, и ЕС. И в двата случая България е безгласна буква. Каквото им наредят господарите, това ще правят. Щом се освободим от всякакви подобни съюзи, и станем независими, ще видим, някакво развитие. Сега само изпълняваме нареждания и всички гледат със снисхождение на нас българите. Говорят, за несъществуваща заплаха от Русия и си слагат базите си където си поискат. А като стане белята, кой ще обере пешкира?
42
2
 
2
 
! Отговори
МНОГО ЗНАЕЩ преди 3 години
АДАМЕ, хубаво е да се научиш да осмислящ написаното преди да отвърнеш. Къде прочете за руски стоки? Аз говоря, че българските стоки трябва да се купуват от българите. Я ми кажи коя европейска стока купува българина? 99% от всичко се произвежда в Китай, Турция и т. н. където думата КАЧЕСТВО е изключена от речниците им. А преди да влезем в ЕС, какво беше България-Руски съюз! Вместо да се заяждаш, помисли, за какво ни е такъв съюз, кат руския, и ЕС, за да им слугуваме ли?
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е ЕС да обяви, че всички, които искат да излизат от него са му обявили война и да им отговори подобаващо.