20 години Остава си остава в сърцата на феновете

Над 1000 души празнуваха юбилея на бандата
Обновена: 30 авг 2012 15:04 | 30 авг 2012 12:31,
53

Свилен и компания се раздадоха пред многобройната публика. Снимка: БТА

 

Група Остава отпразнува снощи в Борисовата градина 20 години от своето създаване. През тях тя се утвърди като една от най-прогресиращите и качествени музикални банди в България и достигна върха на славата си малко след 2000 година.

В последните години за съжаление тя не попада така често в центъра на и без това позамрялата българска сцена, но в сряда вечер насъбралите се над хиляда души почувстваха, че енергията и духът на групата са все така на високо ниво.

Изпълнението на Остава не беше съпътствано от грандиозно шоу, от ефекти или огромна сцена в клуб Порк Пай в Борисовата градина в София.

То беше просто такова, каквото трябваше да бъде – изпълнено с дълбочина, проникновено чувство и душевност.  А именно за задушевната атмосфера, която създава музиката на Остава, бяха дошли и повечето гости, останали със сигурност предоволни.

Свилен Ноев и компания бяха усмихнати и повече от радостни, че 20 години по-късно са успели да създадат музика, която да сгрее душите на феновете и да им донесе хубави моменти и емоции.

В хода на вечерта Остава изсвириха почти всички свои хитови и любими на публиката песни – от първото им „Поля от слънчогледи”, през така обичаните „Лондон?Париж?Берлин?” , „Моно” , „Понеделник” до по-новите като „Sex In The Morning”, „Mexico”, „Baby”.

На сцената с Остава за няколко от парчетата се появи и младата надежда Поли Генова, както и Мишо Шишков, който е свързан с голяма част от успехите на групата.

Всичко в изпълнението на бандата беше перфектно, контактът с публиката беше истински и непринуден, а настроението се повишаваше до заветния момент, когато прозвуча едно от най-хитовите български парчета за последните 10 години – „Шоколад”, което и до ден днешен е модерно у нас.

Оттук нататък публиката се включи страстно в изпълненията и пееше и танцуваше на култовите „Мъничко Човече”, „Пинг-понг”, „Мини Тяло”, както и на новите песни – „Един Момент” и „Лека Нощ”.

Така се стигна и до кулминацията на вечерта, единствената и неповторима, легендарната „Ще дойдеш ли със мен”, изпълнена с участието на Гурко от Анимационерите и Иво Чалъков от Gravity Co.

Това парче, освен че е абсолютно перфектно, донесе и малка носталгия по времената преди десетина години, когато българската музика беше в период на възраждане, а основен двигател за това беше телевизия ММ, както спомена на концерта и самият Свилен.

Именно тогава Остава се утвърдиха като голяма българска група и твориха заедно с много други големите хитове, които се пеят и до днес.

А тяхната годишнина показа, че те ще се пеят най-вероятно и след десет години, защото са оставили своята следа в паметта на стотици български почитатели на качествената музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
10
 
! Отговори
от 23 преди 11 години
Който ми дава минус,значи много жалко за него. Това показва,че въобще не разбирате от българска музика и смятате за качествени някакви бездарници като графа,надриско,поли гаменова и тия тук бездарници....срам е това при положение какви имена е имало преди,то не беше Емил,Кидиков,Васил Найденов,Лили Иванова,Данчето,Паша,Ирина Чмихова и куп други.
19
7
 
16
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Вокалът им е голяма лигня, ще повърна, ако го слушам, изкарва някакви трели като на гейско погребение.
18
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поп музиката в българия след 89-а е плчевна.Нямам думи!!!Добре че Лили продължава да прави нови песни и че се появи Веско Маринов и Тони Димитрова,че нямаше да останат никакви действащи свестни певци в страната.
17
6
 
12
 
! Отговори
al преди 11 години
Вие сте големи олиг*френи ве, какъв безплатен концерт, 5лв струваше входа и имаше само 1000 човека, защото заведението не можер да побере повече така или иначе. Аман от разбирачи и драскачи-чичаци.
16
12
 
7
 
! Отговори
31737 преди 11 години
Tiq pak koi sa?? 1000 fena hahaha, struva li si da napravi6 novina zaradi sabrali se 1000 fena?? Platena publikaciq.
15
8
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
А Митко си остава пълен фитко
14
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Остава да им кажем да оставят правенето на музика за можещите! "Остава" остава сред изостаналите.
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И само не казвайте, че например Преслава, Ивана, Глория или дори *** Илиян не могат да пеят.. Макар и чалга певци и продуктът им да няма особена стойност, е са класи над некадърния вокал на некадърната група "Остава"..
12
23
 
21
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Оле мале, 3 песни на кръст за 20 години, със 30 човека фенове. *** нещастната група! Остава си остава пълна пародия!
11
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятайте, този 20 години успява да го работи певец и после защо хората слушали чалга.
10
4
 
3
 
! Отговори
pensio prosta преди 11 години
LILI LILI,AZIS AZIS. PROSTI PENSIONERI"6IZOFRENICI" STIGA STR HRANILI.
9
14
 
15
 
! Отговори
Някой друг.. преди 11 години
До някойАко беше в Габрово и 10 човека нямаше да има :ДТе тук, в София, на открито и на безплатен концерт едвам събраха 800 човека.. Повечето от които са младежи, които по принцип киснат по Борисовата.. другата част - пияници.. Я има, я не и сто души, дошли специално за псевдогрупата с псевдопесни "Остава". Надявам се, че няма още много да останат..
8
3
 
12
 
! Отговори
някой преди 11 години
Група "Остава" беше създадена преди 20 години в Габрово. Не беше ли редно юбилейният концерт да се поведе именно там?
7
22
 
24
 
! Отговори
Music fan(+pop-folk) преди 11 години
Писнало ми е от подобни нещастни групички с огромно самочувствие.. Не стига, че не могат да пеят, положението при музикантите е на същото ниско ниво, ами и се гордеят и предявяват претенции уникално тъпите им песни да бъдат евъргрийни.. То бива наглост, бива да не виждаш колко некадърен си и какъв нескопосан продукт произвеждаш, но факта, че на безплатен концерт на открито едвам събират 1000 души (че и по-малко) не им ли говори нещо..? Време е подобни групи да изчезнат от сцената..
6
20
 
23
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Абе я се скрийте с тези некадърници бе. Тоя пее все едно са му сложили дебел х*й в ***.За 20 години какво? Една изнасилена "Шоколад" и с това се изчерпва творчествово им
5
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено не съм им фен, но на фона на останалата помия, наречена бг -поп са направо невероятни :)
4
17
 
17
 
! Отговори
Сузи преди 11 години
Легендарни :)
3
25
 
26
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Какво ни занимавате с тия некъдърници? Тоя няма ли да се научи да пее най-после - само мяука. Пази боже от самозвани групички - 1000 души и то на безплатен концерт...
2
4
 
23
 
! Отговори
мбуахаха преди 11 години
Е къде са феновете да коментират?
1
17
 
32
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
слушай чалга и не спами