20 години Остава си остава в сърцата на феновете

Над 1000 души празнуваха юбилея на бандата
Обновена: 30 авг 2012 15:04 | 30 авг 2012 12:31,
53

Снимка: БТА

 

Група Остава отпразнува снощи в Борисовата градина 20 години от своето създаване. През тях тя се утвърди като една от най-прогресиращите и качествени музикални банди в България и достигна върха на славата си малко след 2000 година.

В последните години за съжаление тя не попада така често в центъра на и без това позамрялата българска сцена, но в сряда вечер насъбралите се над хиляда души почувстваха, че енергията и духът на групата са все така на високо ниво.

Изпълнението на Остава не беше съпътствано от грандиозно шоу, от ефекти или огромна сцена в клуб Порк Пай в Борисовата градина в София.

То беше просто такова, каквото трябваше да бъде – изпълнено с дълбочина, проникновено чувство и душевност.  А именно за задушевната атмосфера, която създава музиката на Остава, бяха дошли и повечето гости, останали със сигурност предоволни.

Свилен Ноев и компания бяха усмихнати и повече от радостни, че 20 години по-късно са успели да създадат музика, която да сгрее душите на феновете и да им донесе хубави моменти и емоции.

В хода на вечерта Остава изсвириха почти всички свои хитови и любими на публиката песни – от първото им „Поля от слънчогледи”, през така обичаните „Лондон?Париж?Берлин?” , „Моно” , „Понеделник” до по-новите като „Sex In The Morning”, „Mexico”, „Baby”.

На сцената с Остава за няколко от парчетата се появи и младата надежда Поли Генова, както и Мишо Шишков, който е свързан с голяма част от успехите на групата.

Всичко в изпълнението на бандата беше перфектно, контактът с публиката беше истински и непринуден, а настроението се повишаваше до заветния момент, когато прозвуча едно от най-хитовите български парчета за последните 10 години – „Шоколад”, което и до ден днешен е модерно у нас.

Оттук нататък публиката се включи страстно в изпълненията и пееше и танцуваше на култовите „Мъничко Човече”, „Пинг-понг”, „Мини Тяло”, както и на новите песни – „Един Момент” и „Лека Нощ”.

Така се стигна и до кулминацията на вечерта, единствената и неповторима, легендарната „Ще дойдеш ли със мен”, изпълнена с участието на Гурко от Анимационерите и Иво Чалъков от Gravity Co.

Това парче, освен че е абсолютно перфектно, донесе и малка носталгия по времената преди десетина години, когато българската музика беше в период на възраждане, а основен двигател за това беше телевизия ММ, както спомена на концерта и самият Свилен.

Именно тогава Остава се утвърдиха като голяма българска група и твориха заедно с много други големите хитове, които се пеят и до днес.

А тяхната годишнина показа, че те ще се пеят най-вероятно и след десет години, защото са оставили своята следа в паметта на стотици български почитатели на качествената музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в публиката няма нито една XY хромозома! Останаха си путьофси :)))
39
4
 
2
 
! Отговори
Мел-о-ман преди 11 години
Групата прави добри парчета. Концертът си беше на прилично ниво (като за БГ). За всяка музика си има съответните почитатели. До всички злостни драскачи по-долу: Отричането и оплюването на нещо, което не харесвате и/или не разбирате показва само колко ограничени личности сте.
38
1
 
3
 
! Отговори
име преди 11 години
Бмхнпшм за Остава. Остава и за тях да търся място в сърцето си... Да бе!
37
3
 
4
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Признавам че не бях ги слушала до сега.Потърсих и чух някои техни,,произведения" Пълен ***,боза и плява смесени заедно.А солиста им става за певец в гей клуб някакъв и в покрайнините на Лондон
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък сефте ги чувам. Ама то и не е нужно да съм чувал всеки ресторантски оркестър, нали? Важното е музиката им да влияе добре на храносмилането на клиентите!
35
8
 
3
 
! Отговори
devoika преди 11 години
Момчетата правят хубава музика. Жалко, че не успях да ги гледам и слушам този път. Ако пееха във Великобритания примерно щяха да са супер звезди.
34
6
 
9
 
! Отговори
Блах преди 11 години
Така и не можах да разбера какво им харесва на `феновете` в проквичаването на вокала им. Днес се замислих, че съм ги чувал като име, но убий ме, не мога да се сетя за името на нито едно тяхно парче.Посредствена група.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пича пее се едно е хремав.Нищо лично...А за продуктивността им няма какво да говорим ..Но няма лошо тъкмо на юбилейния си концерт няма какво да умуват излизат и изпяват целия си репертоар и готово.
32
0
 
0
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Какво е станало преди 10 години в България?
31
3
 
8
 
! Отговори
ЛОЛ преди 11 години
аз съм *** и вокала на тази група ми се одупваше
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези са супер ***, даже са меки китки.
29
0
 
2
 
! Отговори
Митко преди 11 години
До до 17А ти можеш на фитко да му по....еш фитката
28
2
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
И аз не слушам, не защото е признак на лош вкус. Напротив - сочат го за престижен колкто класическата музика. Разбира се ,че е лош вкс слушането на произведения без някакъв замисъл,оригиналност,мелодичност.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 32Ами аз примерно не слушам джаз. Просто не го разбирам. Това означава ли, че всички които го харесват имат ЛОШ вкус ?Въпросът беше риторичен, разбира се.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преброих новите песни на Лили Иванова след 89-та...Броят им е около 50!Преди това са около 350...До кря на кариерата и /дано не е скоро/ ще врътне петстотинтака.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Свилен ми е мноо мазен и нежен...не ме кефи хич!
24
8
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Да прав си,музиката е въпрос на вкус. А слушането на такива групи е въпрос на не какъв да е ,ами на ЛОШ вкус!
23
10
 
15
 
! Отговори
t666 преди 11 години
"Остава" са една чудесна БГ група, само малко се позагубиха напоследък. Пожелавам им още 20 години. Музиката е въпрос на вкус, угодия на всички няма. Приятен ден.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АА три албума,много бре,лили иванова за последните двайсет години издаде около 12 нови албума!!!
21
9
 
12
 
! Отговори
. преди 11 години
Концерта беше супер! Организацията - много слаба. Опашката от хора стигаше до цариградско шосе. Повечето хора просто се отказаха след 2 часа чакане да влязат и видят любимата си група.Такава опашка рядко се вижда пред Порк Пай! Концерта си беше за стадион, не за там.А хайтърите отдолу - поне прочетете статията и ще видите, че имат повече от "Шоколад". Имат издадени 3 албума, което за БГ пазара си е доста. Колко от вас са си купили диск на БГ изпълнител последната година?