Легендарният музикант Косьо Марков почина от COVID-19

Той е основател на група "Тангра"
Обновена: 15 мар 2021 11:51 | 15 мар 2021 11:43, Елка Василева
100
Легендарният музикант Косьо Марков почина от COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Константин Марков, легендарният музикант и композитор, основател и басист на група "Тангра", е починал днес от усложнения от COVID, съобщи Z-Rock.

Радиото е научило трагичната новина от дъщеря му.

Косьо Марков е на 3 октомври 1949 г. в София. Към края на 60-те години на 20 в. става част от Бъндараците, свирейки на бас китара, а през 1976 основава група Тангра. Сред вокалистите й през годините са Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Станислав Сланев-Стенли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Константин Марков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
23
 
8
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До Анонимен Сега ако кажеш и от кого е спусната заповедта, цена няма да имаш. Работих в Ковид-отделение на голяма софийска болница, и всички които умираха там си се пишеха починали от Ковид. Работата е друга-директорите на болници нямат изгода да няма такива болни, защото се плащат луди пари. Та, и тия дето са за болница и тия, дето не са съвсем, се приемат за лечение. Там е далаверата.
65
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека му пръст!И спрете да надувате тоя спукан ковид балон. Не става.
64
3
 
16
 
! Отговори
До 68 Азимов преди 3 години
Е, щом според теб отклонението на смъртността на годишна база за 2020, което е доста значимо спрямо предишните години за теб го няма, какво да говорим. При това значително повишената смъртност за 2020 идва само от ноември и декември, когато смъртността беше два пъти по-висока от смъртността през 2019 година.2020 - смъртност 17,8 на 1000 души население2019 - смъртност 15,4 на 1000 души население
63
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама познати починаха от Ковид-19, писаха ги инфаркт. Бяха на 53 и 61 година. Май са получили заповед да крият истинския брой на починалите заради вируса, от страх да не почнем да ги бе....сим по площадите.
62
1
 
57
 
! Отговори
Усмихнатото момче преди 3 години
Косьо Марков - вечно усмихнатото и добро момче. Израстнахме с група Тангра. Почивай в мир , легендо на българския рок.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Не съм виждал болни и умрели от това"Аз пък миналата година въобще не съм виждал болен и умрял от каквото и да е! Лъжат ни! Хората не умират никога!
60
1
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Галинчо??!!Няма ли да ти кажат от аутопсиите от какъв щам на КОВИД били умрелите?!А не искаш ли да дойде професор у вас и да те почеше по гърбът и да ти докладва колко пъти се е уригнал дядо ти докато е умирал от НЕ ковид?!
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Азимов"Общите статистики за смъртността в последната година категорично го доказват."Кога преди смъртността се е вдигала 2 пъти спрямо предишна година?
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Или Ковид или нищо! Е... в най-добрият случай може да умреш и в катастрофа."Иииии.... как ги знаеш нещата бей :)Статистиката друго казва, ама какво означава някаква си статистика за един Мангърист.
57
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски!
56
12
 
31
 
! Отговори
Медик преди 3 години
Частен лекар съм на запад.Престанете да оплювате българските колеги и да внушавате,че имало хаос и че не знам какво!!Да не мислите че тук е манна небесна и всичко тик така като швейцарски часовник?Личните лекари в общественото здравеопазване не приемат физически пациентите си,тук на запад.Всичко по телефона и ЧАО!!Не знам как е в БГ,но по лошо от това едва ли!!Сега,ако някой се мъчи да рути ГЕРБ и Борисов,като внушава хаос,хаос има само в главата му и ТОЧКА!Имате най разпуснатия режим в света!!
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГалинОх, Галинчо умниче мамино! Кодида води до пневмония бе недоносче критично! Както натоварва и сърдечно съдовата система. Самия Ковид не убива. Някои хора го разнасят без да имат каквито и да е симптоми.
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или Ковид или нищо! Е... в най-добрият случай може да умреш и в катастрофа. Други варианти днес няма!!!
53
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът, Бог да го прости е починал на над 70 годишна възраст. Толкова е средната продължителност на живота на мъжете в България. Починал от старост, това означава. Не търсете под вола теле. Допълненията са за цвят от медиините хиените!
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Та "логиката"викаш? Хм? Разбрах. Фактите бледнеят пред логиката на някои индивиди. Доказано! Дано не изпаднеш в ситуацията на един познат, дето в момента му се реве и го прави, защото майка му бере душа в ковидотделението. А жената е изкарала доста пъти грип досега. При свинския грип най-много починали 40 за целия период на епидеията. Сега между 40 и 100 на ДЕН плюс обичайните от старост, катастрофи, инциденти, убийства и самоубийства, както и други неепидемични болести.
51
14
 
8
 
! Отговори
Галин преди 3 години
всичко де що умре...ако не се иска аутопсия, а те не правят защото нема и лекари се пише от Ковид...няма грип няма пневмония, всичко е Ковид..а от кой щам на Ковида няма ли да ни кажете? И евентуално нещо ваксинка против него..да идем да сложим и срещу него? Мааайка ви деееба и глупави медии...
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Само да те светна, че никой не умира от ковид, както и никой не умира от самата катастрофа. А от усложненията причинени от гореспоменатите.
49
0
 
8
 
! Отговори
Пичове преди 3 години
Че пишат с Ковид хора, които нямат или не са починали от това е факт, но това не означава, че ковид няма или, че е ''леко грипче'' Спекулации има и ще има със всяко нещо за съжаление, но това не прави вируса по-малко коварен.
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично на меб "Богатство" и "Любовта без която не можем" са ми едни от най- любимите български песни. Почивай в мир. Музикален гений на едно прекрасно отминало време.
47
16
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Средно у нас мъжете живеят до 71,4 години..Стига вече сте психирали народа с тоя вирус! Не е въобще толкова опасен, нито смъртоносен! Да почива в мир! А и само да добавя, че единствено аутопсия може да каже кой от какво е умрял.