Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
17
 
! Отговори
патриот преди 6 години
До 120 патриотВиж кво сороски джендар. Не се прави на патриот , че ще ти се стъжни живота. Ние патриотите ще те намериме.
70
5
 
17
 
! Отговори
разследващ преди 6 години
Съвсем на скоро украйна , полша изплакаха , че северен поток 2 е вреден за тях и помолиха сащ да направи всичко възможно за да го спре. И ето . Това е атаката чрез пропадналата англия. ЕС се ръководи от безмозъчни джендар елементи и тръгва по свирката на сащ и англия. А защо не изпълнителите на отравянето да са полша и украйна ?
69
23
 
11
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Българския народ не вярва на наглите руски лъжци. 98 % от това което говорят е лъжи и интриги.Как да им вярва човек????
68
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Обяснявам за тъпанарите. Да допуснем, че съседката ви е починала в следствие на неустановени обстоятелства. И вас ви карат да доказвате, че не сте съпричастни към нещастния случай, само защото нямате алиби и е голяма вероятността, че вие сте виновни. Всички съседи искат да ви изселят. Няма такава наглост, да искат от подсъдимия да доказва своята невиност. Още по *** е, че Мей настоява Бойко да отзове посланика ни в Москва.
67
4
 
16
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ти луд ли си бе Трайчо - Най-развит бил на Балканите - ми завий се бе, ама нямаш с какво. Къде видя благоденствие в България? Едвам връзваме бюджета с подаянията от ЕС. Не разбираш ли, че Сърбия като ни гледа, ама хич не бърза за Европа.
66
23
 
9
 
! Отговори
Трайчо преди 6 години
Никой не защитава британия. Просто се възмущаваме от наглостта на рашките.Колкото и да сме зле пак сме най-развити и стабилни на балканите. Връща се положението 1912 и това терзае кремъл.Нали си спомняте какви интриги въртяха тогава?
65
0
 
5
 
! Отговори
Мечето Ръкспин преди 6 години
Куелор е бесен че Елби отново се е провалил и е изложил Туиг.
64
6
 
22
 
! Отговори
Балканите. преди 6 години
България от 30 г. няма самостоятелна политика.Самостоятелни са мутрите в България.Що за лицемерие - няма Здравеопазване, няма Образование, нямаме АРМИЯ, нямаме ток и газ.Махнаха Паисий, Хубава Яна, не е имало турско робство.Кое ти е самостоятелното? Затриха ти историята, то говори за самостоятелност.Къде живееш на МАРС?Гинка и Плъха са самостоятелни.
63
18
 
8
 
! Отговори
хм преди 6 години
Като си помисля че ни нарекоха предатели защото се опитваме да имаме самостоятелна политика на балканите.Няма по-зависливо и долно племе от руснаците.
62
16
 
9
 
! Отговори
читател преди 6 години
Прочетох коментарите и се убедих че Русия е вътре с двата крака.
61
6
 
20
 
! Отговори
Браво, Лавров! преди 6 години
Цялата работа е, че Русия откри химическите оръжия на Великобритания в Гута, Русия спря поредния геноцид над цивилни граждани!48 милиона лири 2018 г отпусна Британия в химическия завод близко до Солсбъри в Портън Даун.Великобритания вече няма нищо общо с ЕС, никога не се е чувствала част от европейското пространство. Винаги е водела политика, рушаща основите на ЕС.Германия и Франция си подават ръце - Великобритания подава хим. оръжия.Не искам Великобритания за съюзник, харесвам Франция и Г-я
60
21
 
29
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Сергей Лавров - изключителен дипломат! - чудя се как издържа толкова години да гледа в очите и да работи с елита от най-рафинираните западни лицемери. Завидна издръжливост!
59
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък НАТОвците постоянно се дърлят на Руския мечок. Аз лично не искам да воювам срещу братушките. Честно казано не познавам някой, който да е войнствено настроен към тях, така както тука чета коментарите. Ракийка ли сте пийнали, не знам, ама да си знаете какво е казал Бисмарк: "Знам 100 начина да изкарам Руската мечка от бърлогата й, ни не знам нито един, който да е върне обратно." Това, че Мечока е търпелив, не значи, че не хапе яко.
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У.шанки, не прочетохте ли вече че не е газ а прах. Стига се напъвате с вашите тези че нямало доказателства избори и подобни глупости. Има достатъчно за да се разбере че са сатрапите от Кремъл. И престанете да наричате тоя цирк в русия избори.
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин може да е всякакъв, но глупав не е. Ще разпореди отравяне срещу избори, че и с вещество руска разработка, чрез което сам себе си ще дискредитира!? Айде бе!Ето как ги виждам аз нещата. На Запад взе да им липсва хроничният враг Русия. Хората на Запад живеят все по-зле, недоволни са и на Елитите започва да им пари под краката. От друга страна Путин се опитва да работи заедно със страни като Китай, Турция, Бразилия и т.н. и Чичо Сам започва да се притеснява, че ще изтърве кокала...
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как англичаните знаят че това е руски газ? Или са направили разследване и са доказали че това е истина, но в случая трябва да знаят химическата формула на този газ и това поставя въпросът, ако знаят формулата какво им пречи те да произведат същият препарат? От друга страна ако не са доказали нищо как знаят че е Русия?
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе *** нещастни като паднат бомбите няма да подбират! И тия де то ви плащат и те ще си отидат, и вие. Наистина ли си заслужават толкова парите----------Те съвеЦките *** са така, като им хвърлиш две щайги с рубли и ударят по 5 боярищника, мяткат ракети наляво и надясно окуражавани от мисълта че Жужето ще ги "пази".
54
8
 
5
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Според мен този Скрипал е убит от Путин с разрешението на Мей и връзката с българския чадър изобщо не е случайностТа във Великобритания си пируват предатели със смъртни присъди от руските съдилища и никой не ги пипа с пръст а този Скрипал е пуснат доброволно от самият Путин в АнглияРусия на Путин е абсолютно същата *** като Русия на Елцинняма чудеса на този святТо че дори и при Елцин,Русия си беше световен фактор,ми е ясноама имам усещането че ни правят на баламурници
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е зле света,щом куку-вици като Тереза Мей му определят дневния ред.Тая утре може да поиска да се хвърлим отвисоко,значи ли че трябва да го направим?
52
4
 
5
 
! Отговори
Конят реве, шефът му преди 6 години
Се крие пак!В Сирия САЩ са довършили недоубитите вагнеровци преди два дни ;)