Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал

Съоръжението бе демонтирано от британската полиция
24 мар 2018 10:00, Петя Славова
210
Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал
Снимка: Reuters

Британската полиция демонтира пейката пред търговския център "Молтингс" в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание бившият разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия. Пейката ще бъде съхранявана като "потенциално веществено доказателство за престъплението", пише британският вестник "Гардиън", като се позова на Скотланд ярд.

Още по темата

По данни на изданието полицейски служители, облечени в защитно облекло, първо направили снимки на пейката, а след това я демонтирали. След това те я натоварили в бял бус и я откарали. Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко изпрати писмо до британския полицай Ник Бейли, също пострадал след отравянето на Скрипал в Солсбъри, в което го уверява, че Русия няма нищо общо със случилото се, предаде ТАСС.

В него дипломатът допълва, че е изпитал облекчение, когато научил, че Бейли вече е изписан от болницата и се е прибрал при семейството си. Яковенко му изказва и благодарност за това, че е проявил смелост при предприетите от него действия след нападението, пише БТА.

По данни на британските власти Бейли е бил първият полицай, пристигнал на пейката в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание Скрипал и дъщеря му, и е пострадал при контакт с отровното вещество. След това беше настанен в болница, а в четвъртък главният лекар на окръжната болница в Солсбъри Кара Чарлз-Баркс съобщи, че той е изписан и че състоянието му се е подобрило, но не даде подробности. Самият полицай разпространи обръщение към медиите, в което написа, че е възможно животът му вече никога да не е същият. Той не поясни какво има предвид, но помоли журналистите да уважат правото му на лична неприкосновеност и личен живот и подчерта, че няма да дава интервюта.

Говорителка на Държавния департамент на САЩ заяви за кореспондент на ТАСС, че Вашингтон все още обмисля няколко варианта за мерки срещу Москва заради отравянето на Скрипал и дъщеря му. Коментирайки информация на Си Ен Ен за възможно експулсиране на руски дипломати, тя каза, че към момента не може да съобщи нищо за мерки срещу Русия. "Но когато предприемем мерки, задължително ще ви уведомим", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо съм потресен от реакцията на ЕС !Чиновниците за пореден път показват невежество и липса на ориентация .Русия може без ЕС , но ЕС без Русия не може .Позицията на България трябва да брани интересите на Русия пред ЕС .Но със тиква може да си направите тиквиник .
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който ръси отрова над Света го чака Ада !
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86:По принцип си прав, но това не става в Лондон, а в Солсбъри.
88
3
 
24
 
! Отговори
Искри Го Трепал преди 6 години
Разбрах - Англия обяви пред целия свят, че лично Путин е виновен за самоубийството .Без да имат дори на представа къде е Путин и къде са те .Такава измислена пропаганда срещу Русия не бях виждал от 1941 година .Скрипал е готвел атентат в Англия със забранено вещество произведено на 50 километра от пейката . Обаче то се расипало в колата му докато бил с дъщеря си .Понеже не знаел какво е това- излезнали на чист въздух в парка .Демонстрирал неопитност,невежество и липса на боравене с отрови
87
6
 
26
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Големи глупости спохождат англичаните.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да кажат,че има нещо от фосфатите,че ако има те са и под пеиката и наоколо,ако са пръскали де,а къде щом още и насветват като петна посветващи,а не само мазни.
85
3
 
26
 
! Отговори
минувач преди 6 години
А някой да видя пострадалите и/или засегнатите ?!Да видяхте техни снимки, поне ?Хич не е сигурно, въобще дали има такъв случай или е тип - "холивудска" постановка!Англосаксонците (елитите им, разбира се!) не веднъж са лъгали!!!
84
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 91именно в тоя ден камерите не работели.само пейките ....
83
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейката какво доказателство е ?Боже пази България от интриганти и енгилизи със пъклени планове за ЕС .
82
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Не може преди да има някой доказателства за нещо, да обвинява някого! Това е абсурдно!Това е смешно! Това означава, че се разчита на необразоваността на хората, в които и държави да живеят. Това са подходи на Гьобелс - колкото повече се тиражира една неистина, може все пак да "хване дикиш" у някого, особено с нисък IQ!
81
1
 
26
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
В Лондон има четири милиона наблюдателни камери. Само на улицата, където е живял Оруел, те са над десет. Най-полицейския град в Европа. Та службите са опрели до пейките в парковете
80
30
 
6
 
! Отговори
nemam nervi преди 6 години
Гледам много фенове на жужето са налазили коментарите
79
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига смешки-ако е използвано БОВ ,Скрипал и дъщеря му щяха да умрат за около минута.Щом са още живи значи не е това ,за което говорят англичаните.Между другото ,след като Русия няма достъп до гражданите си ,някой знае ли те живи ли са още ,въобще поразени ли са или това е само постановка.И най-важното-от къде ингилизите имат противоотрова за вещества ,което не познават
78
22
 
5
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
Много е жалко, че и форумът на "Днес" се напълни с "безполезни" ***.и., ако цитираме не Сталин, както пише тук един недоучил и недочел, а Ленин и то не за българите, а за цяла Европа. Не ме изненадва, но ме отвращава отношението на една не малка част от нашите, трудно ми е да ги нарека сънародници, които с удоволствие ще изядат дори "л*айно", когато идва от любимата им истинска родина, "матушката", независимо кой ****от я управлява, независимо какви диващини върши.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
123, много си назад с материала. Бинарните отрови се учеха още в края на 70те.
76
5
 
31
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ау, колко много хора с нисък интелект има ТУК! Ако е използвано БОВ (бойно отровно вещество), то нямаше да са двама (трима) засегнатите, а стотици наоколо! Май не сте ходили в казарма повечето "умници" тук!А и в центъра на Лондон, а и през ДЕНЯ...и да няма сиидетели и видео от камерите ?!? Та цял Лондон, особено ПЪК в центъра е бъкано с камери!Доказателства ??? Моля ? Нямат НИЩО! Смях! Колко зле скалъпена постановка!
75
23
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Според мен пейката трябва да бъде положена като паметник в центъра на Лондон, за да могат бъдещите поколения да си спомнят за руската агресия на британска територия!
74
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Енгилизите си убиха принцесата заради връзката с арабин, вие за един предател си мислите, че няма да го премахнат, когато е в техен интерес.
73
9
 
34
 
! Отговори
Нищо ново в лейката преди 6 години
Сталин не е казал това, престанете да леете лъжи, русофобията е психическа болест с дегенерагивни симптоми!
72
9
 
45
 
! Отговори
Овца преди 6 години
Ето че след Бълг.чадър вече имаме и руска пейка.Браво на тъпите Англичани.И на такива *** ние сме колонии.Колко трябва да сме ***?Ужас!!!!