От Русия: Англичаните трябва да бъдат наказани истински

Руски издания за мерките на Запада срещу Москва заради "Скрипал"
Обновена: 27 мар 2018 09:45 | 27 мар 2018 09:30, Елка Василева
714
От Русия: Англичаните трябва да бъдат наказани истински
Снимка: архив, Reuters

Случаят с отровените в Солсбъри бивш руски военен разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия изостри още повече отношенията между Русия и Запада, изтъкват централните медии в Руската федерация.

Лондон вече изгони 23 руски дипломати в отговор на отравянето, извършено според британските власти с нервнопаралитично вещество, разработено в Съветския съюз. Вчера 21 държави почти синхронно заявиха, че в знак на солидарност с кралството ще експулсират общо 113 руски дипломати, напомня "Ведомости". "Известия" нарича това "русофобски флашмоб".

Една трета от страните в ЕС обаче не взеха мерки против Русия, посочва "РБК". "Редица страни, сред които Турция, Австрия, България и Мексико, отказаха да се присъединят към провокацията, организирана от властите на Великобритания и на САЩ", пише "Взгляд".

Още по темата

"Това трябваше да се очаква, особено от балтийските страни, Полша и България" - "англосаксонците настроиха европейските страни срещу Русия", но "официално ЕС не може да принуди членките си да подкрепят британското решение", коментира изгонването на руски дипломати бившият им колега Василий Корчмар за московския медиен холдинг "Национална служба за новини".

Според българското външно министерство София не планира засега подобна мярка, уточнява онлайн изданието "Народни новини" наред с други вестници.

Отговорът на Русия ще бъде симетричен във всеки отделен случай и най-малкото временно може да наруши дейността "дори на основните механизми за взаимодействие (. . .) с цял блок от държави", цитира "Комерсант" пост на политолога Фьодор Лукянов в "Телеграм". Експертът вижда тук началото на "многостранна дипломатическа война".

Разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), анализираща отровния газ, едва ли ще осигури доказателства, "които да накарат една или друга страна в конфликта радикално да промени позицията си", смята наблюдателят Борис Макаренко. Целият Запад категорично разглежда инцидента със Сергей Скрипал като агресивен акт или най-малкото като недопустими действия на територията на държава от НАТО, и кризата набира обороти, констатира пред вестника той.

Москва веднага предупреди, че е готова на огледални мерки, а Вашингтон - че може да предприеме нови стъпки срещу Руската федерация, отбелязва "Комерсант".

Руски дипломати не препоръчват на Москва да дава огледален отговор, пише "Независимая газета".

"Това е необмислена, емоционална реакция. Какво предизвика решението за изгонване? Стремеж да бъдат въвлечени редица страни в конфликт с нас. Ако се поддадем на подобно нещо и се въвлечем в конфликт на изкуствена основа, това ще затрудни отношенията ни с още повече страни", обяснява Андрей Бакланов, зам.-председател на Асоциацията на руските дипломати.

По думите му "вместо огледален отговор трябва да бъдат наказани истински (. . .) англичаните", по чието внушение се предприема западната инициатива.

Според експерти на "РБК", цитирани от Би Би Си, руските уверения за ответни мерки ще развъртят още повече спиралата на кризата.

Двустранните отношения между Русия и Великобритания са в задънена улица и предстои нова ескалация, казва британският аналитик Ричард Сакуа. А Фьодор Лукянов очаква далеч по-твърди икономически санкции срещу Русия - според него между Москва и Запада започва истинска студена война.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
4
 
24
 
! Отговори
Гост преди 6 години
И ако стане война кой българин ще се бие срещу руснаците а кажете ,че аз не знам.Мечока ще ги ошамари всички и ще мирясат.
451
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Преди години Тръмп умрял.Икакто си бил на небето след няколко години,му се дощяло да се върне на земята да види кво става.Примолил се на Господ и Той се съгласил.Слязъл нашия влязъл в един бар в Ню Йорк поръчал си бира.И започнал да разпитва бармана за света за Сирия за Ирак за Европа .Оня му казал всичко е наше.На тръгване попила колко дължи за бирата ,бармана му казва 2 рубли.
450
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора са зомбирани до такава степен ,че не си дават сметка накъде се движисвета и срещу какво се изправят . Стоятна линията на бързия влак . В моментастава смяна на геополитическите полюси .В сащ знаят че световното господство имсе изплъзва и не са в състояние на полезенход по никакъв начин -- с война ще загубятвсичко много бързо . Без война ще се свличатбавно и мъчително . Русия не е това , което ви втълпяваха .
449
3
 
21
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Тия западняци са толкова прости че сами не могат да се усетят така лъжат че сами започват да си вярват как може да обвиняваш без доказателства освен че е отровен с новичок друго не разбрахме явно той се носи в въздуха и трови само бивши агенти на КГБ туй ли ви предсавлява демокрация да клеветите
448
5
 
37
 
! Отговори
Хел преди 6 години
Искат Русия да падне на колене няма да стане а тези английските лъжи нямат стойност ако Русия искаше да ги убие отдавна да се мъртви май европа иска война става страшно
447
52
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Момчвта тука по саитовете много се спори дали това не е провокация на англичаните.Всъщност няма никакво значение ,важното е кой започна войната,а всичко друго е следствие. Не очаквай когато ти си подлец другите да постъпват честно с теб,така че евала на англичаните.
446
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай сиктир,бе!!! Ако Русия беше замесена в Английската афера,повече от сигурно е ,че следите щяха да доведат разследването поне до някой член на кралското семейство...Що да не е принц Хари например.А забравих,да спомена ,че някъде скоро четох-тя Дъртата май е починала и сега ролята на добрата стара баба се играе от двоиник
445
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София не планира подобна мярка щот ги е страх от предсрочни избори , ББ пак ще каже ,че му извиват ръцете и.т.н.
444
15
 
62
 
! Отговори
Ради преди 6 години
Наполио и Хитлер бяха имераторите на светът но си счупиха главите в Русия и умряха като плъхове.Путин обаче не е толко толерантен към враговете на Русия като Сталин.Ванга ще излезе права чакани нов световен ред.България дано този път вземе правилнпто решение с кого да е,та даи боже Русия да ни направи господари на балканите.
443
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Укралайна по БВП не е 1/3 от Русия, а 1/3 от България ;))) А скоро и по - зле. бе, че България ще се развие. Украйна съвсем ще загине. Защото запада така си пожела ;)
442
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колумбийсите са по - богати от венецуелците. Какви глупости приказваш?
441
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реакцията на руснаците не трябва да е огледална. Трябва да реазкара от своята територия поне 2 ПЪТИ повече дипломати, от всяка страна, отколкото те са експулсирали. А на наглетата трябва да експулсират още колкото е смарния брой експулсирани руски дипломати. Умножен по 2. Запада не разбра, че колкото и социопатично да се държи, руснаците могат да са по - големи социопати от всичките тях взети заедно. После ЕС да си търси сметката от наглетата за развалените отношения с Русия.
440
2
 
62
 
! Отговори
"Демокрация&quo преди 6 години
Британия трябва да върне независимостта на Шотландия, Ирландия, Фоклендските острови и др. под британски флаг. Един остров, който не е в ЕС си позволава да дава уроци по демокрация, при наличие, че Британия е антидемократична.Британия обвиняваше Антонов, Британия уби Даяна,Ирак, Британия е пример за нарушаване на римския постулат: "невинен до доказване на противното."Най-голямата експлоатация е описана от Дикенс в Британия.А педофилския скандал? А разделянето на ЕС?Британия не е правова д-ва
439
7
 
49
 
! Отговори
Су 35 преди 6 години
Българи Амврика и Англия искат воина с Рисия която ще се води на територията на България и Украина.Сами се замислете какво ще стане с наще деца.
438
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора вие наистина ли вярваъе на тия *** британски.Първо ако беше Русия поръчител на това деяние точно техен ли газ биха исползвали.Второ Англия отдавна искаше да боикотира световното по Футбил в Русия и измислиха наи тъпия начин за това.Трето збирщината от зган.( америка) нарочно не се класира за световното.Задаите си въпроса защо?
437
39
 
7
 
! Отговори
Мат в кьошето преди 6 години
Савченко продаде родината си за 30 сребърника на руските демони, сега да си сърба попарата.
436
39
 
7
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тия които искат доказателства ,ще повярват само когато видят Путин с пулверизатор да разпръсква газ .То тия работи с доказателствата не са току тъй.Там има разузнавателна информация ,която ако разкриеш ,изгаря агента.Хората не случайно взимат мерки,само ние не.Македонците ни казаха ,че руснаците от София дестабилизират Балканите.Ама ние не ,сега беше момента да изринем тия гадове,но това българските агенти на руските служби, не смеят да направят.
435
7
 
42
 
! Отговори
Еми преди 6 години
Браво на България.Католиците да си гледат упадака.
434
3
 
13
 
! Отговори
Глас преди 6 години
Тази бъркотия означава Война !
433
9
 
4
 
! Отговори
Ади уа преди 6 години
А на руснаците къде са им доказателствата, че не са те?