12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?

Главният свидетел в разследването за видяното от него
28 мар 2018 07:56, Елка Василева
83
 12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?
Снимка: Reuters

Главният свидетел в разследването на пожара в търговския център в Кемерово назовава подпалвача в интервю за вестник "Московский комсомолец".

Вестникът разговаря с работещия в детския център като фотограф-аниматор Евгений. Той е главен свидетел в разследването, тъй като е видял кой е извършил подпалването.

Още по темата

Евгений казва, че подпалвачът е 12-годишно момче, което е предизвикало нарочно пожара, като и по-рано през деня то се е опитало да запали атракциона.

"В този ден той се опита да подпали атракциона, но не успя да завърши започнатото, спряха го. А малко по-късно той все пак доведе намисленото от него до край. При това сам едва не се задуши в дима. Аз веднага го забелязах, спасих го. А след това разказах всичко на следователите", обяснява Евгений.

Според директора на търговския център Надежда Судденок пожарът е причинен от "група" деца, които са обирали посетителите и са целели паника.

По стечение на обстоятелствата в момента на пожара Евгений и децата са играели игра, в която са се използвали противогази.

"Когато започна пожарът, аз си сложих противогаз и започнах да изнасям децата от горящото помещение. Някои от децата също си слагаха противогази. В крайна сметка помогнах на 20 деца да излязат", разказва мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са патологичен случай !Вечно са във война, а през паузата си играят на война !Е, как да им съчустваш ?Не случайно в руския език има дума ВОЙНА, но самостоятелна дума за МИР няма !
24
9
 
19
 
! Отговори
коко преди 6 години
Аз четох в руски издания че пожарът е предизвикан от ц...пардон римляни.Защо не пишете това?
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Абе, какъв срам в нашите сми??? Аз живея вече толкова години тука и ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО "СРАМ" У ТЯХ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ!!!! Всъщност, както у всички!!! Някой да се е извинил за щуротиите, които драскат, а на другия ден се оказва, че истината е на 180 градуса????
22
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стечение на обстоятелствата в момента на пожара Евгений и децата са играели игра, в която са се използвали противогази....Каква ще да е тази игра с противогази? Да не се окаже, че пожарът е възникнал в следствие на игра със запалителни бомби или огнехвъргачки?
21
5
 
20
 
! Отговори
А този Евгений преди 6 години
ЗАЩО не вика да се отключи киносалона?Много подозрително: игра с противогази.. и фотографът ИГРАЕ???Скалъпено: да има виновен( 12г дете- неподсъдно).Няма да има ОБЕКТИВНО разследване- хвърляне на отчаяните хора- "ВИНОВНИК."Какво ще кажат КОЙ заключил вратата, ЖИВ ли е, защо не отклЮчил?Евгени щом работи там, да ОБЯСНИ ТАЗИ СТРАННА История.
20
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко неточна е новината. Този фотограф-аниматор не работи в търговския център, а е към някаква фирма. Протовогазите са лично негови, както самият той е казал. Никъде другаде не прочетох за друга причина за пожара, освен вероятна причична - неизправна ел.инсталация (късо съединение). Митингуващите поискаха оставката на губернатора, а не на Путин, както им се иска на едни тук. Повечето загинали са деца, имайте малко срам.
19
5
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Дори и да разплетат случая при това доверие към съда едва ли народа ще повярва че е наказан правилния човек. И когато масата има това съмнение то този съд става безполезен дори и да взима правилните решения.
18
4
 
17
 
! Отговори
Само преди 6 години
че, там накой така ще го отнесе, че като то пратят в зоната ще му се ще да не се е раждал. Тук, който си спомня Индиго, да се сеща да има виновен с ефективна и влязба в сила присъда?
17
24
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вчера на митинга в Кемерово 4 хиляди са поискали оставката на 157 сантиметровия император.Но за тази новина "отгоре" не я разрешават май?
16
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Русия има държава, и съм убеден, че ще разплетат всичкоЩе, ще... Пък ако не успеят да го разплетат, винаги ще се намери я някой клошар, я някое твърде палаво дете. То и у нас е така, което е проблем голям. Ама какво да се прави - братски служби, обменят си опит.
15
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже Боже каква е тая държава децата да ги забавляват с противогази.Ушанките съвсем са изкукали.
14
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление навсякъде може да се случи, миналата година нали така си изгоря онзи блок в Лондон. Пожарната безопасност доста се подценява, но още повече сме свикнали да подценяваме детската лошотия, защо след един неуспешен опит за палеж не са изхвърлили веднъж завинаги това хлапе? Щом и в Русия станаха толкова толерантни... не знам.
13
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По всичко изглежда молът е бил под нападение на скакалци и за това са били тези мерки за сигурност. А алармата е изключена от охранителя, защото явно е помислил, че скакалците пак са я задействали за създаване на паника с цел лесно материално облагодетелстване.
12
19
 
39
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Противогази, мини, автомати...нормалната продукция на руските заводи за детски играчки...
11
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви противогази в детски център??? Тези вече прекаляват с простотиите!!!
10
8
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Това ми прилича малко на ,, приказки от 1001 нощ" , ама нейсе !
9
3
 
44
 
! Отговори
123 преди 6 години
И така да е, ако системите за пожарна безопастност са били наред, не ми трябвало всичко да изгори като факла. И още нещо, ако един 12 годишен може да предизвика такъв пожар, какво остава за терористи, които биха искали да има максимално жертви. Накратко цялата работа смърди.
8
14
 
27
 
! Отговори
sdvz преди 6 години
Поредната безсмислена про3тотия от нещастните кратуни от ФСБ или някой Путлеров главоч с нисък интелект!! Тотална безидейност от службите на Императорчето, стигнаха дотам да обвиняват дете?!?! Ясно е, че няма да го намерят това дете-защото не съществува!!
7
3
 
46
 
! Отговори
бг преди 6 години
Проблемът не е в това Как и Кой е предизвикал пожара ,а Защо не сработва авариен план за евакуация на хората ,Защо няма пожароизвестяване , Защо няма автоматично пожарогасене-т.н.спринклер , което е задължително според строителните норми навсякъде в развитите държави , за каквато претендира да е Русия!
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неслучайно аварийните изходи са били заключени, ако наоколо не броди подобна *** всички ще си държим вратите отключени. И по нашите молове, за съжаление, бродят всевъзможни съмнителни лица.