Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал и дъщеря му са скрити на някой далечен остров със нова самоличност. Студена война е удобна на ЕС за да не им налага Тръмп мито. Толкоз голям скандал и нито една снимка на Скрипал от болниата да събуди ненавист към омразния Путин какво е обяснението на Тереза Мей къде са снимките.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австралия - ей ви човек за гонене, нали търсихте оня ден и не можахте да намерите, той сам ви се показа. Действайте!
12
3
 
23
 
! Отговори
ВеликаДетскаГрадина преди 6 години
Путин да спре кранчето на Мей-дей и готово, ще се разберат на студено. а каква радост беше на изток от брекзита на Фърджи и Джонсън само допреди месец...
11
6
 
34
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 години
Войната си е съвсем гореща,даже пари. На хамириканцити няма да им дойде акъла в главите докато не ги взривят. Жалкото е, че когато това стане ще загинат невинни хора, а не истинските виновници за проблема.
10
29
 
12
 
! Отговори
Рейгън преди 6 години
Не е студена война защото тогава имаше противопоставяне на две големи групи от държави,а сега рашките са сами. Те са в пълна изолация и никъде,освен в България не ги харесват! Политиката ,която водят е от минали векове,много са изостанали във всичко и най- вече в мисленето!
9
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
студената война е факт от 2014 откакто Путянчо си присвои Крим, по-скоро има предвид гореща война. това е най-голямото дипломатическо гонене в историята на човечеството, нищо чудно да прибегнат до още по-подмолни действия и подривна дейност рашките
8
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На русия, все Света й е виновен! Всички мразели русия - а защо? Завиждат им за благоденствието и просперитета?!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким отиде във Китай да си купи още ракети естествено пълно медийно затъмнение.
6
8
 
14
 
! Отговори
Раши преди 6 години
Внимание, внимание! Всички мишки на събрание! Най-големия мишок, ще почерпи с "Новичок"!
5
14
 
27
 
! Отговори
САЩ няма да мирясат преди 6 години
Пропагандата свидетелства за прелюдия за война. Западът готви Украйна за няколкогодишна изтощителна война с Русия. Стратегията на НАТО е - руснаците като изразходват арсенала на модерните си оръжия - след това НАТО да нападнат Русия с армии от целия свят и да я победят, довършат и разкъсат.
4
32
 
15
 
! Отговори
Раши преди 6 години
Бий рушняка по калпака, бий, бий, бий...
3
4
 
24
 
! Отговори
мда преди 6 години
Да си я водят тая студена война само на някой **** да не му хрумне да я сгорещява. И белким този път сме от правилната страна на "завесата"...
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей започна Студена война със ЕС и ги накара всичките главанаци вътре да и се подчиняват . Тереза Мей да си обира дипломатите от БГ и да излиза от ЕС, за да не я изгоним със шутове през кривата ***.
1
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския дипломат да удари един "Новичок" по случая.