Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Нови развития 185 Братче чак от САЩ личи,че си болен и то много.За такива като тебе всякаква помощ е безполезна.
173
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
На 1.8.1995 в Москва с идентично БОВ е отровен Иван Кивелиди и секретарката му Зара Исмаилова. Следствието определя отровата, определя , че е строго секретна и е за шпионски цели, може да е произведена в съвсем малко лаборатории, но задържани и осъдени лица няма. С отровата може да работят само преминали специално обучение шпионски кадри, в противен случай рискът сами да се отровят е много голям.Правете си сами изводите, може ли ГРУ да отрови Скрипал.
172
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е Студена война , защото няма идеологически противоречия . Съперничество , но сега не е между комунизма и вечния капитализъм , а между Изтока и Запада . Познайте , кой е губещият ?
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е Студена война , защото няма идеологически противоречия . Съперничество , но сега не е между комунизма и вечния капитализъм , а между Изтока и Запада . Познайте , кой е губещият ?
170
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имено окупацията на крим от русия води към студена война .Имаше достатъчно начини да им се запази военно мопската база и без да се пролива кръв .Дугото с което русия трябва да свикне е че не тя определя кой към какъв цивилизационен модел или съюз ще се присъедини .
169
6
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
На една от публикуваните снимки от мястото-хора в абсолютно 100% защитно облекло, 2-***, до тях2-*** с по-леко облекло, с противогази само, а до тях любопитно гледат двама полицаи без каквато и да било защита. Театъра бе пълен. После в пресата-само снимки на 2-мата в пълно защитно олекло...Смях.......а формулата на веществото е известна от 90-те години, създателя му е в Щатите...
168
10
 
13
 
! Отговори
Терорашка-говнвшка преди 6 години
Гризна дървото задълго!На Белите хора им писнаха номерата им и ги наритаха обратно в Северна Азия.
167
5
 
9
 
! Отговори
За 184 преди 6 години
Ако беше малко по- умен щеше да прочетеш колко хиляди изби Саддам с химическите си оръжия и после да ръсиш глупостиЗатова иракчаните го обесиха, че и Брачеда му Химическия Али
166
6
 
15
 
! Отговори
Нови развития преди 6 години
Нали веществото беше в ресторанта, на пейката а дори някои полицаи бяха в тежко състояние сега се оказва че не са отровени на пейката. Ало ало западът чувате ли ме? Айде пионките в коша барабар с гербери мербери и там подобни ***. Според тях сега ще се окаже че Русия може би се е опитала да отрови цяла Англия.
165
0
 
4
 
! Отговори
Нови развития преди 6 години
Британската полиция твърди, че бившият двоен агент Сергей Скрипал е влязъл в контакт с веществото, което го е отровило на входната врата. Те също така казват, че разследването на инцидента ще отнеме няколко месеца. На този етап от нашето разследване ние вярваме, че Скрипал за първи път влязоха в контакт с нервния агент на входната врата ", каза Дийн Хайдън, ръководител на командването на Столичната полиция в борбата срещу тероризма." Затова ние фокусираме нашите усилия в и около техния адрес.
164
6
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Пратете Тереза Мей /да не се бърка с майка Тереза/ да се извини на Саддам че го обесиха с кран след като му прегледаха зъбите. Така и не му намериха големите бомби дето и ги имал.
163
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако е само студена войната, някак ще я преглътнем. Свикнали сме. Но като им свърши търпението на руснаците и войната стане гореща, тогава какво ще правим не знам. От света камък върху камък няма да остане.
162
6
 
9
 
! Отговори
до Анонимен 179 преди 6 години
Кой живее в свинарник - Анонимния русофоб.
161
5
 
13
 
! Отговори
чучолигарчо преди 6 години
Интересно в Международното право има ли осъдена ПРЕМИЕРКА на държава за КЛЕВЕТА??!!Ако няма,СЕГА Е МОМЕНТА Русия да попълни тая ПРАЗНОТА в Международното право!!!Ихааа...майка Тереза да я осъдят за КЛЕВЕТА...ИХААА...
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 170Много интересно деление на хората правиш. Единия русофил, ако не е русофил е русофоб :)А който не го интересува русия какъв е ?И защо по цял ден трябва да ни занимавате с тоя свинарник ?
159
4
 
26
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
И все пак, защо няма снимки на Скрипал и дъщеря му от болницата? Дащо няма огласен медицински доклад или поне становище на някой лекар ? Защо се правят политически изказвания на Мей и се предприемат необмислени дипломатически ходове преди да е завършило следствието ? И въобще води ли се следствие?
158
2
 
7
 
! Отговори
до 174 преди 6 години
Който може да замезва уиски с препарат за вана е непобедим. Който не познава нищо друго освен уиски е уязвим.
157
1
 
6
 
! Отговори
И аз имам въпрос? преди 6 години
Кой изпраща марсоходи на Марс?иКой прави танкове от прясна кравешка тор?
156
5
 
4
 
! Отговори
до Анонимен 170 преди 6 години
Който мрази Русия гласува за Бойко? Много тъпо. Бойко е русофил, а ти русофоб. Къде се буташ?
155
5
 
8
 
! Отговори
Въпрос ? преди 6 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....