Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата
29 мар 2018 07:30, Анисия Иванова
130
Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят.

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там",писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ново десет!
8
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вчера беше газ, но днес британската преса пише, че веществото било намазано на дръжката на входната врата. Как точно се маже газ, ако може някой да обясни?! И после, как газ след намазване оставя следи на няколко различни места на километри разстояние? И после, как супер ефективно бойно химическо оръжие оставя жертвите си да се разхождат няколко часа преди да ги погуби?
7
31
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ако Скрипал беше отровен с ракия... - несъмнено следите щяха да водят към България... - но с новичок или боярищник следата води право в Кремъл...
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е всеки ден със нови версии!!!Но задава ли си човек въпроса защо е тая истерия около тоя изменник на родината си.Явно всичко се прави със цел.А целта оправдава средствата,а къде се разиграва сценария във Англия ,и кой нарежда тоя цирк Фащ.А Виште какво избиване на мирни жители има във Сирия ,но тия същите дето организират тоя цирк мълчат като ПУ.......КИ!
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най- висока е концентрацията в лабораторните съдове където е синтезирана. Засега отговорът е 42, но какъв беше въпроса?Според статистическата термодинамика не е необходима външна намеса, а само основа на историята и излизането на нови глави, ден след ден,като много вероятно е всичко да е било описано от Шекспир, на хартия намерена някъде из Англия и за щастие негодна за използване за задни нужди.
4
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛЕН ЦИРК, КОЛКО ДА Е ПЪЛЕН- Я СИ СПОМНИ ГЕОРГИ МАРКОВ, А ПАПАТА- НЯКОЙ ВКЛЮЧВА МИКСЕРА И БЪРКА В СТИЛ ИМА ХОРА- ИМА ПРОБЛЕМ. НЕ БЕШЕ ЛИ ТАКА "РЕШЕН'' ПРОБЛЕМА БЕСЛАН- НАД 170 ЧОВЕКА УБИТИ, А ''НОРД ОСТ''- ТАМ ГИ ВИДЯХМЕ ИЗТРОВЕНИ , А ПОСЛЕ ГЛЕДА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ, Е СЕГА ДАНО ИМА НЯКАКВИ ПОСЛЕДИЦИ.
3
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко ще си плати жужето! И за щъркелите, и за конете, и за чез!
2
6
 
66
 
! Отговори
цирк ама пълен преди 6 години
То не беше на пейката, после в автомобила, после момичето донесло отровата в багажа от Русия. Сега пък пред дома си. Тези ингилизи станаха за смях вече.
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов ден, нов късмет всеки ден нова версия интересно до къде могат да стигнат със съчиненията си.