Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ

Никакъв натиск няма да я отклони от пътя, който е избрала!
7 апр 2018 09:52, Елка Василева
214
Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ срещу руски бизнесмени, предприятия и висши представители, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Няма да оставим тази атака или която и да било нова антируска атака без твърд отговор", заяви в декларация руското външно министерство. "След като не постигна никакъв резултат с 50-те предишни серии от санкции, Вашингтон продължава да плаши с отказ на американски визи, заплашва руския бизнес със замразяване на активи и авоари, но забравя, че отнемането на чужда частна собственост и пари се нарича кражба", гласи декларацията.

Според Москва американските санкции вкарват Съединените щати в категорията страни, които са "врагове на пазарната икономика и на честната и свободна конкуренция, тъй като те използват административни методи, за да елиминират конкуренти на чуждите пазари".

Още по темата

"Никакъв натиск няма да отклони Русия от пътя, който е избрала. Той само ще покаже неспособността на САЩ да постигнат целите си и ще консолидира руското общество. Съветваме Вашингтон да се освободи възможно най-бързо от илюзията, че е може да се говори с нас, като се използва езика на санкциите", се казва в декларацията на руското външно министерство.

САЩ наложиха вчера санкции срещу 38 личности и предприятия, които се прибавят към 24-те санкционирани в средата на март в отговор на намесата в избори и на кибератаките, за които е обвинявана Русия.

Между хората, на които са наложени санкции, има олигарси, близки до Кремъл и техните предприятия, висши руски представители и руската компания за износ на оръжия Рособоронекспорт, напомня АФП.

Олигархът Олег Дерипаска каза, че решението на САЩ да му наложат санкции е "неоснователно, смехотворно и абсурдно" . "Събитията от тази сутрин са много неуместни, но не и неочаквани", се казва на декларация на Дерипаска, цитирана от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
16
 
18
 
! Отговори
русия - зла империя преди 6 години
русия става все по-смешна в опитите си да е страшна
88
13
 
10
 
! Отговори
nina преди 6 години
До 91: Имате ли представа въобще на какво ниво е образованието в Русия? На какво ниво е интелигентността на руснаците? И кой болен мозък Ви е казал, че руснаците не пътуват извън Родината си? А за "двата проблема", сигурно имате предвид нашите, български проблеми. Не бих казала обаче, че пътищата ни са "проблем". ГЛУПАЦИТЕ, г-н АНОНИМЕН, ГЛУПАЦИТЕ са ни проблема!
87
11
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
КИТАЙ СКОРО ЩЕ ПОРЕЖАТ САЩ С ОСТРО БРЪСНАРСКО НОЖЧЕ И ТИЯ БЪРЗАТ ДА СЪТВОРЯТ ВОЙНА НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ НАСТРОЙВАЙКИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЕВРОПА СРЕЩУ РУСИЯ. НО ЕВРОПА Е ЗАСЛЕПЕНА И НЕ ВИЖДА САЩ КАК ПОДМОЛНО Я ОТСЛАБВАТ С НАВЛЕЦИТЕ ОТ ИЗТОКА И АФРИКА. ДВАМА СЕ КАРАТ ТРЕТИЯ ПЕЧЕЛИ В СЛУЧАЯ САЩ.НО ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯТ ДА ПОДЧИНЯТ РУСИЯ???? ДАЛИ НЯМА ДА ИМА ОТВЕТЕН УДАР И ТО ФАТАЛЕН ЗА САЩ.
86
7
 
8
 
! Отговори
До Жеко преди 6 години
Тези престъпници за които говориш, са на Путин най-близкото обкръжение! И забелижи имената им: Ротенберг, Векселберг, Сулейман, Милер - Все православни!
85
1
 
6
 
! Отговори
жеко преди 6 години
за какво да правят някакъв отговор като сащ наказва някви престъпници, не виждам някакви нормални хора да са в списъка на санкциите
84
6
 
14
 
! Отговори
николаев преди 6 години
до 91 анонимен , вашите курорти по които си харчим парите и имотите които копуваме трябва да бъдат забранени от правителството на рф за посещение газа увеличен никъкъв внос на ваши стоки пълно ембарго както беше в турция за да разберете какво значи за економиката ви . и тогава ще разберете . всяко лято съм в слънчев бряг и със семейството ми за три месеца харчим около 10 хиляди лева никога от българи не сме чули нещо обидно страната и хората са прекрасни а такива като вас са единици
83
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на САЩ е ,че руснаците ги немат за слива ,айде кравари , супата
82
14
 
12
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
81
6
 
18
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Браво на САЩ И ВБ. Когато руските олигарси откраднаха милиарди от Русия и руският народ и побягнах на запад да не би случайно някои да им потърси сметка. Тогава изнасяйки милиардите в САЩ и ВБ ги приеха с отворени обятия след като им взеха парите и ги подгониха тези същите олигархии ревнаха отново на Русия. Да не си бяха изкарали парите на запад сега нямаше да имат проблеми. Естествено с тези откраднати от олигарсите пари Русия щеше да е значително по богата.
80
14
 
10
 
! Отговори
8===о преди 6 години
русия няма инструменти да отговори на САЩ. Освен военни , но война все още е малко вероятна (но русия ще предизвика война в някакъв момент без съмнение).За сега най-твърдият отговор на който са способни е да изпият една шепа виагра , да се надяват на ерекция (шансът е малък) и да си го размахат.
79
25
 
10
 
! Отговори
Do 89 преди 6 години
Като не са го закъсали що непрекъснато ревът руските джнедъри?? Все нещо хленчат, оплакват се, че не им минават номерата и ядът шамарите ден след ден. Ах-ах-ах-ах-аах
78
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 140 милиона руснаци поне 100 милиона никога не са излизали от Русия и не са посещавали цивилизованите страни ! - така че не ги обвинявайте те не знаят къде се намират и мислят че другите живеят по-зле от тях.Самите руснаци казват че в Русия има два основни проблема ! - пътищата и глупаците.
77
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ все още се изживяват като световен хегемон, а вече не са. Колко по резки движения правят, толкова по бързо ще лъсне истината. Имат предизвестие за уволнение от директорското място, а те се държат все едно няма да се случи. Кой ли не ги отсвири - Русия, Турция, Китай, да не говорим за Арабския свят и Иран, които отдавна знаят, че не може да се вярва и на една американска дума. Еманципацията на Европа ще е по-бавна, но неизбежна, засега поне отказа спешно да се въоръжава за война с Русия.
76
12
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Уффф, живи да ги ожалиш руснаците! Е ся вече яко го закъсаха щом като от ФАШ спряха достапа на няколко олигарха до парите им ! Ще сата революшън, то се е видело. Хи-хи-хи! Спомням си българските джендърчета че отново пророкуваха руски вълнения когато Путин спря вноса на френско сирене и френско шампанско в Русия, щото руснаците ще пукнат от глад ! Хе-хе-хе!А детските в България продължават да бъдат 35 лв/месец. докато Баце тегли заем след заем та да плаща помощи от 1100 лв/ммесец на бежанец !
75
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
74
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мелезите от българосъветската любов се разджавкаха...
73
1
 
13
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Да...а те като си изпуснат нервите - и олигарсите се чудят в коя офшорка да преместят тоновете окрадени от руския им народ долари!Също като другарите у насПанама ... Малта... купуват си гражданствоМного пари са това!А ти - така и така си гол...леко ти е на душата!
72
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааахахаха и какъв ще е "твърдият" отговор на ***?? Ще санкционират Ейпъл, Майкрософт, Тесла? Ще замразят на американските олигарски парите в руските банки?? Чупят *** *** през ден!
71
9
 
19
 
! Отговори
Губи конрола ! преди 6 години
Сащ си изпуснаха нервите :-)
70
10
 
11
 
! Отговори
пророк преди 6 години
Русия няма много да причини болка на САЩ но скоро Китай ще го сломи психологически и икономически и тогава третата световна война е неизбежна. Тя ще бъде гибелна за жялото човечество.