Макрон предупреди: Ако сме слаби, Путин ще се възползва

Руският президент бил обсебен от стремежа да се меси на демокрациите
Обновена: 22 апр 2018 20:19 | 22 апр 2018 20:15, Камелия Цветанова
209
Макрон предупреди: Ако сме слаби, Путин ще се възползва
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като "много силен човек, пред когото никога не трябва да проявяваме слабост" в момент, когато напрежението между Запада и Москва е особено изострено, предаде Франс прес.

Още по темата
Руският президент е "много силен човек, силен президент", каза Макрон в интервю на английски за телевизия Фокс нюз, излъчено днес преди утрешното му държавно посещение във Вашингтон.

"Мисля, че никога не трябва да проявяваме слабост пред президента Путин. Когато сте слаби, той се възползва от това", каза Макрон.

"Той е силен и интелигентен, но не и наивен и е обсебен от стремежа да се меси в нашите демокрации", заяви френският президент за руския си колега.

"Меси се навсякъде в Европа и САЩ, за да отслаби демокрациите ни, защото смята, че това е полезно за страната му. Той иска Велика Русия. Хората се гордеят с политиката му. Той се държи изключително сурово с малцинствата и с противниците си с някаква представа за демокрацията, която аз не споделям", отбеляза Макрон, като същевременно увери, че постоянно поддържа контакт с Путин.

"Уважавам го. Познавам го. Не си правя илюзии", заключи Макрон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
2
 
! Отговори
До Макарон преди 6 години
Глупи, Русия е в добри отношения с много страни. С Китай, с Монголия, с Виетнам, с Иран, Армения и Азербайджан едновременно, с Индия, с цяла Латинска Америка, с почти цяла Африка, даже с Турция и с Гърция, които са в лоши отношения помежду си. Не са враждебни отношенията й с Израел, с Финландия, с ФРГ даже. Отношенията й с Австрия и Унгария са топли, да не говорим за Сърбия. Ами Кипър, Ливан?
178
1
 
3
 
! Отговори
ПЕТЛЬОВИТЕ ОПАШКИ преди 6 години
СЕ СВИХА.Навремето Кара Фейз/жесток разбойник/ след като ограбва и избива масово българското населание решава да превземе Истабул.Когато виждат огромната крепост им увисват ченетата.Питат султана- какво да правим?-НИЩО няма да правим затваряме портите и само ще гледаме.Разбойниците крещяли истерично, заъбили се страшно, размахвали безсилно оръжия.Накрая подвили опашки признавайки немоща си!Русия също засега мълчи и само гледа и чака.Кога разбойниците ще млъкнат подвили опашки!
177
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ЕМАННУЕЛЛА М. И. КРОН Е ПРОДУКТ НА ФИНАНСОВИТЕ ДИКТАТОРИ НАД ЧАСТ ОТ ДНЕШНИЯ СВЯТ !?!? ИДЕОЛОГИЯ ,ПАРТИЯ ИЛИ КАКВО ДРУГО ГО НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ ...НАЙ ВЕРОЯТНО ВРОДЕНАТА ФРЕНСКА СТРАХЛИВОСТ !!! СЛЕД КАТО СТРЕЛЯХА ПО КАДАФИЙСКАТА ЛИБИЯ ОТ ДАЛЕЧЕ /КАТО ПОСЛЕДНИ ШУБЕТА / НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ФРЕНЧ ,А САМО ДА ПРИЛИЧА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ШУБЕТА -БИЕЩИ СЛАБОТЕЛЕСНАТА ПАЛЕСТИНА С РАКЕТИ И САМОЛЕНИ ОТ САЩ !!!
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
И какво ще направиш МакаРон ?? Паническите ви инсценирани атаки и НЕПРЕСТАННИТЕ абсурдни лъжи не помагат, така ли ще борим Путин.. м.. ??! Ха-ха-ха...! ПОНЕ ни разсмивате и ОЩЕ ПОВЕЧЕ покачвате доверието в Путин - когато най-безсрамната банда лъжци съскат безпомощно срещу него, хората просто му вярват повече, всеки ден !!! Не разбраха ли че вече не е епохата на мас-медиините лъжи, ... сурова, жестока реалност за за проф. лъжци на Г-7 , в епохата на масова информираност !
175
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е като злокачествен тумор- възползва се от всяка отслабена имунна система.
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....кажи баба, тенк ю :)))
173
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това комплексирано дребно франсе е обсебено от наполеоновия комплекс за величие.Въобразило си е, че е голяма работа.Е, не е. С гласните си разсъждения за Путин е направо смешен. Мечтата на Путин за Велика Русия. Ало, Русия е била и ще бъде велика.Руснаците не се предадоха на Хитлер без бой, така както направиха жалките французи. Путин е не само интелигентен, но и върви пет крачки пред всичките си съперници взети заедно.
172
2
 
6
 
! Отговори
АЛО преди 6 години
МАКАРОНИ ,Я СИ ГЛЕДАЙ БАБИЧКАТА И НЕ СИ ВРИ НОСА ТАМ,КЪДЕТО ПРОСТОЕШ БЕ,КАЛИТКО...
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бМакрон бие по самара Путин- да се сеща магарето Меркел. Няма как немците да отказват на Макрон реформа за еврото, финансов министър на еврозоната и да дадат гаранции за южняците, които са фалирали и същевременно да пускат северни потоци и да си партнират с руснаците. Тук вече англичани и французи са на едно мнение, макар и по различни мотиви- едните заради еврото другите заради брекзита.
170
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Французите винаги имат позиция. За жалост от 27 страни само няколко имат портокали. После да не ревете пак, защо те ще диктуват правилата 50 години. Ами защото деугите ги НЯМА когато е напечено. Седат и мишкуват, като има проблеми. Стават силни, като няма проблеми.
169
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАНКЕРЧЕТО МАКАРОНО КАКТО СЕ ШУШУКА ВЪВ ФРАНЦИЯ Е НЕЗАКОННО К*ПЕЛЕ НА РОДШИЛД ,ИМЕННО НА ТОВА НА МАКАРОНЧО СЕ ДЪЛЖИ ШЕМЕТНАТА МУ ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРА..КАКТО ДРУГИ ЕУРОПСКИ ЛИДЕРИ КАТО ЖАН КЛОД ЮНКЕР,БАБА ШМЕРКЕЛ ,ТЕРЕЗА зМЕЙ ПРЕМИЕРА НА ЛЮКСЕМБУРГ И МАКРОН Е БЕЗДЕТЕН,ЗАЩОТО Е ОБЩЕСТВЕНА (ТАЙНА) ВЪВ ФРАНЦИЯ ,ЧЕ МАКАРОНА СИ ПАДА СИЛНО ПО МЪЖКИ ЛАСКИ И БАБАТА ДЕТО СЕ ПОЯВЯВА С НЕГО Е ЕДИН ВИД МЮРЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА ДА МИНАВА МАКРОН ЗА(МЪЖ) В МОМЕНТА РЕЙТИНГА НА МАКРОН Е КАТАСТРОФАЛЕН НИСЪК СРЕД ИЗБИРА
168
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ами слаб си бе Макрончо. Кой мъж избира съпруга, която може да му бъде майка? Който има нужда от дундуркане, нали така. Какво е тръгнал тоя Европа да оправя, та той себе си не може да гледа, не намери някоя на неговата възраст да му роди едно-две деца. Ама това е отговорност, нали, по -лесно е така, мама да го гледа цял живот. Как може човек, който не може да поеме отговорност да има нормално семейство да претендира да е лидер на цяла Европа? А ръчичката на снимката е доста мека в китката.
167
2
 
8
 
! Отговори
ХАХО преди 6 години
С Путин лягам, с Путин ставам...
166
14
 
6
 
! Отговори
никой не го иска преди 6 години
Путин готов за среща с Тръмп, но среща не се подготвя
165
24
 
9
 
! Отговори
трябва да го порицае преди 6 години
Путин действа като квартален хулиган.Прави беля. После отрича. Като се поразмине работата прави пак.Просто внимава да не превиши търпимостта на общественото мнение.
164
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно се припокрива идеята за силен мъж и президент някой, който си е избрал жена да му бъде майка. Но - това е съвременното лидерство, такива са лицата му - жени, или женчовци.
163
4
 
27
 
! Отговори
ШМАТКА преди 6 години
Геронтофил сбъркан!
162
25
 
10
 
! Отговори
Макарон преди 6 години
Путин е заплаха за целия цивилизован свят. Вижте с кои държави е в добри отношения и кои режими подържа и ще ви стане ясно. Трябва да му се даде сериозен отпор! Срамно е обаче,че статиите за Русия са по коментирани от българските,ясно е,че армията от *** добре работи!
161
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западната пропаганда започва да има обратен ефект, колкото повече лъжат толкова повече хората започват да не им вярват,което по принцип си логично,ама върви обяснявай на лъжците за логика.
160
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя кой ли го пита.