Навални пак зад решетките заради "Путин не ни е цар"

Опозиционерът организира днес протести в цяла Русия
5 май 2018 18:33,
130
Навални пак зад решетките заради "Путин не ни е цар"
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални и стотици противници на Кремъл бяха задържани днес в Русия по време на улични протести срещу Владимир Путин преди встъпването му в понеделник в четвърти президентски мандат, предаде Ройтерс.

Навални се появи на Пушкинския площад, където събралите се хора скандираха "Русия без Путин!" "Долу царя!", но почти веднага бе задържан и откаран в полицейски участък.

По негов призив в над 90 населени места в страната днес излязоха хора по улиците за демонстрации под общ наслов "Той не е нашият цар". След своята категорична изборна победа през март Путин придоби правото да управлява Русия до 2024 г., с което би станал най-продължителният управник в нейната история след 30-годишния режим на Йосиф Сталин.

Поместен в интернет видеоклип показва как петима полицаи, хванали Навални за крайниците, го носят към микробус. Репортери на Ройтерс видяха как полицаи, екипирани като за борба с безредици, систематично задържат демонстранти, някои с прилагане на груба сила, и ги вкарват в автобуси. АФП съобщи, че силите на реда са използвали сълзотворен газ.

Организацията "ОВД Инфо", която следи за политическите преследвания, съобщи, че е получила полицейски данни за 350 задържани по време на днешните протести из Русия. Демонстрации имаше в Далечния изток и Сибир. В уралския град Екатеринбург група от над хиляда души скандираше "Долу царя!". Властите в Санкт Петербург попречиха на протестиращите да стигнат до парка "Марсово поле", където обикновено се провеждат антиправителствени прояви.

В повечето случаи руските власти смятат тези протести за незаконни с аргумента, че тяхното време и място на провеждане не е било предварително съгласувано с тях.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До добре, де - Защо да събарят Путин , просто разпускат двойниците му и се правят избори .Това до края на 2019 ще стане , нема друг вариант , гладът е по силен от тока .
45
3
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 5 години
А тази разлика между 2000 и 160 000 души не се ли дължи на страх и репресиите на "новичок" и кадиров? Впрочем и срещу Хитлер никой не е протестирал.....
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До добре, де 55Е, добре де...........а не си ли давате сметка, че Путин е ТАКЪВ, ЗАЩОТО ТАКЪВ ИСКАТ САМИТЕ РУСНАЦИ!!!! Преди 28 години ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ПОЗНАВАШЕ ПУТИН и той става такъв управленец ЗАЩОТО ИМЕННО РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ТАКЪВ ПРАВИТЕЛ! И НИКОЙ вече не си спомня нито за горбачов, нито за елцин! И ако си спомнят е само за да ги оплюят за предателството им! За това че позволиха на западенските хиени да разграбят Русия! Това, което спря Путин, а този навлек навални иска да продължи!
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До работата е сериозна 51Хи-хи-хи.............сериозни са били само баща ти и ***! А тоя навални е всичко друго, но не и "сериозна работа"!!!! В 10-тина градове излезли по 100-200 човека..............ха-ха-ха..........."големата работа"!!!!! А само за Москва, от 15 милиона, да излезнат 1000 тинейджърчета.........ПРОСТО СМЕШНО!!! Тоя навлек не може да събере и 2000 човека, а срещу макарончо в Париж сега протестират 160 000!!!!! Чувстваш ли разликата??????
42
8
 
6
 
! Отговори
добре, де преди 5 години
Нека бъдем обективни: 1. Преди 4 г. 1000 лв. работна заплата - сега 500лв. работна заплата. Това ли искаха руснаците? 2. Преди 4г. Русия се споменаваше с уважение, днес със страх и подозрение. Това ли искаха руснаците? 3. Преди 4г. - Украйна и Русия - бяха братски народи-днес украинци воюват с " ихтамнет"- Това ли искаха руснаците? Съжалявам руснаците и искрено се надявам да успеят, но докато не съборят Путин--тежко и горко и на тях и на нас и на целия свят!
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е цар, президент е. И си спечели изборите с огромна преднина...Навалния е против демокрацията май?
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре заработват пари от западни фондации. Кой ще прави циркове без пари?
39
7
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ха на бас ,че вота е реален даже по реален от БГ....тия дето протестират са градската Ентелегенция и това е нормално ...НО останалия народ е доволен защото ИНСТИНКТЪТ му говори ,че Путин е най малкото зло за Русия....
38
5
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Директно от посолството на руски език...нима истината толкова Ви заболя? Когато фактите говорят , дори и руското посолство следва да замълчи!
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГТози нехранимайко не иска да работи а виси там събра малко народ и какво иска и тоъ не знае на работа а не празни приказки-----То щото царя се е разработил...
36
17
 
7
 
! Отговори
истината е... преди 5 години
1. Преди 4 години всички руснаци с пяна на уста крещяха...Крим наш....фашисти украинци......браво на Путин.... 2. Вместо 1000 лв РЗ, преди 4г. - сега получават около 500лв.3. Крим отново е наш, ама......всичко останало е по-зле.... 4. Сходството между Хитлер и Путин става взе по-голямо: а/ еднакво ниски и комплексирани б/ играят на струната на "унижението на народа" в/ повишиха жизненото равнище ..... Надявам се, че няма са се стигне и до последното съвпадение - Световна война
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 16 милионна Москва излезли 18 ***-зорошошоиди да свалят избрания от над 280 милиона руснаци Президент. .Жалка история.
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Хората се страхуват, че ще ги набият с палките и след това няма да могат даже да си потърсят правата.
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да свалят Путин трябва да имат връзки в армията и да направят военен преврат.Той Путин доброволно няма да подаде оставка.
32
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги ще се намерят няколко предатели и родоорстъпници.Дори и във Великата Русия. Ще се намерят няколко, които да се продадат за 30 сребърни като.и у нас хи има доста - начело с Росица Синоптичката.
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2,70 лв. - 100 рубли.
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни занимавате с тоя соросоиден грантаджия.
29
3
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Е нали имаше избори....
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28И с колко рубли може да си купя едно евро?
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сърп и чукМоже да почнат да правят подписка за свалянето на Путин.