Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
9
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА ПОМНИ преди 5 години
ВСВ започва през септември 1939 година. Предпоставка за това е пактът ***-Рибентроп, в който СССР и Германия сключват договор за подялба на Европа (чрез евфемизма "зона на интереси". Това развързва ръцете на Сталин и Хитлер да започнат да анексират чужди държави като пробен камък е подялбата на Полша между тях. След нея Хитлер потегля към Белгия, Холандия и Франция, а СССР напада Финландия, Прибалтика и Румъния. Под натиска на Кремъл България се присъединява към Тройния съюз.
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да го видиш при положение че в машино строенето са колкото нас
17
15
 
12
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Айдеее , започна се.Три дни,ще ни занимават с на Путин железата.Кое летяло,кое плувало,кое го дърпат по Червеният площад...........
16
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези руснаци нямат какво да ядат, ама се перчат пред света с новите стари пушки. Дрогиран народ!
15
19
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
А кога ще видим парад на руските печки, прахосмукачки, бойлери, кафе машини? На 9-ти май Европа празнува с "Ода на радостта", а колхозниците дрънкат оръжия за масово унищожение! Това е разликата между цивилизацията и варварщината!
14
27
 
15
 
! Отговори
Йода преди 5 години
Реално САЩ е помагал на ссср да не загубят 2СВ.Много самолети, кораби, униформи и свински консерви са им пращали от САЩ. Това се премълчава...
13
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За рашките важи поговорката "На гол корем чифте пищови". Пръдльовци!
12
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние искарахме 50 машини и 1600 души тия дето са с 20 пъти по голямо населетие само 150 машини и 13 000 души .......Сериозно раша поне на нашето ниво да го докораш ще трябва 1000 машини и не по малко от 36 000 участващи воени
11
33
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
4000000 немска армия дава 3 000 000 жертви срещу 18 000 000 жертви от страна на СССР 5 800 000 военопленници и 1 000 000 преминали на страната на Германия. Хахахахаха егати победата! Добре, че са били САЩ и Англия, че иначе "великата" Русия щеше да бъде прегазена от Вермахта!
10
14
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До соросоиден илюминатЗакъсали Армати не знам дали ще има, но би било добре да покажат някой Абрамс, пробит от страни от обикновено РПГ 7, или някоя част от 70-те ракети, свалени с техника от времето на СССР.
9
17
 
15
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Пълна изолация на парада на колхозниците!
8
18
 
11
 
! Отговори
Владимир Путя преди 5 години
За 9-ти май сме осигурили специално още по един огняр за Арматите! Я хочу мир, весь мир!
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментиращите тук повече ги интересува парада в Москва отколкото в София, когато изчезнат тези хора ще се оправим.
6
23
 
17
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Кога ще покажат руски принтер и gsm?Кога ще покажат нещо друго, освен оръжия и жива плът? Кога ще ги уважат украйнски или финландски войскови части? добре, че петрола поскъпна :)Българския парад е по-добър :)
5
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 22г. Русия организира военни паради в Москва. За това време САЩ "завладя" Австрия, Швеция, Финландия, Кипър, Полша,Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватска, България, Румъния, Естония, Латвия, Литва, Украйна. За 80 годишнината да се готвят Азербайджан, Грузия, Беларус и Молдова. Слава на ''победителите''.
4
22
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Много се надявам някой от танкистите да изтрещее като завърти купола на арматата преминавайки през площада и да почне с дългата тръба.......Ще е голям празник за НАТО
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До соросоиден илюминат 1Е, има някой със "закъсала" мозъчна дейност, но..........какво да ви прави човек.........ще ви подминаваме само със съжаление, че не сте си дали труд от вас да излезнат нормални хора!!!
2
19
 
29
 
! Отговори
ИСТИНСКИ РУСОФИЛ СЪМ преди 5 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!! И ГОСПОДИН ПУТИН!!! ГОСПОД НА ПУТИН ДА МУ ДАВА ЗДРАВЕ СИЛИ И ЖИВОТ И С РУСИЯ И ПУТИН НАПРЕД!!! ДА ПРЕГАЗИМ ВСИЧКИ РУСОФОБИ РУСОФИЛИЯТА НАД ВСИЧКО
1
34
 
19
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 5 години
Ще има ли закъсали Армати ОТНОВО???