Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
12
 
18
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 6 години
Най-големият победител от ВСВ - САЩ, да сте чули да се дуе като угоен пуяк? Не. А точно победата във ВСВ прави от САЩ световна суперсила. Обаче хората проявяват вкус, за разлика от пияните руснаци. Това им остана на ватите - единия девети май (който всъщност трябва да е осми май), да им топли сърчицата. Като си нямат други национални гордости...
38
13
 
14
 
! Отговори
ШМАТКА преди 6 години
С удоволствие ще гледам Парада на победата на Червения площад,защото всичко е с идеална точност построено ,войничетата и машините се движат перфектно и няма като у нас тумбаци и шкембета като днес у нас. Просто красота и удоволствие за окото!
37
16
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Гнусна държава, със скотски народ. Окупатори и убийци. Техният социален експеримент наречен ГОМУНИЗЪМ такова майката на окупирана Европа. А сега тия същите *** цъкат и се чудят що сме бедни и прости. Ами 45 години русофило-комунизъм начело с Тодор ***, и още 25 години преход по руски образец - така ще сме! България трябва да отбелязва на 9-ти май ден на загубата, окупацията и заграбването!
36
17
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 6 години
Комплексарска показуха на най-гнусната държава на света. Ракети, железа ...и то до едно откраднати и копирани от Запада!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37 дани нарече лузар някой който е капитулирал прид нас е доста смешно вата ((((
34
16
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Единствената държава, която се е била в тази война от самото начало до края е Англия. Включват се още в началото, имат вторите след руснаците загуби, коства им империята, и се биха от първият до последният ден на няколко континента, като по пътя измислиха какво ли не - от радара и реактивният двигател до компютъра. Паради не правят. Защо ли?
33
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 9 май ще видите какво означава ГРАНДИОЗЕН ПАРАД, и може спокойно да го сравните с гербавия цирк от днес, с няколкото ръждавейки, които при война, я тръгнат, я не, а пък отделно че няма кой да ги кара, защото армия не остана!След всеки парад в Москва, после гащите на всички русофоби дълго време миришат неприятно, хахахах
32
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава России!Слава непобедимая Краснся армия!Слава Владимира Путина!
31
13
 
13
 
! Отговори
Пич преди 6 години
до 26Не знам за руския героизъм, но Германия е имала реактивни ракети, подводници,медицина и върхови технологии...мед. изобретения, като пирони в краката,гледали са в космоса и униформи с дизаин на Boss, Порше...добре, че САЩ откриха фронт срещу Германия.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да впечетлите някого поне на нашето ниво го докарайте имате 20 пъти повече насеретие дние искарахме 1600 души ... от вас се очаква не по малко от 32 000 (((
29
8
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
на 9.05 в Москва облаци няма ;) Ползват химия за разпръскването им, така че спи спокойно, на 9-ти ще има самолети ;)
28
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 в голяма грешка си все пак руснаците се пенсионират на 60 което е най ниската пенсионна възраст в света така че не мисли че живота е там е по тежък от този в прекраната българия окупирана от нато и ес.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето ще искарат това което и ние искарахме градове ..места С ... бмп 82 и Т72 + няколко макета недоделки бетер Хрюшчов ((((
26
10
 
7
 
! Отговори
А преди 6 години
ИМА ОЩЕ ТРИ ДНИ ,НО ЗАПОЧНЕТЕ ОТ СЕГА С ГЛУПОСТИТЕ СИ, И НЕВЕРНИТЕ ДАННИ ОТНОСНО СЪВЕТСКИЯ ГЕРОИЗЪМ.ОСТАНАЛАТИ САЩ,АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ ОТКРИХА ВТОРИ ФРОНТ,КАТО СВЪРШИ ВСИЧКО,ДА НАЛАПАТ ТЕ ОТ БАНИЦАТА.ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ,ЩЕ ВИ НАПРАВИ ПОУМНИ ,ЗНАЕЩИ И РЕАЛИСТИ,ИНАЧЕ ЯЗЪК ЗА ЖИВОТА ВИ,КАТО ЖИВЕЕТЕ ЗАБЛУДЕНИ.
25
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако вали няма да има самолети ни 2 ни 5 поколение
24
21
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Докато Путин налива милиарди в оръжия за масово унищожение, обикновеният руснак ходи гол и бос, живее в землянка и се налива с препарати за вана като Бояришник! Това е Русия в 21 век!
23
9
 
19
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
ИМАТ ХОРАТА ГОТВЯТ И ПРАВЯТ А НЯКОИ АХКАТ И ЗАВИЖДАТ. НИЕ ВСЕ ОЩЕ ПОКАЗВАМЕ ТЯХНОТО ОРЪЖИЕ А УЖ СМЕ В НАТО И ИД
22
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ми изглеждат познати. Същите са като нашите мутри 90-те години. Показват мускули, бият се, ама в главата няма никой. На две магарета сламата не могат да разделят.
21
16
 
12
 
! Отговори
мухахахаха преди 6 години
Грандиозен спектакъл ще е да гледаме отново как БЕЗаналоговите Армати закъсват на площада!
20
22
 
11
 
! Отговори
адвокат преди 6 години
България е в добри отношения с съседите си, Турция, Македония, Гърция, Румъния и Сърбия... Русия е в враждебни отношения с съседните страни, като Украйна, Армения и заплаха за останалите...Не знам каква гордост е да празнуваш и показваш парад...