Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не беше за пореден път дадено голямо рамо от "малък и голям сечко", мустаците на сталин щяха да са обръснати.
78
14
 
17
 
! Отговори
руска работа преди 6 години
Русия празнува победата над фашистка националистическа Германия,като днес Русия е фашистка нациналистическа държава,а Германия демократична държава която не се занимава с военни паради.Каква ирония.
77
11
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Оф, братушките пак ще oсерат целия Treprower Park. Винаги оставят леш след себе си. Строшени бутилки, пластмасови опаковки и прибори, храна, хартии... направо море от ***.
76
7
 
13
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Големи!
75
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При подписването на капитулацията на Германия , фелтмаршал Кайтел ,виждайки представителите на САЩ , Великобритания и Франция се обръща към маршал Жуков с думите А, ама и тези ли са ни победили? Из стенограмите от 08.05.1945 г
74
4
 
14
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До Споко ПлювалниевциАз това си го правя всяка година.Водя си децата на връх Шипка август месец всяка година на възстановката на боевете с турската орда.децата ми знаят кой ни освободи и ще разказват и на техните деца за тов,така че не се коси ненужно.Както казваш ти предатели бол.Поздрави!
73
8
 
17
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
До ГЛАС НАРОДЕН! Руските войни спечелиха войната, а Вие лъжливите *** ще бъдете изхвърлени на бунището на историята.Имената на руските генерали и войници ще останат завинаги дълбоко издълбани в хилядолетният гранит на ВЕЧНАТА СЛАВА! А вашите имена, къде?! Само в пореднта квитанция за платени няколко сребърника за хули, предателства и други подли дела!
72
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия е джудже
71
9
 
15
 
! Отговори
тя преди 6 години
Много фашисти в тоя форум!,затова няма да се" хабя " !
70
12
 
20
 
! Отговори
Споко Плювалниевци преди 6 години
Българи,не се връзвайте на провокациите!Оставете българомразците джендърски да лапат долари и плюят по освободителката на България! Предатели за НПО кинти бол!Дали ще лапнат евро от ,,обществена поръчка"или ще си заръчат някой и друк тон суджук по телефона далаверата си им върви! Българи,образовайте децата си и им преразказвайте историята!Водете ги в Плевен Батак Копривщица да видят и знаят за какво иде реч!Ограмотявайте ги в православие и не позволявайте да загубят родословното си дърво!
69
17
 
16
 
! Отговори
горд руснак преди 6 години
Този парад вече не е парад на техниката, спасила света от кафявата чума. Това е парад на техниката, убила десетки хиляди хора в страна, която някога ни беше братска - Украйна. Нима забравихте? Това повече не е парад на защитниците и освободителите. Това е парад на окупаторите. От вашите танкове вече само ни се гади и нищо повече.
68
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалката *** пак ще се прави на велика
67
1
 
16
 
! Отговори
Генерала преди 6 години
Хей,да не видят нещо тия Руснаци и веднага го копират.Видяха парада в София,че чак се уплашиха,та сега и в Москва ще правят!!!
66
12
 
17
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА ПОМНИ преди 6 години
Каскетите не обичат истината, че бяха приятелчета с Хитлер и заедно разчлениха Полша. И заедно деляха Европа и вмирисаните кални *** окупираха Литва, Латвия, Естония, части от Румъния и части от Финландия. После единият престъпник и бандит Хитлер изпревари и нападна другият - Сталин.
65
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особено модерния т 34.85 ще го гледаме как тегли арматата (((
64
14
 
17
 
! Отговори
НЯМА ТАКАВА ПАРОДИЯ преди 6 години
Фалшива държава, фалшиви ордени, окачени по фалшивите куртки на деца, фалшиви нашивки и гвардейски лентички, 70-80 годишни старци в Русия се представят за.....ветерани от ВСВ!?! Защо обличате децата си в униформи? Защо им окачвате ордени? Защо снимате клип на дете като войник? Защо момиченце рисува за войната с кремираните останки на дядо си?
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африка 30 мл кв км русия 17 ми кв км ГЕОГРАФИЯ вота ((((
62
10
 
14
 
! Отговори
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ преди 6 години
Гротеска. И техниката е от...победата. 50 години едни и същи БТР-и. Два двигателя от Газка. Пълно военно "порно".
61
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Канада + Сащ са по големи по площ от русия ФАКТ
60
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африка е двойно по голяма от русия ФАКТ (((