Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роботите от "семейство" Уран.ето кой се кани да убива, без да дава жертви и без вкарва сантимент и лични чувства в цялата работа...прав беше преди 3-4 години, покойният писател, историк, теолог и философ - гейдар джемал, когато казваше някои истини в тубата
58
6
 
6
 
! Отговори
е ми преди 6 години
Паради ,пиячка, паради, пиячка...това е специалитета на ***.
57
12
 
12
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 6 години
Истинските победители във ВСВ са Англия и САЩ, защото те плащат масрафа и правят стратегията, руснаците са само част от масовката, заради милионите загинали, голяма чест, няма що. Да не забравяме, че Хитлер и Сталин поведоха хорото, така че вместо да празнуват руснаците трябва да се срамуват и да благодарят на обстоятелствата, че е било изгодно на американците да ги подкрепят!!!
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се създава хаус взимате ПЕТ бели прасенца и написвате на тях Путин 1 Путин 2 Путин 4 Путин 6 и Путин 7 пускате ги на парада и гледате сеир как Кгб и шапкарите търсят прасенцата Путин 3 и Путин 5 (((
55
14
 
17
 
! Отговори
Да се помни преди 6 години
Русия ни е освободила от робство,ТОЧКА! Златният век на България беше по времето на Тодор Живков,ТОЧКА!Нямаше бедни по кошовете,безработни,наркомани,маганска напаст и терор! Спорта ни беше на световно ниво,здравеопазване отлично,а да не приказваме за нашата армия,СТРАШИЛИЩЕТО на балканите! Дори мощна Турция по време на смаяната на имената се скатаваше гузно! Сега какво стана Валериян Смотанов наби бака туркиня на границата и веднага Ерголям му вдигна мерника!Защо нали ссме навски партнери?
54
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните българи мразим Русия, така както я ненавиждат из цяла Източна Европа. Тюрма за народите. Толкова мъки е причинила на света. Всичко ще им се връща тъпкано. Много карма има да изплащат. Очаквам втори разпад.
53
14
 
18
 
! Отговори
историк преди 6 години
Тази велика победа не е заслуга единствено на Русия, тя е резултат от усилията и жертвите на всички съюзнически армии. Да не говорим, че Русия оцелява до този момент благодарение на логистичната подкрепа с храни и оръжие от страна на САЩ. Освен това, ген. Жуков, по заповед на Сталин, безмилостно жертва над 300000 руски момчета само за офанзивата на Берлин, единствено за да може съветският ботуш пръв да стъпи в немската столица и да получи "правото" да пороби половин Европа впоследствие.
52
14
 
17
 
! Отговори
Дреми мику ров преди 6 години
НПОтата плащат здраво.Истината е една,Русия е велика и непобедима.Най голяма по територия,най богатата на ресурси държава,най големия ядрен арсенал. Дреми и на ***,че разни предателчета неблагодарничета като инженер комуниста настоящ капиталист и бъдещ баща( не е сигурно)дженди пед и Плевни ,лапащ американска валута ще плюе по освободителката на България от турско робство! Младите хора ги образоваме в почит към Русия,елате в Плевен Батак Копривщица Габрово в деня на почит към падналите руснаци
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще преминат 33 парадни разчета=))) "хубаво" число ..
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние се бършим с руските знамена пленени в бой
49
3
 
9
 
! Отговори
Генерал преди 6 години
Генерал Патън: "Победихме грешния враг".
48
5
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
А на парада ще бъдат ли поканени военни делегогии ог САЩ и Англия ?Би било честно.
47
8
 
15
 
! Отговори
трезвен преди 6 години
Русия е държава крепяща самочувствието си на военно минало и мераци за подобно бъдеще. Обречена на мизерия, въпреки огромната територия и цялата таблица на Менделеев в недрата й, щото на народ и управници така и не случи...
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най бездарната армия в света руската пак ще прави циркове мъка мъка
45
12
 
16
 
! Отговори
смех... преди 6 години
Враговете на човечеството отново се канят да демонстрират комплексарщината си! Нормалният свят на 09.05 чества денят на Европа само нашите русофили -петоколоници целуват ботуша на *** и сълзливо припяват на руските си гасудари за "ден пабеди" !!!
44
8
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 години
Войната се води 4 години на територията на СССР , затова не може да има по- тежко пострадала страна от тях!
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 21-ви век танковете са отживелица. Да видим безпилотни машини и дронове, направлявани от сателитни и наземни системи за позициониране бобми и т.н. И то нека поканят дузина шейхове да гледат, белким си харесат нещо. Стига само са купували за стотоци милиарди военни и пътнически самомети от САЩ и ЕС. Сега войната е бизнес. Язик за железата, ако не носят пари за разработка на нови технологии.
42
13
 
13
 
! Отговори
тя преди 6 години
Русия е добронамерена към българите , но това някои празни глави не схващат!
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Победителят СССР - 26,9 милиона войници и офицери, загинали в бой и починали от раните си.Победеният Германия - 2,5 милиона войници и офицери, загинали в бой и починали от раните си на Източния фронт.Кой всъщност е победителя във войната?
40
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени б****ци. Колкото и да дрънкате с оръжие, никой не иска да има нищо обща с вас. Вие винаги сте били ПЕРИФЕРИЯ на цивилизацията. Един фризер, който поради стечение на обстоятелствата през ВСВ окупира, зароби и съсипа Източна Европа... но най-лошото е, че наложихте вашата азиатщина и дивотия на Източна Европа. Затова сега ще са ни нужни още 100г. за да догоним стандартите на западния свят. Взимайте си марионетката Радев и не се връщайте! Приятно тракане на ръждясали таралясници!!