Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна

Обсъждат икономика, енергетика, туризъм... глобални теми
25 май 2018 09:50,
78
Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна
Снимка: архив, МС

Посещението на премиера Борисов в Русия се координира отдавна, то не е по спешност, настоя вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Отдавна се координират Президентството в Русия и Министерския съвет. Срещите ще бъдат на 30 май. Темите на разговорите с Путин и Медведев ще са икономически и енергийни, туризъм, глобални теми. Знаете, че има идея за газов хъб Балкан. Знаете, че за България е много важно да получава директно доставките, а не да плаща за транзит", допълни тя.

Още по темата

Вицепремиерът коментира и казуса с името на югозападанта ни съседка.

"Името Илинденска Македония беше изненада за нас. Радвам се, че все пак преговорите продължават и се надявам да се постигне съгласие. Възможно е там, където Македония няма посолство, да се обедини с посолство на България. Доста държави делят разходите си. Дипломатическите служители и от едната и от другата държава са на едно и също място, но делят разходите си по сграда, административно обслужване, счетоводство. Това е много добра идея и се надявам да се осъществи", каза още тя пред БНТ.

"Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство за България вече има друго възприятие. Мисля, че стоим много добре на световната сцена. От всеки един от нас зависи каква е репутацията на България.

Когато виждаме красивите места у нас, когато успяваме да презентираме добре нашето културно наследство - няма по-добра реклама за страната ни. Рядко толкова ще се пише за България, сега е уникален момент. Неслучайно призовавахме, че трябва да се обединим по време на председателството ни", допълни Захариева.

Вицепремирът обяви, че България ще е домакин на форума "16+1", което е възможност да постигнем напредък по темите инфраструктура, земеделско стопанство, инвестиционни проекти.

"От Китай са много щастливи, че ние ще сме домакини на тази среща. Изказаха съжаление за неуспешната мисия по издирването на Боян Петров", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХАА Боко ще отиде да оближе подметките на същите ботуши.За един месец бай Макарон ходи два пъти да се среща с Путинв - днес е в С.Петербург.И нещо интересно: уж има наложени санкции и пр. срещу Русия, а пък правят светомен икономвически форум в Петербург. И една камара премиери и бизнесмени се изсипаха там от цял свят.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече може да се хвали че 3 папи са го галили по главата, и един президент с 4 мандата. :D
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСОБЕНО ГЛОБАЛНИТЕ ТЕМИ СА МНОГО ВАЖНИ, НАЛИ ВЕЧЕ БОКО Е ГЛОБАЛЕН ПОЛИТИК.
48
19
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 5 години
Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
47
18
 
3
 
! Отговори
но преди 5 години
Нито копейка от България за подлото и лицемерно джудже Путин. .Да вземе заем от Венцуела , или Сев. Корея ......
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся като се върне Баце от Русия,ще падат големи фалби,големи обещания и големо тръшкане ни чакат! И тоя Папи дето пак ще го гали по тиквето.....пардон по главето!
45
5
 
24
 
! Отговори
нищо не разбирате преди 5 години
Цените на нефта и газта се вдигат и Русия отново натрупа валутни резерви, изкупувайки 400 милиарда долара. Така че Путин в момента изобщо не го е закъсал и все така държи газовото кранче на Европа, но има едни хванати от гората, които нищо не разбират включително това, че Русия финансира турската АЕЦ Акую
44
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само 3 трола хаха Вова наистина го е закъсал))): Вече изхарчи милиардите от анадолската АЕЦ, сега чака на нас да клъвнем да му дадем 30 млдр да си върже бюджета нещастника))):
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можел е да отиде на икономическия форум в Петербург където има много ръководители от различен ранг и широкомащабно да обсъди тези и други теми със всички тях или с поне някои по усмотрение и да му се чуе думата,че и договори да договори,ако не да подпише то да преподпише в първите дни на обсъжданията и раговорите като на изложение с представени проекти и в образимо бъдеще осъществими каквито и бяха изложени и представени за вариант изпълнение с макет на техническо постижение и признание на мисъл
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
извинявай швед *** дума ли е? Искаш ли да го пратя това на шведското посолство, набързо ще ти закрият сайта!
41
11
 
1
 
! Отговори
до рублофил 41 преди 5 години
какви опорни точки не се наслушахме... Ами идвате тука на море, изгонихте англичаните, германците, норвежците и шведите и сега акате по черноморието...
40
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин няма престъпление ,което да не е извършил.Кеф ти убийства от засада, с полоний, Ввъв вана, с новичок, старичок, с камион Камаз, чеченски бандити/инструктирани от Кадиров лично/но го признавам в едно-СПЕЦИАЛИСТ ПО ВЗРИВЯВАНИЯ НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В МАСКВА И АВИОКАТАСТРОФИ. В ТОВА Е НЕНАДМИНАТ. АБЕ СПЕЦИАЛИСТ...
39
6
 
19
 
! Отговори
Велики Славяни преди 5 години
Русофобите да мълчат! По Черноморските ни курорти не идват американци а руснаци! Руснаците си харчат парите по Слънчака, купуват си апартаменти и т.н.
38
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
здраствуйте братушки, дайте ни 20 млдр! Когато руснак почва да ти говори за връзките межу народите, следващото е - газ, АЕЦ. Битер гърците и евреите станахте!
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 2.05 на празника в Москва не бяхме поканени, нио когато е да ни изнудват за газа и аеца - давай!
36
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Отива, заповядано му е немедлено да се яви и целуне ръка на Господаря! Защо преди това никой не съобщи, че Борисов ще ходи там, това не обикновена визита ( например при вожда на Тамбукту). Разбрахме го от руските изявления!
35
4
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Не е да, затва разбрахме за това посещение кога Вовата го привика. Явно боковите началници не са само на запада, както сам той твърдеше
34
3
 
23
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 5 години
Другарката Захариева: Посещението на другаря Борисов в Москва не е по спешност, а е от зор!
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са жалки политиците ни! Жалки и късогледи.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с песа който ББ подари на ВП? Нищо не се чу за него, а гледам след това поне 2-3 пъти различни политици му подаряват подобно куче. Какво става?