Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна

Обсъждат икономика, енергетика, туризъм... глобални теми
25 май 2018 09:50,
78
Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна
Снимка: архив, МС

Посещението на премиера Борисов в Русия се координира отдавна, то не е по спешност, настоя вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Отдавна се координират Президентството в Русия и Министерския съвет. Срещите ще бъдат на 30 май. Темите на разговорите с Путин и Медведев ще са икономически и енергийни, туризъм, глобални теми. Знаете, че има идея за газов хъб Балкан. Знаете, че за България е много важно да получава директно доставките, а не да плаща за транзит", допълни тя.

Още по темата

Вицепремиерът коментира и казуса с името на югозападанта ни съседка.

"Името Илинденска Македония беше изненада за нас. Радвам се, че все пак преговорите продължават и се надявам да се постигне съгласие. Възможно е там, където Македония няма посолство, да се обедини с посолство на България. Доста държави делят разходите си. Дипломатическите служители и от едната и от другата държава са на едно и също място, но делят разходите си по сграда, административно обслужване, счетоводство. Това е много добра идея и се надявам да се осъществи", каза още тя пред БНТ.

"Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство за България вече има друго възприятие. Мисля, че стоим много добре на световната сцена. От всеки един от нас зависи каква е репутацията на България.

Когато виждаме красивите места у нас, когато успяваме да презентираме добре нашето културно наследство - няма по-добра реклама за страната ни. Рядко толкова ще се пише за България, сега е уникален момент. Неслучайно призовавахме, че трябва да се обединим по време на председателството ни", допълни Захариева.

Вицепремирът обяви, че България ще е домакин на форума "16+1", което е възможност да постигнем напредък по темите инфраструктура, земеделско стопанство, инвестиционни проекти.

"От Китай са много щастливи, че ние ще сме домакини на тази среща. Изказаха съжаление за неуспешната мисия по издирването на Боян Петров", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Мишка газ идва и сега от Русия. Второ от другия месец потича тръбата от Азерите и имаме договорени 1 млр. Куб. Нашоте реактори ще издържат до 2030 някъде . Има мн време да се строи нова централа и все пак тези централи се правят с пари , не с панелна ракия.
30
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не си отиде старото, комунистическо поколение България няма да се оправи ...Старото комунистическо поколение е свикнало на мръсотия, корупция, лъжи и родоотстъпничество ... на това учат и децата си !Надеждата е в младите.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Тили ще ми доставш газ бе панелка нямал зор да ходи не само има зор, ами като ни спре газта и тока и почнем да купуване ток от Турция нали ще го пребием с камъни.
28
3
 
15
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
На бистришката мишка сърчицето шъ съ пръсне от страх още след срещата му в Крайна с Прасенко, когато разбере каква вест ще трябва да носи от него (спусната от "белия вигвам") като гълъбче в Русия...!!! :::)))Алилуя...!!!Дааа...!!!
27
19
 
8
 
! Отговори
Не става преди 5 години
Русия се мъчи всячески да облекчи фалита , който и го натресе Путин и дори България сега е много важна Късно е джуджи , преди се правеше на велик , когато лапахте долари , преди санкциите .
26
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Напротив имаме ясна политика и път. ЕС и европейско сътрудничество. Всичко останало идва от левите политици. Те започнаха Белене без да питат народа , те поръчах реактори без да е готова централата...тн... Ти да не си 1 клас.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бгНикой не обича подлизурковците, всеки се гнуси от тях. А българските политици са точно това - едни подлизурковци. По цял ден се чудят как да чупят кръст по-добре. А националните интереси са второстепенни. България няма ясна и последователна политика. Може да сме се освободили, но робската психика е останала. Вечно в търсене на благодетел!
24
23
 
10
 
! Отговори
бг преди 5 години
Голям резил беше визитата на Радев и недоброжелателното и откровено лошо отношение на Путин към него .....
23
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Ниска топка си ти...панелнаа топка даже. Борисов зор да ходи там няма. Те предлагат потоци и продукти, не ние :)) Те искат някой да им купува стоката и се бутат. Второ дребния да му целуни ръката, защото единствено ББ не изгони дипломатите им от ЕС. Малко да си мерят приказките. България се държи възпитано , за разлика от тях.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е да отиде да цалува ..... ! Сетне какво ще го сторват... не е грях!
21
5
 
28
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тиквата ще виси поне 2 часа пред вратата на Путин. Поинтересувайте се и ще ви станат ясни нещата. Нашият комик става само за телевизионен измамник. Ниска балканска топка. Цяло чудо е, че Путин го приема. Най-вероятно с Меркел са се разбрали нещо и Тиквата отива да му бъде разпоредено какво да прави.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това втора серия на Бокова - Кристалина ли е, тоя ще провали и Радев и себе си в Русия и после ще прибяга пак до Катар и ще ни оещава нещо за някакъв газов хъб. Еврожендърие не са добре приети в Русия.
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режимът на ББ е крепен от европейската народна партия и "християн"-демократичния съюз на Меркел. ББ диша точно толкова, колкото му позволят немчулята. Понеже Мути отиде в Русия, видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак! Путин ще приеме бб с пренебрежение и неприязъм!
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги Димитров и той така отиде и го върнаха с траурния влак! Това е Русия, да не е....!
17
6
 
23
 
! Отговори
16 преди 5 години
16, Хапчетата пиеш ли ги? Меркел беше малко преди Радев при Путин. Макрон ще ходи на инструктаж следващата седмица. А Тиквун, той е едно НИЩО, което ще се моли за прошка... и няма да получи.
16
3
 
29
 
! Отговори
Право на избор преди 5 години
Като е отдавна решено за тази среща, защо всички мишки в ГРОБ ревяха срещу Президента, че ще се срещне с Путин? Или лъжат сега (по-вероятно) или са двуличници!Кое си избирате гербероиди?
15
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой май се моли на Борисов да отиде да го види и него. Европа правят срещи, решават проблеми , големи с малки, малки с големи.Джуджиии горкия няма с кой да се види от едната страна големите не го искат, от другата само малки азиатчета и араби, които не му чешат ядрената сила. Кофти ама сам си го направи. Да беше заиграл с Европа с уважение ...щеше много ппвече подкрепа да има срещу САЩ.
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може визитата да не е спешна, но защитната реакция е СМЕШНА!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев чакаше да го приемат 5 часа и през това време от няма какво пазаруваше сувенири!
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че беше Радев да му отвори пътя за среща с Императора. ВВ не си пада по лаладжии и меркелови пудели