Путин нареди с указ: Животът в Русия да се удължи до 78 г.!

Руско издание: Колко пари ще бъдат похарчени за това?
29 май 2018 22:35, Елка Василева
228
Путин нареди с указ: Животът в Русия да се удължи до 78 г.!
Снимка: архив, Reuters

Руският вестник "Ведомости" изчислява колко пари ще бъдат похарчени от бюджета на страната, за да бъде удължен животът на населението.

Според нов указ от този месец на президента Владимир Путин до 2024 г. средната продължителност на живота в Русия трябва да достигне 78 години.

За целта властите трябва всяка година да вдигат средствата за здравеопазване с 15 на сто, сиреч да отпускат годишно по още 300 милиарда рубли за тази сфера. И то при положение, че БВП расте с 4 процента годишно, както предвижда указът, а консумацията на алкохол в Русия спадне с 40 на сто.

Очакваната продължителност на живота във федерацията през 2017 г. бе 72,7 години. Хората в новите членки на ЕС живееха още през 2015 г. с 4,7 години повече, а мъжете - с 6,1 години повече от мъжете в Русия.

Стандартизираният коефициент на смъртност в Русия все още е по-висок, отколкото в Европа - мъжете от федерацията живеят средно 10 години по-малко от жените, селяните - 2 години по-малко от градското население, детската смъртност надхвърля двойно европейските показатели.

Според експерти впрочем планираното повишаване на качеството и достъпността на медицинската помощ ще увеличи продължителността на живота в Русия с 2,5 години. Още толкова се чакат от програмата за развитие на здравословния начин на живот, най-вече чрез намалена употреба на алкохол и тютюн. Така мъжете в страната ще живеят вече средно 74 години, а жените - 81, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

Властите в Крим предлагат да се въведе безвизов режим за чужденци, пожелали да се лекуват в Русия, най-вече по санаториуми и курорти. Това разказва пред "Комерсант" Сергей Стрелбицки от администрацията на украинския полуостров, анексиран през 2014 г. от Москва, пише БТА.

Идеята му предполага чуждестранните пациенти да прекарват в Русия 30 дни без документи за влизане, после при нужда да получават "медицински визи" по опростена процедура. Това според кримския служител ще подкрепи отрасъла и "ще спомогне да прекършим санкционния режим".

"Това е достоен отговор на санкциите, на информационната война, която се води срещу страната ни - коментира Стрелбицки пред изданието. - Чужденците ще видят с очите си как живеем тук. Колкото до Крим, ще се убедят сами, че Крим е част от Русия."

Според вестника здравното и външното министерство в Москва вече разработват специален визов режим за чужденци, пристигащи за лечение в Русия. Туроператорите засега оценяват скромно броя на чуждите клиенти на руските санаториуми, но експерти на вестника смятат медицинския туризъм в Русия за перспективен отрасъл като цяло и припомнят, че страната разполага с клиники, съпоставими с европейските.

В руските санаториуми почиват годишно към 5 до 7 милиона души, но чужденците са само 1 процент - и то главно руски граждани, изселили се в чужбина, или хора от постсъветското пространство, сочи оценка на Сергей Ромашкин, управител на туроператорска фирма.

Според него визови улеснения биха увеличили туристическия поток към Русия с 20-25 на сто, но не и в случая с медицинския туризъм.

"Тук има смисъл да се ориентираме само към рускоезичното население в чужди държави. Всички останали ще бъдат изправени пред цял комплекс от проблеми - не е толкова лесно да откриеш преводачи, владеещи именно медицински английски или немски", обяснява професионалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!И нашият президент трябва да издаде такъв указ.
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просия като държава = WC
99
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските болни са най-здрави.
98
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златен скункс за Путин. Очакваме следващият указ с който да нареди да е безсмъртен
97
20
 
10
 
! Отговори
Награда преди 5 години
Аз представлявам НПО на фондацията "Бряг на Слоновата Кост за България".Давам парична награда от 1000 долара на този, който преброи колко антируски статии и колко антируски коментара имаше в последното денонощие в този пробит сайт.
96
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената надежда, доколкото изобщо може да се говори за надежда, на християните, остава Русия. Харесва ли ви, или не, това е положението. Руснаците са бедни, защото слагат парите в оръжие. Оръжието е това, което определя кой, какво и къде. В тоя свят никога не са важали законите на доброто. Толерантността е нелепа измислица, за заблуда на плебса. Има силни и слаби, бедни и богати. Руснаците предпочитат да живеят бедно, но да са живи. Те са едни от малкото бели, които не са изгубили инстинкт.
95
9
 
12
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
О, напротив, то вече се е получило. Мозъците ни са безвъвратно промити. Едните се кланят на Путин, другите на някой друг. Ами кланяйте се. Аз на идоли не се кланям. Плюя на този свят и на неговите идоли. Вече играя на себе си и за най-близките си. Колкото мога, ще държа на традициите, които са ми завещани. Това е.
94
2
 
11
 
! Отговори
Истината 11 преди 5 години
Има и много други неща, но това е общи линии. Така е, сами се докарахме дотук с лошите избори, които направихме. Единствено мога да кажа - Бог да ни е на помощ. Ако и Той е вдигнал ръце от нас, тогава лошо. Тогава всеки да се спасява поединично. Много хора, които не виждат по-далеч от носа си, няма как да проумеят това, което пиша, но няма значение.
93
4
 
10
 
! Отговори
Истината 10 преди 5 години
Ако проследим нишката, ще видим. Комунизма и капитализма са отрочета на юдаизма. Исляма е негов извратен брат-близнак. А двете религии се раждат от култа на към кръвожадното същество Яхве или Йехова. И докато те ни унищожават, а след това и се бият едни с други, то от изток се задава нещо много свирепо, което сега хитро стои и наблюдава. Китай. Спящият тигър, както е определен от Наполеон. Те се готвят да залеят всичко това като океан. Засега само опипват почвата, но скоро ще придобият смелост.
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белият християнин сам се е докарал до тук. Ще се наложи да си плати за лошият избор, който е направил. Връщане назад няма. Не е невъзможна и нова междухристиянска война. Скоро имаше две такива. На верска основа, бъдещето на християните е най-неприятно. Те са застарели, уядени, лениви, загубили всички инстинкти. Но каквото има да става - ще стане.
91
4
 
7
 
! Отговори
Истината 9 преди 5 години
Такива хора можем да видим и у нас. Нашите политици и журналисти са точно такива - хора, които са готови за повече пари, власт и слава да продадат и родната си майка. Но не е само у нас това. Навсякъде из Европа. Всеки гледа собствения си егоистичен интерес, а юдеите и мюсюлманите методично и целенасочено изпълняват плановете си. След като приключат с нас най-вероятно ще се захванат едни с други. А истината е, че едно котило ги е родило. А именно култа към божеството Яхве(Йехова).
90
3
 
10
 
! Отговори
Истината 8 преди 5 години
Крайната цел е налице - егоизъм, материализъм, разбити семейства, бездетни бракове, ниска раждаемост, демографска криза. Мюлер ражда едно дете, а Хасан 8. След 20 години детето на Мюлер още ще е бездетно, а Хасан ще има вече 64 внука. Медиите ни превръщат в маса от зомбита, които не знаят къде се намират и какво правят. Като коне с капаци сме. Абсолютни обезоръжени и беззащитни. Затова и повечето хора избират да се продадат в тази "игра" за много пари. И слава. Политици, артисти, спортисти..
89
9
 
9
 
! Отговори
Истината 7 преди 5 години
В Европа имаме "демокрация", имаме "толератност", либерализъм, права на различните, хомосексуалисти, борци за "права и свободи", атеисти, феминисти, и т.н, един куп ***. Чрез НПО-та умишлено се унищожава християнската култура. На това да си бял европеец се гледа като на нещо срамно. Нашите предци били робовладелци, били потисници, мъжете били сексисти, и т.н. Забележете как във всички съвременни филми белият мъж е слаб, манипулируем, много често злобен и отмъстителен. Пропаганда.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако естественият подбор така нареди нещата, така да е. Цивилизацията е съществувала повечето време без християни, значи не е невъзможно.
87
7
 
9
 
! Отговори
Истината 6 преди 5 години
Заради своята малобройност, евреите са се научили да бъдат прикрити и хитри. Мюсюлманите, бидейки по-многобройни, са по-директни и им е много по-трудно да се прикриват. Но те винаги са разчитали на своето количество. Това е основното им оръжие и днес. Евреите и мюсюлманите не се обичат, напротив мразят се. Но днес те играят в един, защото омразата им към християнството е по-голяма от всичко друго. Омразата им към нас ги обединява. А какво се случва с нас?
86
6
 
11
 
! Отговори
Истината 5 преди 5 години
И днес същите тези мюсюлмани, под прикритието на определението "бежанци", нахлуват в Европа. На всеки 100 000 заселени след 20 години ще се появи милион. На мястото на този милион след още 20 години ще се появят 2 млн. И така, докато станат повече. Тогава те ще покажат истинското си кръвожадно лице. Защото религията им си е все същата, както и мисленето. Те не се поддават на интеграция, защото смятат европейската култура за по-нисша от своята.
85
6
 
9
 
! Отговори
Истината 4 преди 5 години
И през годините ислямът е доказвал безброй пъти това. Цялата история на исляма представлява планини от трупове и реки от кръв на "***". Още със самото си създаване тази религия си поставя за цел да нахлуе в Европа. Спряна е от първо от княз Тервел(св. Тривелий), а след това и от Карл Мартел. Накрая беше спряна и от австрийците при Виена. Мюсюлманите мразят и презират християните и християнската цивилизация. А днес мюсюлмански са повечето от африканските и азиатските държави.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато имаше две системи и ония на запад бяха по-добре. Сега вече когато всичко е в един център няма какво да спре тоя център да изсмуче всички блага за себе си. И то елементарно! С няколко печатници. Светът стана по-лошо място, с по-малко сигурност.
83
4
 
8
 
! Отговори
Истината 3 преди 5 години
През последните 60 години между двата еврейска центъра, САЩ и Русия, има вражда и борба за надмощие над обезоръжената и беззащитна Европа. Едно време тази вражда беше известна като т.нар. "Студена" война, а днес е позната като "Хибридна" война. Но не се залъгвайте - същността и целите им са същите. От друга страна трябва да откроим и исляма, истинският брат-близнак на юдаизма. Отново, исляма учи, че мюсюлманите са по-висши хора, а немюсюлманите са "гаури"(при евреите думичката е "гои").
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааа, руският помешчик не си поплюва! Затова и на Ленин не му е било трудно да подкладе плебса да изколи всичко от помешчик до най-горе.