Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
8
 
! Отговори
ЗДРАВО ИМ БЪРКА преди 5 години
на хамерикосите сметките ПУТИН. Браво!
30
9
 
10
 
! Отговори
УСА ПРЕЗИДЕНТИТЕ преди 5 години
до един трябва да бъдат ОСЪДЕНИ за престъпления срещу човечеството / някои посмъртно/. Започвайки от ТРУМАН, известен като УБИЕЦА на 300 000 мирни японци. Джонсън за *** и ОТРОВИТЕ над ВИЕТНАМ - над 3 МИЛИОНА ЖЕРТВИ. И така нататък до ден днешен вкл. ОБАМА и ТРЪМП
29
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До haaРазберете Санкциите и Контрасанкциите + тъй наречените фондове за развитие даващи нулеви заеми за бизнеса а самите фондове финансирани от разликата в цената на нефта са нещата които наистина тласкат Русия напред - това реално е незаконна протекциониска икономическа политика но когато има САНКЦИИ правилата се забравят защото санкциите са реално забравяне на правилата от техните конкурентиРезултати: РФ е за поредна година най-голям износител на зърноРф стана износител на Пилешко и яйца!?
28
7
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 5 години
е един. Подражатели много
27
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 26 28"А, кога ще отговаря в Хага !?" Когато успеят да осъдят последните примерно 10 президенти на САЩ в Хага за незаконните военни действия водени от САЩ по целия свят."Руснаците питат - Путин лъже !"Путин е обигран ЛИСУГЕР ако отговорът на нещо ще му навреди на позицията и репутацията или е прекалено горещ въпроса веднага го прехвърля на съответния министър - Бойко е възприел този подход и го ползва до ПАРАДИРАНЕ с което се излага като цяло но поне ползва действащи идеи.
26
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 28: Ако искаш да те излъжат - питай Бойко. За него е нещо нормално да си сменя периодично мнението и то по важни за управление то въпроси. АЕЦ "Белене" е само един от примерите.
25
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Hafen die WahrheitУмнико Путин на свое име НЯМА НИЩО. Не му е необходимо. Двете му щерки са милиардерки(и техните мъже) и така са изпрани парите че няма как да ги пипнат. сигурно Путин има достъп до черни фондове с които може да купи избори или индиректно да "ОТСТРАНИ" някой ако прекалено много мъти водата пример Политковская - от разследването стана ясно ПРОФЕСИОНАЛЕН УДАР без улики и доказателства точка на въпроса.А запада не успява да направи дори ФАРС със Скрипал и подобни случаи.
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците питат - Путин лъже !...не им ли омръзна да го питат ?
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, кога ще отговаря в Хага !?
22
3
 
12
 
! Отговори
бай х преди 5 години
това кога ще се случи в бг ?
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския аналог на БАН имаше едно запитване, но още няма отговор. Обясняваха надълго как руснака е по- беден от всички бивши републики, които дръпнаха много. Питаха защо руснака е по- беден и от българина който бил най- зле в ЕС. Питаха го какво като имат ракети и самолети, като руснака мизерства. Добре че плямпачите на глупости не четат реални неща та затова хвалят този индивид. Пази Боже от такива. Хората ви пишат истината 104 олигсрха ама тоз неграмотен народ...Пуснете си и гледайте как мънка
20
9
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тази пряко линия Путин да си я навре в левия заден джоб. Пряко краде руските мужици, като е еднолично на първо място по богатство в света! А казачоците нека си задават пряко въпроси и да смучат бАярешник. Много здраве на Кремльовския фюрер от "братска" България!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanz 14Лъжеш. Бойко ще почне да разпитва журналистите като учител ученичка и готово.
18
2
 
11
 
! Отговори
демокрад преди 5 години
А Б.Б. и Ц.Ц. дали ще имат смелостта да отговарят публично на подобни въпроси?Как ли изобщо го търпят това нещо.
17
8
 
13
 
! Отговори
Въпрос към Путин преди 5 години
В.В., защо след като вече 18 години сте на власт, и след като Русия е така богата на природни ресурси, минималната работна заплата в Русия е 11 000 рубли (= 300 лева), което е по-малко от МРЗ в корумпирана и ограбена България?
16
9
 
10
 
! Отговори
Клас преди 5 години
До ТHE ПатриотРуските патриоти чий го дирите по българските сайтове? Отивай да тpoлиш в руските медии.
15
12
 
15
 
! Отговори
Московские новости преди 5 години
До Калеко АлекоИдва време, когато от Хага, Брюксел, Страсбург, Берлин, Париж, Амстердам, Мадрид и др. европейски градове, ще молят за прошка заради санкциите, заради Скрипал, заради, всичките кофти номера, които Европа въртеше на Русия под дикотовката на САЩ.
14
10
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Най големият ,слава на ПУтин и Русия!
13
6
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Добре е, че Путин се ангажира с "Пряка линия". Питам се как ли би изглеждал наш Бойко, ако трябва да отговаря на всякакви въпроси. Но той е тарикат - в такива случаи избутва напред министрите, а той се крие зад гърба им.
12
4
 
17
 
! Отговори
ДЕ КЪСМЕТ ДЕ преди 5 години
и ние да случим на лидер като него. Все МИШОЦИ като СТАНИШЕВ, Крадци като КОСТОФФ и ДЕДО от Мадрид, бандити като ТИКВАТА