Пътят пред Русия и Владимир Путин: Глобализация или самоизолация

Пропагандата в Москва ще продължи, прогнозира Михаил Крутихин
Обновена: 30 юни 2018 22:17 | 30 юни 2018 22:05, Екип на Bloomberg
148

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната.

Това каза Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Пътят на Русия е определен от общата картина в света, която е свързана с глобализацията. Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също. Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост".

По думите на експерта четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в страната.

"Ще продължава и през следващия период пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена. Без значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, смятам че ще има някаква образно казано "възглавница за безопасност" за режима на г-н Путин. Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, заради това Русия да има значителна роля на световната арена".

Русия се намеси във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

"Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8 , престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения. Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия".

Според Крутихин политиката на Русия в Близкия изток е "смешна", понеже държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

"Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на глобализацията! При един глобален свят всеки ще види колко изостанала е самая магучая.
55
1
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Ти майка си ли диреше там бе, червей
54
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименА бе не е умряла глобализацията въобще,а само Соросовия и вариант!Сега се оформя новият(Ротшилдов),да видим какъв точно ще е.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е бил Салвадор Дали .
52
5
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
От Русия големи постижения не можем да очакваме,обаче няма и да загине.Тя си е такава открай време и едва ли ще се промени драстично.Важното е друго-Русия е спирачка и гробница на бесни амбиции за световно господство,дори и без да има полза от това.Историческа съдба,какво да се прави.А Сирия....Дали Сирия щеше да стане по-добро място,ако Русия не се бе намесила и спряла опустошителната арабска "пролет"?Видяхме достатъчно други "светли" примери.
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УМРЯ МАРКО! УМРЯ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА ,НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ,ДЕМОКРАЦИЯТ. УМРЯ !!!СЛЕДВА ,РЕВ ,СО ПОЛИ ,ЗАКЛИНАНИЯ ,МАНТРИ ЗА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ И ПРОКОБИ .УМРЕАА !БЪРЗО И ЕФИКАСНО ! ХВАЛА БОГУ !
50
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
19-годишен ученик изключен от гимназията уби 17 и рани 8 във Флорида при масова стрелба в училището!.19годишният се оказа руски възпитаник.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТО Кеф ли те е, като ти бъркат в халката? Кеф котьо ,кеф !Нали знаеш ,къде да се навреш ?
48
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щатите и банковите кръгове в тях дават мило и драго за запазване на т.н. глобализация- разбирай американско господство. Всяка страна, която не иска да се демократизира, държи на своите ценности и идеали се обявява за враг. Народите започнаха да се осъзнават, че глобализацията е само за финансовите акули. За другите няма такава. И тъй като глобализацията зацикли тя отново се превъзнася до небето и препоръчва като панацея за всички беди.
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен56Рускините ,ряпа да ядат пред девоиките с демократичните ценности . Особенно пред ,,брадатите жени ,,дето го правят от немай -къде .
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През септември 2017 приблизително 1 от всеки 8 американци живее в бедност общо около 40 милиона или 12.7 % от населението. Почти половината от тях 18.5 милиона живеят в дълбока бедност с доходи на домакинство под половината от равнището на бедност. При това този процент непрекъснато нараства.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бажанак научи ги да консумират повече материал бре от две бири и не носят смех ем повече пари ем по добре лека
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гардиън" са рубладжии!
43
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха! Руските девочки са пословични с малолетното си проституиране.И то не от глад -на тях им е генетично заложено. Американчетата го правят от немай-къде.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
19-годишен ученик изключен от гимназията уби 17 и рани 8 във Флорида при масова стрелба в училището!
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, ...Хаха, чудех се кога ще се включиш да заработиш малко рубли. Проституцията има различни форми на проява....
40
0
 
12
 
! Отговори
вичо преди 5 години
предъвкват едни и същи глупости
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай покани на срещата на високо равнище наравно с лидерите на други страни, които не стигат до калибъра на Г-20, президента на Филипините, нарекъл публично Барак Обама "*** син" и обещал при среща да прокълне американския президент. Китай можеше да покани, а можеше и да не покани филипинския президент, както отказа достъп до срещата на президента на Украйна Пьотр Порошенко.
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън". Изследването е направено от базирания във Вашингтон Urban Institute. Отбелязва се, че момичетата продават телата си или предлагат "секс за пари" като стратегия, за да свържат двата края.
37
4
 
19
 
! Отговори
Салвадор Дали преди 5 години
Демокрацията се оказа едно голямо ла..й но !..1981г.