От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа

Това ставало с лъжлива информация и икономически мерки
14 юли 2018 12:44, Александър Попов
235
От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че действията на Русия в Югоизточна Европа имат дестабилизиращ характер, предаде ТАСС.

"Действията на Русия в Югоизточна Европа са дестабилизиращ фактор. Те подкопават демократическата структура на страните от този регион чрез разпространяване на лъжлива информация, икономически мерки и вмешателство", е казал Матис в разговор с журналисти на път от Хърватия за Норвегия, съобщи пресслужбата на Пентагона.

В Загреб Матис се срещна с министрите на отбраната на страните от Адриатическата харта. Обединението е създадено през 2003 г. от Албания, Македония и Хърватия за улесняване на влизането на тези страни в НАТО. През 2008 г. към тях се присъединиха Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа.

"Срещата беше много продуктивна. Обсъдихме как да напредваме по въпросите за обезпечаване на сигурността в региона. От петте страни в това обединение три вече са членки на НАТО, а още една - Македония, е в началото на пътя към влизане в алианса", заяви Матис.

На 11 и 12 юли Матис придружаваше президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Днес в Осло той ще се срещне с министрите на външните работи и на отбраната на Норвегия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
6
 
! Отговори
До тасс трол преди 5 години
Учудващо че настоящите събития в САЩ "НЕ СЕ ЗНАЯТ " от живущите там българи. В Франция съобщават за ужасното престъпление на американските "миролюбци" за разделянето на семейства имигранти на Мексиканската границата деца са отвеждани в лагери и родителите в имиграционни центрове. Само след силни протести от защитни организации ТРЪМП се коригира
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 152Хей, "артикул", съвсем се обърка. Пий едно от хапчетата си, поне. То само с бира мозък не става. Дори не си в състояние да разбереш, че щом българите се изнасят в чужди страни не е добре, а много, много зле. Когато видиш цивилизовани чужденци масово да се заселват у нас, тогава може да говориш празните си приказки. А сега само мълчи. Такива като теб загробиха България. Мислите с глyпостта си, че като ги няма българите, ще цъфтите. Да ама не. Няма да има кого да ограбвате.
145
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ дестабилизира не само югоизточна Европа, а и Северна Африка, близкия Изток, централна Азия, Южна Америка и какво ли не още. Гнусляци!
144
0
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Вноската на България в ЕС е малко над 800 милиона годишно.
143
11
 
3
 
! Отговори
ТАСС преди 5 години
До До 152 ТръмпИма няколкостотин хиляди българи в САЩ, роднини на други българи в БГ.Вайбър, скайп, ......Лятото си идват.Бъди сигурен, че информационно затъмнение няма.Повече вярват на роднините и приятелите си отколкото на тебе петербургския ***.
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече от 50 млрд. са загубите от лоши концесии. Концесиите са единственият източник на приходи в Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система, по-известен като Сребърния фонд. Целта на създаването му е в даден момент да подпомогне задъхващата се пенсионна система. 10 г. след създаването му обаче, натрупаните в него средства стигат за изплащане на пенсиите едва за няколко месеца, а над половината пенсионери в България живеят в крайна бедност.
141
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврофондовете практически са по-малко от вноските които плаща България.
140
11
 
3
 
! Отговори
числата преди 5 години
До Анонимен153Когато числата и фактите говорят дори и лъжливите петербургски алкаши трябва да млъкнат.Но вие сте достатъчно нагли да не го правите.Добре, че вече дори и селските бабички не ви се връзват. Няма и как да е иначе, внуците им от Америка и Европа са им разказвали.А от русия само - лъжи и пропаганда.
139
4
 
4
 
! Отговори
До 152 Тръмп преди 5 години
Не е учудващо че настоящите събития в САЩ не се знаят от българите. Това още веднъж потвърждава информационното затъмнения на което е подложена България с щел измама и създаването на "добро име" на американския деспот. Няма страна в Европа в която по телевизията да не се съобщава за ужасното престъпление на американските "миролюбци" за разделянето на семейства имигранти на Мексиканската границата деца са отвеждани в лагери и родителите в имиграционни центрове.
138
6
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
До ПрипомнянеВсяка година ЕС дава на България 5.3 милиарда евро.От 2019 сумата става 6.8.
137
6
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
До ПрипомнянеВсяка година ЕС дава на България 5.3 милиарда евро.От 2019 сумата става 6.8.
136
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изобщо го четете тоя "Числата"?Не виждате ли, че това е гъгнещ артикул от по случайност останал в някой краен квартал махленски кръчмляк, пълен заради евтината ракия от кокоши курешки, с последните останки текезасарски отроци?Не ощетявайте интелигентността си, хора, като обръщате внимание на злобната алкохолна бълвoч.
135
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Анонимен 151Кой харесва русия бе *** алкохолен руски?Всеки българин вече има роднини в САЩ и Западна Европа.не е като преди 40 години, когато имаше само работническо дело.Българинът гледа с насмешка на великата русия с 7800-те рубли заплата и уличните машини за бояршник.За колко българи си чул да си пратят децата в Русия?Алкашки ***.ак.Българите ще захаресват русия, като видят свястна руска кола, руски компютър, руска пералня поне.А не жалка руска пропаганда, заплахи и толстойчета
134
3
 
9
 
! Отговори
Припомняне преди 5 години
До Анонимен 141Е как, бе? Каква подкрепа!? Изпратиха един кораб с мухлясала ГМО царевица, не помниш ли? Демократична царевица...
133
8
 
1
 
! Отговори
тръмп преди 5 години
До АнонименНикой в САЩ не забранява на родители-деца да си идат в мексико при роднините.За кви разделени семейства иде реч?Сан Диего и Тихуана са на няколко километра.
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131Прав си, лъжите на такива патАлогични любители на зелените хартийки накараха хората да харесват вече Русия. Пропагандата ви, същество, е така груба, нелогична и неинтелигентна, че води до обратен ефект. А и хората вече свободно се движат, с очите си виждат кое, как е. Пукате от злоба, че на плитките ви, скверни внушения никой вече не вярва. "... народът порасте с няколко века..." Съчувствам ти. Сега ще видим какви "нови" похвати ще хвърли сборището на "тинк-тенковете", ха ха!
131
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТЪТ БОЙКО Е НАШ ЧОВЕК. РАДВАМЕ СЕ, ЧЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ.РАДВАМЕ СЕ, ЧЕ СЕ РОДИ ОЩЕ ЕДНА ЧЕРВЕНА ТИКВИЧКА.
130
10
 
2
 
! Отговори
числата преди 5 години
До до числатаНа Бойко дъщеря му преди няколко дни роди 2-ро дете в МАЙЧИН ДОМ в София бе *** ко.муниден.
129
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 135Те дестабилизират цял свят, ти за склерозирала Европа си се загрижил. Над 800 военни бази по цял свят развъдили, но това било грижа за мира. Къде що видят горда, самостоятелна държава и ... хайде майданче, преврат, подкупени правителства, "пролет", "внедряване на демокрация" с трепане на държавни глави, къде не мине - откровена агресия с бомбардиране на мирно население... Та ...
128
4
 
16
 
! Отговори
до числата преди 5 години
На Бойко дъщерята къде живее бе ***? В САЩ!