Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша

Наблюдава се преминаването на фрегата "Адмирал Макаров"
22 авг 2018 15:15, Елка Василева
138
Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Британските ВМС съобщиха, че техен кораб наблюдава преминаването на руски военен кораб през Ламанша - четвъртият подобен случай през последните два месеца, предаде Ройтерс.

Британският миночистач "Харуърт", базиран в Портсмут, наблюдава руската фрегата "Адмирал Макаров", която преминава през Ламанша днес.

Наблюдението обикновено продължава 48 часа.

Министерството на отбраната отказа да разкрие точния брой на преминалите край Великобритания руски бойни кораби, но уточни, че през последните два месеца патрулният кораб "Мърси", разрушителят "Дайъмънд" и фрегатата "Монтроуз" са извършвали подобно наблюдение.

По данни на Ройтерс "Дайъмънд" е следил два руски кораба през август, а през януари фрегатата "Уестминстър" е била изпратена да следи два руски кораба, преминаващи близо до британски води, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,те едни така наблюдавали,наблюдавали...и токовете им спрели,както наблюдавали :) Справка-славния ракетоносец USS"Kук"!И те наблюдаваха....и спряха да наблюдават!И почнаха да akat:) Хахахаха...
80
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе помним коя подводница направи бълбук-бълбук на някакви си 100 метра дълбочина, и даже не успяха да си я извадят сами.
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ги приказваш бе глупендър?Тоя кораб гори специални въглища.
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуши ли фрегатата?
77
15
 
6
 
! Отговори
Шаман преди 5 години
Между другото Русия още не може да сдела атомен самолетоносач Англия тоже!
76
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близнакът на "Адмирал Макаров" - "Адмирал Есен" е успял да заснеме важните за опознаване характеристики (шумове, магнитни полета и др.) на голяма американска ядрена подводница тип "Охайо" в Средиземно море. Даже съобщиха името й, но кой да помни! Правилно, да знаят на кого да окажат моряшка почест, като започне да прави "бълбук-бълбук", когато я намери някоя заблудена крилата ракета "Калибр"!
75
2
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Хаха то това е целта - да го наблюдават. Иначе защо ще минава оттам?
74
7
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 73 74Преврат - НАСИЛСТВЕНА СМЯНА НА ВЛАСТТААко бяха толкова демократични що не изчакаха 11 месеца до следващите легитимни поредни избори в Украйна? Протестирай мирно всеки ден както беше у нас в България!А относно Войските в на РФ около 15 000 в Крим те са там по договор както и 20 000 Украински военни + Полиция + СБУ(наследника на КГБ в Украйна) + специалните сили БеркутРезултат само около 7000 украински военни/полиция напускат Крим останалите се уволняват или влизат в РФ армия
73
14
 
7
 
! Отговори
Шаман преди 5 години
До Бонобо до ШаманНикъде не е изоставил великата армия за разлика от *** които си изоставят столицата.Говориш несвързано битката при Абукир е срещу Османската империя и е спечелена от Наполеон откъде и накъде бяга не знаеш естествено.Наполеон в никакви корабни или моркси битки нито е командвал нито е участвал на кораби.Явно си някакъв русофил да не ти напомняме какво стана Кримската война Японо-руската война Първата световна война и така нататък.
72
5
 
4
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Имам 4 минуса за 20. С какво не сте съгласни, бе мишоци неграмотни? С номера на фрегатата? Да не мислите, че знам номерата на всеки кораб? Видях го в Уикито. Аз съм научен в работата си на точност и съвестност, да проверявам и препроверявам, но да съм честен! Непознато чувство за вас? Разбирам ви.Или с твърдението, че Нелсън е повторил при Абукир маневрата на Свети Фьодор Ушаков? Това е всеизвестно, даже някои смятат, че и при Трафалгар е направил същото. Не споделям това мнение.Останете си с
71
5
 
14
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Британските ВМС съобщиха, че техен кораб наблюдава преминаването на руски военен кораб през Ламанша"- не гледат, нека се учат.
70
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиИ откога Русия решава кае преврат или не в чужди държави. Точно Русия ли е мерило за демократичност и законност. Спри да се излагаш. Хубаво ти плащат, ама си напиши домашното по-добре, че вече издишаш.
69
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНе се карай само. Само, че референдумите се провеждат след навлизане на руски войски на чужда територия и под заплахата на оръжие и това е окупация. И по-спокойно, да не получиш удар.
68
9
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 69Кое Русия е решила вместо друга държава?Ако не знаеш какво е ПРЕЦЕДЕНТ и какво е ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА - попрочети в нетаСАЩ плащат 5 милиарда$ за няколко години като в крайна сметка в Украйна избухна Маймунарника(Майдана)Прерасна във ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ(Колко ДЕМОКРАТИЧНО)ЛЕГИТИМНО ИЗБРАНИЯ МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ НА КРИМ взема решение да се отдели от Маймунска Украйна по КАЗУСА КОСОВО или ПО КАЗУСА НА ООН ЗА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ(избери си)ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТ на базата на РЕФЕРЕНДУМ
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние следим слънцето по небосклона, но не можем да го пипнем.
66
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 60Ще ти издам една малка тайна вкъщи има само ефирна телевизия и то поради скапаното разположение приемам само Бнт, Бтв и Нова останалите канали само се регистират че ги има. За това ти казвам чета в нета и гледам в тубето само блогери ако сметна че този или онзи се ОЛИВА в една или друга посока просто спирам да го гледам/чета и толкоз.Съветвам всички да правите това и да не се доверявате на платените медии.
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАуууу Колко удобно. Я стига глупости. Откога Русия има право да решава вместо чужда държава.
64
5
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
а какво правят англ самолети над черно море та даже прихващат руски самолетсега ще треперят нали са в межд води трябва реципрочност нали така
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А адмирал Нелсън се е обадил от оня свят да им каже че руската фрегата е само двумачтова и спокойно могат да я вземат на абордаж.....Абе вие няма ли с какво друго да пълните сайта си?
62
7
 
3
 
! Отговори
Не съм Боби преди 5 години
До Анонимен 60А аз си сравнявам часовника само по Кремлевские куранты!