Анкара получава руски С-400 в средата на идната година

По молба на Анкара изпълнението на сделката е ускорено
7 сеп 2018 10:23, Елка Василева
132
Анкара получава руски С-400 в средата на идната година
Снимка: архив, Reuters

Турция ще получи от Русия ракетни системи за противовъздушна отбрана С-400 в средата на 2019 година. Това заявява пред в. "Известия" Дмитрий Шугаев, директор на руската Федерална служба за военнотехническо сътрудничество.
Договорът се изпълнява по график, посочва той.

Първоначално бе предвидено Русия да достави С-400 на Турция през 2020 г., но по молба на Анкара изпълнението на сделката бе ускорено, припомня вестникът, цитиран от БТА.

Още по темата

САЩ неведнъж са заплашвали Анкара със санкции заради покупката на руски зенитни системи - включително да блокират договора за продажба на самолети F-35 за турските ВВС. Заплахите обаче не се отразиха на решението на турските власти, посочва "Известия".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му няма намерение да иска от когото и да е разрешение да купи от Русия зенитни ракетни системи С-400, предаде в неделя ТАСС. Агенцията цитира турския вестник "Миллиет", съобщил за изказване на Ердоган на бизнес форум в Бишкек, столицата на Киргизстан.

На 31 август Ердоган заяви, че Анкара разчита да получи С-400 в максимално кратък срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
12
 
26
 
! Отговори
F-35 преди 5 години
Турция ще получи С-400!Ще получи и F-35 макар че оранжевия с перчема се прави на мъж.Даже Турция възнамерява да произвежда С-500 заедно с Русия.Хората докато произвеждат и напредват България боксува и потъва.Що така бре Нине??
44
9
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Една страна като Турция макар и да е в НАТО може да прави каквото си иска и да внася каквито си иска оръжия и никой копче не може да и каже защото Турция има думата .....До колкото България ....тук нещата стоят доста по различно ...тук чакаме да ни кажат какво да правим ....ето най-яркото доказателство е като ни забраниха да дадем на Русия да ни ремонтира двигателите за Миг-овете и ни заповядаха да ги дадем на Полша ....камо ли да ни разрешат да купим оръжие от Русия ! Ние сме *** !
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До # 43И колко викаш ще продължи това ,,винаги"!??
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е решил да мине на другия бряг но Турция никога няма да е изоставят и винаги ще е в НАТО
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля(може и да не съм прав), че на Ердоган му трябват двигателите за една негова програма и понеже няма кой да му продаде само тях е принуден да закупи С400.
40
9
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
То и Турски поток нямаше да има, и Световно в Русия нямаше да има, и Северен 2 нямаше да, има пък каква стана тя... П. П. След няколко месеца в Санкт Петербург завършват най-високият небостъргач в Европа - Lakhta Center :) Бива ги руснаците по големи строежи.
39
2
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Смехурко, ако си се загрижил толкова много по евродевически за татарите в Крим, предлагам да им отстъпим един град на територията, който не много отдавна се наричаше Татар-Пазарджик.
38
12
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Бъдете сигурни,че Ердоган няма да купи руските ракети.................
37
5
 
13
 
! Отговори
Pehol преди 5 години
То тва за камилата и камиларя го нижехте и за, Северния поток 2, ама ето че от вчера почнаха да полагат тръбите във Финландия. До година Украйна е аут от транзита и ще чакаме газ от Ердоган :)
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аккую ще бъде Турското Белене.
35
5
 
14
 
! Отговори
Баба Меца преди 5 години
Кога САЩ ще изтеглят окупационните си войски от Германия ? Няма такава наглост, но краят им не е далеч. Вече почти никой не ги ***.
34
9
 
13
 
! Отговори
Насо преди 5 години
Ердоган доказа, че има топки като каза на САЩ да вървят на майната си и да не си навират гагата дето не им е работа. С икономическата война само го надъхаха още повече. Все пак е наследник на империя съществувала векове, а пръдльовците отвъд океана са фактор от няма и стотина години.
33
8
 
14
 
! Отговори
така е преди 5 години
Хубава или лоша, Турция е самостоятелна държава. Изгониха германци и американци от Инджирлик, щом не им пасва на политиката. Коя европейска държава е толкова самостоятелна? Никоя. За съжаление. Не случайно ЕС е най-важният васал на САЩ.
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както и да го въртят, времето работи срещу ***.
31
7
 
12
 
! Отговори
Pehol преди 5 години
Може американски да свали този път :) Руснаците все пак му строят газопровод и цяла АЕЦ за чудо и приказ, пращат му милиарди парички чрез туристите и му купуват доматите. От САЩ получи само един опит за преврат.
30
8
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
До средата на следващата година - я камилата, я камиларя!Да не забравяме, че Ердоган и досега не признава анексията на Крим и е против руските атаки срещу Идлиб. Тъй че с тези ракети като нищо ще свали следващия руски самолет.
29
8
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
фак Америка вива Русия!
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчинът може да е в НАТО но не е глупав. Не случайно е казано Господи пази ме от приятелите, от враговете и сам ще се опазя.
27
4
 
11
 
! Отговори
скоро преди 5 години
Не само С-400,Турция води преговори и за Су -35 и Су-57 хубавото всички го търсят и не се подават на рекет и натиск като нас да купуват скъпото и не ефективното.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не искате Турция да ни нападне, защо не кажете на Путин да не им продава оръжие?