Обвинените за отравянето на Скрипал – командоси, но...

Русия твърди, че са обикновени граждани. Така ли е?
28 сеп 2018 08:20, Петя Славова
163

Двамата руснаци, обвинени от Великобритания в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, са членове на руското военно разузнаване.

От Москва твърдят, че двамата мъже, сочени от Лондон, са обикновени руски граждани, предаде Bulgaria ON AIR.

Руслан Боширов и Александър Петров – така се представиха преди две седмици двамата мъже пред руската държавна телевизия.

Още по темата

Според двете онлайн медии обаче, истинското име на Руслан Боширов е Анатолий Чепига – полковник от руското военно разузнаване. Той е завършил елитна военна академия на руско-китайската граница.

Участвал е в редица мисии на руските служби в Чечня и Украйна. Отличен е с 20 награди, сред които и "Герой на Руската федерация", медал, връчван лично от руския президент.

Според журналистическото разследване полковник Чепига е преместен в Москва през 2009 година. Тогава му е измислена новата самоличност и му е издаден нов паспорт.

В документите му в руските бази данни е изписан телефон, който след проверка се оказва номер на военното разузнаване в Министерството на отбраната. На хартия Александър Петров като че ли се "ражда" през 2009 година.

Паспортите и на двамата мъже са издадени от московско управление, което обикновено обслужва видни фигури и лица със засекретена биография.

Досиетата им са непълни и отбелязани със съкращението "строго секретно". А международните им паспорти завършват на съседни номера.

Всичко това не доказва, че двамата руснаци са отровили семейство Скрипал. Но поставя под съмнение твърдението на Кремъл, че са обикновени руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 141 Защо си мислиш че някой ще прави подобно нещо с рожденното си име?
148
5
 
7
 
! Отговори
Гере преди 5 години
Тези от ГРУ ФС и кавто е там друго - знам ли, само руснаци ли могат да изпратят за отровители? Колко други народи живеят в тази държава? И с руски паспорти. Айде бе! Английските МИТОВЕТЕ една клевета не могат да измислят, както трябва! ФАКТ неоспорим драги ми коментатори.
147
7
 
6
 
! Отговори
Ну заяц, пагади! преди 5 години
А на най-големия престъпник в света и масов убиец на над 20 млн. души му викаха бащицата! Това са особеностите на руската душевност!
146
1
 
4
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 5 години
До БританофобПриятел, аз мисля че е останал малко Новичок и за теб!
145
5
 
5
 
! Отговори
Голата истина преди 5 години
Скълъп-скълъп! На 38 полковник?Аре посмали малко.Майор да го бяхте писали.Толкоз млади полковници дори да имаще те си стоят в офисите и командват операциите.Килърите са с доста ниски чинове и по правло не фигурират никъде.ГРУ и бастисал не един и двама и никъде не е използвал БОВ.Има си конвенционални методи,вкл. спин,рак и т.н. Голата истина е че отравяне просто няма.Нито оная наркоманка е умряла от Новичок.Дори съществуването на подобен газ е под въпрос.5 пъти по силен от Зарин?Няма оцеляване!
144
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 141"Във военното училище където е завършил има паметник на Росоковски и до този паметник са имената на отличени випускници. Там е името му със златни букви, а в Кремъл не знаели..."БРАВО Току що доказа че човек на име Иван Иванов(нарочно ползвам това име) е завършил с отличие еди кое си училище1. Кой ще те допусне до училището на ФСБ или *** ГЩ ВС РФ(преди ГРУ(или до училището на ЦРУ)2. Този Иван Иванов същия ли е като този дето ни трябва Иван Иванов след това преименуван на АП
143
3
 
13
 
! Отговори
ИМА НЕЩО ГНИЛО... преди 5 години
Като четеш може и да поверваш.ТОВА Е "КГБ" А НЕ КВАРТАЛНА КРЪЧМА.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ПОВЯРВА НА НАПИСАНОТО.ИЗЛИЗА ЧЕ НАЙ МОЩНАТА ТАЙНА СЛУЖБА Е ФАЛИРАЛА- НАПРИМЕР ДРАГИ ЧИТАТЕЛЮ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЕ ЗА ТЕБ "ФЕИСБУК"БЕЗ ДА СИ УЧАСНИК В НЕГО.И ОСНОВНОТО- ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ *** ЛИ Е,НЕ ЗНАЕ ЛИ СЪВРЕМЕННИТЕ МЕТОДИ ЗА СЛЕДЕНЕ-ИЛИ НЕЩО Е НЕНОРМАЛНО В СТАТИЯТА И В АНГЛИЯ.
142
17
 
10
 
! Отговори
Британофоб преди 5 години
До ПитърНе съм никакъв фен на британците, но гледам как успешно настройват маса държави срещу Русия.И ако ми беше набор щеше да си спомняш че Русия водеше войни в Ангола и Никарагуа. Сега войната е на границата и на територии населени с руснаци. Руски бежанци не беше имало от 1943 г. но сега са факт. Преди десетина години *** в Москва почваха от 200 долара на час. Сега ги има и по 50 лева. Ако не вярваш пиши "индивидуалки Москвы" и смятай по курса на деня. Успешна политика???
141
6
 
13
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 141Те, британците, и за Брексит си играеха една игра, ама нещо взе да не им се играе напоследък - ако не знаеш, де. Или и ти си от онези, които считат, че каквото и да направят британците - дори да се омажат до уши - е някакъв невероятен геостратегически ход...
140
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДоНапротив "братленце", британците си играят играта и пускат инфо капка по капка. Последната издънка на *** е че нямат информация Анатолий Чепига да е "Герой на Русия". Във военното училище к ъдето е завършил има паметник на Росоковски и до този паметник са имената на отличени випускници. Там е името му със златни букви, а в Кремъл не знаели...
139
10
 
12
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 138Братленце, май само ти не си разбрал, че руснаците направиха нещата именно така, за да се подиграят по възможно най-болезнения начин с великите британци. Или каквото е останало от великостта им - основното неписано правило в геополитиката е, че силните държави правят каквото си искат и не се оправдават за това.
138
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички руски престъпници са обикновени граждани.
137
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия, ако съдя по форумите и коментарите под статиите всички се бяха наточили срещу англичаните заради Скрипал. Но това интервю напълно обърна нещата. Гледайте го за да видите как дори водещата накрая не им вярваше и и стана смешно. В момента едва ли има дори един руснак, който да вярва че тези са случайни и че Русия не е замесена.Е, българските русофили нямат такива проблеми. За Путин и децата си ще жертват, късам да не падне от олисяващата му главица.
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 MILION ZAPADNQCI DA IZBIESCH DVA GRAMA MOZYK U KUTIITE IM NQMA DA SBERESCH FAKT MOZYKYT E SAMO NA IZTOK
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
XORA ZOMBITA I JIVOTNI BOL NA ZAPAD NOOO MOZYK IOK
134
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TI OSTAVI DE LIPSVA LOGIKA NA ZAPADA AMI NAPOSLEDYK GRAM MOZYK NE SE ZABELQZVA U ZAPADNALITE AMA GRAM
133
13
 
10
 
! Отговори
амиииии преди 5 години
До 132 Начинът по който пишеш и се изказваш , напълно съотвества на диагзноза - тежка русофобия с краварофилски елемент . Ъова да съм русофил , защо ме прави автоматично фен на сталин и сие ???? . какво толкова ти е направил Путин , че " не може да го дишаш" ПС -хвърли едно око на това , ще видиш ,ч е за идването на власт на ленин и компания са отгворни кои ........... ами американците pan.bg/view_article-68-371672-finansovata-tajna-na-lev-trocki-koj-finansirashe-izvestniya
132
12
 
20
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Интересно е че информацията за "истинската" самоличност на тези двамата идва не от правителството или МИ6 (или който там е задължен за подобни неща) ами от някакви си журналисти. Брех този запад какъв могъщ е даже и журналистите им на нивото на секретните им служби. Блажени се вярващите. Вести от бъдещето. Ако референдума в Македония не успее тогава виновна е Русия. Ако успее тогава калпави били руските тайни служби. Но ходи обяснявай после че не си русофил. Просто липсва логика бре хора!
131
13
 
13
 
! Отговори
Do 131 преди 5 години
Ми естествено, че не си разбрал. То нивото на *** ви е толкова ниско, че чак се чудя понякога как функционирате, че да сте живи. Сега, кои са американоробите не знам, не съм ги чувал и виждал, ама вмирисаните *** се забелязвате от далече, с портретите на сталин, *** живков, гошо тарабата, ленин, путин и всякаква подобна ***. А да и вие рушофлите сте единствните индивиди които съм виждал да развяват байряци на чужда държава (руския флаг) в собствената си държава.
130
9
 
10
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
До 129 Не разбрах , какви истини си казал за Русия ????Самият ти не отричаш или потвърдаваш , че си кравофил По принцип русофобството върви с краварофилство и българофобство Не знам , защо вие американоробите като кажете " ***" , мислите че това е някакъв вълшебен довод , с който да защитавате тезите си . Ткива думи се използваъ хора , които нямат какво смислено да кажат