САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Руската федерация не изпълнила поставените й условия
7 ное 2018 08:30, Елка Василева
180
САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал
Снимка: Reuters

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес.

"Днес Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

В началото на август правителството на Доналд Тръмп стигна до заключението, че руските власти стоят зад нападението с веществото Новичок, извършено през пролетта в Англия. Вследствие на това то наложи първа серия икономически санкции срещу Москва, по-конкретно върху износа на някои технологични продукти и върху продажбите на оръжия на Русия.

Въз основа на закона от 1991 г. Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва повече химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

"Държавният департамент започна консултации с Конгреса за следващите стъпки", обясни Науърт. "Възнамеряваме да изпълним условията на закона, който изисква налагане на допълнителни санкции", добави тя.

Обявяването на първата серия от санкции през лятото, макар и ограничена, бе достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
6
 
! Отговори
до124 преди 5 години
ти май си зле с математиката, бюджета е свит на армията с 0,8% но не спрямо миналогодишния БВП, а спрямо настоящия който е с 4% ръст. Реално във цифрово изражение е същия. Ако бяха заделили същия % и тази година трябваше да налеят още 1,3 милиарда долара спрямо миналата година..При сегашните цени на нефта русия прави колкото Саудитска арабия на ден прибод от добив 800 милиона долара.
126
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 121Тази година(19.06.2018) се навършват 100 години от подписването на Указа за създаването на първото химическо подразделение(първия щат за Химик) в Българската Армия.Така човеко разбери ние като АРМИЯ не можем да се сравняваме с големите армииДа кажем че България проведе ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ ни е можем да направим не повече от 6 сухопътни Армии те са по 6 дивизии максА 6 армии са един корпус а над него има и Фронт(Или Група Армии в зависимост от класификацията)Малка нация сме
125
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин трябва да е благодарен. Санкциите помагат на Русия.
124
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 125Я да видим дали си си научил историята?КОГА УЖ ХАмериканците Кацнаха на Луната?КОГА САЩ ПОЗВОЛИХА НА СССР ДА ПРОДАВА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ СВОБОДНО ПО СВЕТА ЗА ДОЛАРИ НЕ САМО В СОЦ БЛОКА?
123
2
 
2
 
! Отговори
сара преди 5 години
До Анонимен 123Демоде, ама ефективно, казваш...Май ефектът е само върху тебе...
122
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пустите му Щати!..-Верно велика нация са!..Ето сега :-Изобретиха най на края "ВЕЧНИЯ двигател",наречен "Скрипал биде отровен"....Сега тая мантра ще се върти "до откат"...Да са запишат в Книгата на Гинес бродерс!
121
5
 
20
 
! Отговори
Гарга преди 5 години
Уплашиха Гаргите .....
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За някои Америка означава 5 града и Лас Вегас! Това от Америка показват по филмите!
119
3
 
7
 
! Отговори
До 122 преди 5 години
Ти пък какво се засягаш! 37 години сред *** от цял свят са те направили чувствителен! За чорба имат и в Африка!
118
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТия от 4 г. плющят санкции, а руската икономика расте все повече...да бе, сигурно затова *** си свиха военния бюджет от 5.6% на 4% :)
117
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сараТова още ли е модерно, че ми се струва вече да е демоде...демоде, но ефективно.
116
13
 
8
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
След 37 години живот в САЩ, ти пожелавам всички Българи да "гладуват" като тези 40 милиона Американци!
115
3
 
15
 
! Отговори
да Боби преди 5 години
Кога бе глупи, в армията на НРБ е имало химически войски? Имаше отделни химически батальони, и други по-малки подразделения към ХНП за евентуално противодействие на ОМП изразяващо се в дегазация, дезактивация, дезинфекция, дезинсекция и дератизация НО, са били доста далеч от понятието войски! Анадънму? За друг път да знаеш! Не вярвай на всичко в нета! Там такива като теб пишат доста глупости!
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана със Саудитската арабия? Да дадат ценоразписа при колко милиарда сделки не се налагат санкции. А то сега ще си купим ф 16, а даже и визите няма да ни махнат
113
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 5 години
До СамоНе, че е толкова важно, но се пише ДЖУДЖЕ.
112
18
 
8
 
! Отговори
Само преди 5 години
бой по канчето на агресивното жуже.
111
4
 
9
 
! Отговори
сара преди 5 години
Това още ли е модерно, че ми се струва вече да е демоде...
110
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от 4 г. плющят санкции, а руската икономика расте все повече... :D
109
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 114"Кацнаха на Луната"Айде бе СИГУРЕН ЛИ СИ? ЩЕ ЗАЛОЖИШ ЛИ ВСИЧКО КОЕТО ИМАШ МАТЕРИАЛНО ЧЕ ХА ХА ХА АМЕРИКАНЦИТЕ СА СТЪПИЛИ НА ЛУНАТА?
108
12
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 5 години
От това царство кацнаха на Луната все пак.