САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Руската федерация не изпълнила поставените й условия
7 ное 2018 08:30, Елка Василева
180
САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал
Снимка: Reuters

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес.

"Днес Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

В началото на август правителството на Доналд Тръмп стигна до заключението, че руските власти стоят зад нападението с веществото Новичок, извършено през пролетта в Англия. Вследствие на това то наложи първа серия икономически санкции срещу Москва, по-конкретно върху износа на някои технологични продукти и върху продажбите на оръжия на Русия.

Въз основа на закона от 1991 г. Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва повече химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

"Държавният департамент започна консултации с Конгреса за следващите стъпки", обясни Науърт. "Възнамеряваме да изпълним условията на закона, който изисква налагане на допълнителни санкции", добави тя.

Обявяването на първата серия от санкции през лятото, макар и ограничена, бе достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 85 86Ако живеех в Руския свят щях да си вдигна партакешите и да ида да работя в Русия(преди съм работил в мултинационалка с руски офис - колегите казаха че е малко трудно да си извадиш работна виза първия път - търчене насам натам но след това е лесно а в Русия има ОГРОМЕН НЕДОСТИГ НА ТЕХНИЧАРИ)За съжаление моето семейство сме пострадали от *** и подобна стъпка едва ли ще направяНо най-меко казано ЛИЦЕМЕРИЕТО на западния свят който докара БГ до просия ме дразни ПОВЕЧЕ
86
4
 
14
 
! Отговори
до Анонимен преди 5 години
А използването на бомби от САЩ с уран до нашите граници какво е? Допустимо ли е?
85
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е член на НАТО и ЕС.(За тези,кото не са разбрали).
84
3
 
8
 
! Отговори
Интересно ми е преди 5 години
Интересно ми е, защо и САЩ го наричат външен дълг, даже са сложили часовник с външния си дълг, а не знаят, че това не е вънешн дълг а са го взели от населението си и не трябва да го връщат, интересно ми е...
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използването на химическо оръжие е престъпление срещу човечеството, малко са санциите трябва да има по-сериозно наказание. Виновните трябва да бъдат изправени пред международен съд, както нацистите
82
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много боли, но Крим е руски
81
2
 
18
 
! Отговори
РАША преди 5 години
НАЙ СТРАНОТО ЧЕ ЧЛЕНКИТЕ НА ЕС И НАТО СА СВИКНАЛИ ДА КАЗВАТ НА ЧЕРНОТО БЯЛО ПО ЗАПОВЕД НА САЩ НЕМОГА ДА УВАЖАВАМ ТАКИВА СТРАНИ В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИЯ ВАЙСАЛИ
80
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
окупацията на Крим не може да продължава вечно
79
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, ти живееш в духовен резерват наречен "руски свят". А от това няма по голямо наказание за човека. Това автоматично означава че си доброволен роб на Путин или който там в момента е на власт в Русия.
78
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ГатанковГатанков да ти задам по-голямата ГАТАНКА Колко са Американците Живеещи в САЩ?И живеят ли те основно в РЕЗЕРВАТИ?
77
12
 
5
 
! Отговори
Гатанков преди 5 години
Бобчо колко са руснаците живеещи в САЩ? И колко са американците живеещи в Русия?
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
75
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 80За разлика от ХАмерика РФ наистина е минала през ТЕРОРИСТИЧНА война в КавказТака че издаването на паспорти строго се следиДа да се сдобиеш с ФАЛШИВ паспорт това е лесно но с него не можеш да пътуваш извън СССР зоната.
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАз мисля че руския паспарт е даста по евтин от българския. Около 2-3 хиляди долара взятка и си готов руснак. На изпита по руски е достатъчно да кажеш "Меня завут Мехмед"
73
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 75Я малко попрочети пак в нетаАко печатането на пари е само за лихвите и инфлацията как АДЖЕБА СТАНА ТАКА ЧЕ при ОИЗМАМА Дълга се УДВОИ? За колко за 8 години.
72
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия 72Ехх експерте защо пак и отново лъжеш?Путин (най-накрая) нареди да се издават паспорти по съкратената процедура ЗА ГРАЖДАНИ НА БИВШИТЕ СССР СТРАНИА Паспорт Руски изобщо не е лесно да вземеш. Там се изисква ДОКАЗАН ЦЕНЗ, Изпит по Руски език и прочие и това ПРЕДИ ДА ТИ ДАДАТ ПАСПОРТА а не както е в САЩ дават ти 5 год гратисен период където ти започваш на соц помощи и ако отлепиш от дъното ако не на 5 година go go home :-)
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Интересно ми еСамо ти го наричаш външен дълг, друг не знам да нарича дългът на САЩ външен. Външният дълг на САЩ е 1 трильон на Япония, 1 трильон на Китай и останалия трильон е на останалия свят.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, тоя пример дето си го дал е верен. Само че нуждата от печатане на пари е само за покриване на лихвите и това е инфлацията която е задължителна за да се развива здравословно икономиката в условията на днешните кейнсениански финанси.
69
2
 
3
 
! Отговори
Интересно ми е преди 5 години
До АнонименИнтересно ми е, защо го наричат външен дълг а не вътрешен, след като САЩ са взели 18 трилиона от собсвеното си население и не трябва да го връща. Сигурно с тези 18 триликона печатат купони за храна за собсвеното си население, което дава 18 трилиона дълг на държавата си, но няма какво да яде.
68
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 66Да те светна какъв е номера с който САЩ все още плава но до когаСАЩ правителство вземат 100$ заем от ФЕД 1% лихваПАДЕЖ САЩ връщат 1$ Вземат 200$ заем връщат 100$И понеже винаги във срок си плащат лихвите рейтингът им е АААно дългът се повишава и повишава ...