Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!

Русия стресната от сили, които не искат обединен ЕС
Обновена: 17 ное 2018 17:47 | 17 ное 2018 17:10, Камелия Цветанова
221
Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!
Снимка: Reuters, архив

Министерството на външните работи на Руската федерация осъди използването на националистически идеи в борбата за привличане на електорат за предстоящите през май 2019 г. избори за Европейски парламент. Това се казва в изявление на външнополитическото ведомство в Москва, публикувано на официалната му страница, предава TACC.

Още по темата
"Вече съвсем нечистоплътно ни се представя очевидния стремеж за използването на такъв вид изкуствени идеологически постройки в конюнктурните интереси на развихрилата се борба за гласовете на избирателите в навечерието на вота за ЕП“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус".

От МВнР на Русия изказват мнение, че на изборите „национално ориентирани сили“, които се противопоставят на идеята за по-нататъшна федерализация на Европейския съюз, може да получат по-голям брой мандати в сравнение с предходни гласувания – или поне ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение.

Според Москва паметните събития за 100-годишнината от края на Първата световна война са довели в европейските столици до "повече от съмнителни паралели“ между сегашната ситуация на континента и периодите преди двата световни конфликта.

В тази връзка МВнР на Русия напомня, че Първата световна война е избухнала "в резултат на стремежите на тогавашните велики сили към европейска и глобална хегемония, към преразпределяне на сверите на влияние“.

"Недопустимо е да се слага знак за равенство между защитата на националните интереси и национализма, между борбата за правото на съхраняването на идентичността, предаността към традиционните ценности и войните“, се казва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ финансират национализма, не Русия. Унгария и Полша са американски марионетки. Русия единствено иска лицемерните западняци да я оставят намира и да спрът да я заграждат. Путин сигурно 1 милион пъти предложи през годините преговори и мирно изглаждане на проблемите със западните кухaри.
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** говори за нечистоплътност :)))Смяааахххх :))))
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха хааа...крадеца вика дръжте крадеца.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"сВери"? Ужас!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хам хум Русия,като толкова се интересува от ЕС,защо не признава факта,че след като ЕУЛЕКС влязоха в Косово,резолюцията 1244 на ООН престана да важи?
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсНеграмотник, ПСВ започва след убийството на австро-унгарския престолонаследник, а ВСВ я започва любимия ти Хитлер.
53
4
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Сега остана и монголците да кажат какво трябва да се прави в ЕС... АРусия която предизвика две световни войни най-добре да си мълчи на тая тема...
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поклон 56 Българските русофили от времето,в което е писано това стихотворение,или поне част от него,отдавна са умряли,някои преди да видят своята заблуда.Други я видяха и обърнаха България към цивилизацията,далеч от дивата азиатска тирания-Русия.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. Москва от години финансира националистите в цяла Европа и създаде националистически интернационал (какъв оксиморон само!). Сега имат наглостта да се жалват.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия да си оправи своята ***,вместо да се меси в работите на ЕС и европейския парламент.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52 Европейски съюз е едно,а Европа друго,невеж.Нали правиш разликата?Европейският съюз е съюз от свободни държави,а Европа е континент,в който има държави нечленки на съюза.Русия няма право да се меси в работите на ЕС и Европейския парламент.Все е дно,ние да се месим в работата на Руската федеразия.парламент.
48
8
 
5
 
! Отговори
Поклон преди 5 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ ...Немци, френци, англичани наши са враждебници,дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифyтски в тях лъжи.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 56 ES e edno, a Evropa drugo, nali pravis razlika, nevej? Evropeyskiyat sayuz ne e cyala Evropa. Rusia da si opravi svoyata kochina I togas da se mesi v ES.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Moskva nyama Dumata v ES I EP.
45
7
 
13
 
! Отговори
хам хум преди 5 години
Русия като пълноправен член на Съвета на Европа има пълното право да се интересува какво става в ЕС и респективно ЕП !
44
3
 
9
 
! Отговори
Юри Гагарин преди 5 години
Забавлявам се на напъните на Еуропката да джафка. Джафка ама според тоягата на САЩ! Какви националисти сте вие бе, смехурковци? Какво общо имате с Райха!? Щели да войват.. Я да ви питам, бихте ли дали живота си? Бихте ли отнели животи? Интернет войни! А ония в Западна Европа пък хептен. Армия от *** щяла да воюва с Русия хахахахахаха, смеееееех :) Вие нямате армия бе, вие сте кученце на САЩ бре! Баф-баф! :)) хахахаха
43
2
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
грузинците се обичат помежду си, като мъже... но ако има и кой да ги натакова в оцадето за тях е праздник на речта... дълга, напоителна и наебателна! и какво ни казаха грузинците от кагебе в масква...?
42
5
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Не си разбрал - Русия в случая е НА страната на джендърите в ЕС и е против националистите.Понеже: *** и националисти в ЕС, са в опозиционни лагери!!Кога ще ви светне лампата в русофилските глави - хазарите са ОБЕДИНЕНИ, санкции несанкции... няма значение. Когато е по важни въпроси - те са на едно мнение! Другото е цирк и пластика "виж тук не гледай там"
41
5
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
сталин е грузинец, а грузинците не обичат много, много жените си...
40
12
 
13
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Руснака разбира само от бооой по моррдата!Това го знам добре.