Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!

Русия стресната от сили, които не искат обединен ЕС
Обновена: 17 ное 2018 17:47 | 17 ное 2018 17:10, Камелия Цветанова
221
Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!
Снимка: Reuters, архив

Министерството на външните работи на Руската федерация осъди използването на националистически идеи в борбата за привличане на електорат за предстоящите през май 2019 г. избори за Европейски парламент. Това се казва в изявление на външнополитическото ведомство в Москва, публикувано на официалната му страница, предава TACC.

Още по темата
"Вече съвсем нечистоплътно ни се представя очевидния стремеж за използването на такъв вид изкуствени идеологически постройки в конюнктурните интереси на развихрилата се борба за гласовете на избирателите в навечерието на вота за ЕП“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус".

От МВнР на Русия изказват мнение, че на изборите „национално ориентирани сили“, които се противопоставят на идеята за по-нататъшна федерализация на Европейския съюз, може да получат по-голям брой мандати в сравнение с предходни гласувания – или поне ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение.

Според Москва паметните събития за 100-годишнината от края на Първата световна война са довели в европейските столици до "повече от съмнителни паралели“ между сегашната ситуация на континента и периодите преди двата световни конфликта.

В тази връзка МВнР на Русия напомня, че Първата световна война е избухнала "в резултат на стремежите на тогавашните велики сили към европейска и глобална хегемония, към преразпределяне на сверите на влияние“.

"Недопустимо е да се слага знак за равенство между защитата на националните интереси и национализма, между борбата за правото на съхраняването на идентичността, предаността към традиционните ценности и войните“, се казва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
6
 
! Отговори
до пехотинец преди 5 години
"Кой го интересува какво гаварит масква. В Европа хората се стремят към прогрес и проспериране, полети до Марс."Пехотинец ли си, чикибоец ли си (по-вероятно е второто), но Русия заема голямата част от територията на Европа. И между другото любимите ти брюкселски мекотели също са против националистическите сили в Европа.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82 Напротив,САЩ финансираха Сталин,с пари,жито и петрол.Без съюзниците и САЩ,Сталин нямаше да победи.
77
5
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
До пехотинецС "пехотата" от *** кога ще стигнеш Марс? След като руснаците ви изстрелват капсулите, които трябва да достигнат само 200 километра над Земята до МКС (между другото също руска!!Ннали бяхте чак на Луната - на 200 000 киломерта - и то преди 50 години, А сега не можете да преодолеете 200 километра гравитация! В XXI век?! Раздавайте Оскарите!, Холивуд
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорит Брюксел се стряска от същите явления. Въпроси?
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81 Нима,ти беше там?Собствените си хора избива само СССР/Русия.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ финансираха Хитлер, без САЩ Хитлер нямаше да устои толкова дълго срещу Русия.
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пърл Харбър беше провокация както 9.11. Избиха собсвените си хора, по точно провокираха японците и ги оставиха да избият хората без изобщо да задействат противувъздушната отбрана - изненадани били моля ви се, след като месеци наред провокират и дразнят японците - ах каква изненада, не бяхме готови, и американците повярваха - типично по американски.
72
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 5 години
Русия финансира само фейк-националистите по света, такива като Атака например, а от истинските националисти се страхува кото дявол от тамян. Статията ти го доказва: заедно с джендърите Русия и тя против националистите които сикат европа за европейците. Маските падат... Мисли!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74 САЩ не са имали политически съюз с Хитлер,както Съветите.Не фантазирай!До преди Пърл Харбър трагедията,САЩ имаха ненарушима доктрина,за ненамеса във войни и във вътрешните работи на други държави.Нарушават я,едва след трагедията в Пърл Харбър.
70
6
 
7
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Кой го интересува какво гаварит масква. В Европа хората се стремят към прогрес и проспериране, полети до Марс. В Рассия хората се чудят как да подобрят вкуса на лосиона за вана. Две различни вселени.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен79 Не фантазирай!До преди Пърл Харбър трагедията,САЩ имаха ненарушима доктрина,за ненамеса във войни и във вътрешните работи на други държави.Нарушават я,едва след трагедията в Пърл Харбър.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен79 Знаеш,че това не е вярно.
67
2
 
8
 
! Отговори
Интересно ми е преди 5 години
ЕС няма ли да гони саудитски депутати, след като се доказа, че по нареждане на саудитското правителството са убили саудитския журналист в посолството в Истанбули и са разчленили тялото му. Доста нечистоплътно от страна на ЕС.
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХитлер сключи първо съюз със САЩ и Англия в Мюнхен. СССР бяха последни които сключиха съюз със Германия.
65
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИмеНе е само под тази статия. Трoловете от козяк са се развихрили и цял ден дращят. Нека си драскат. Мнозинството от народа е с Русия, а козяците са 2%, не могат дори да влязат в парламента (смях). Толкова много българите "обичат" Америка за България.
64
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Вие си оправихте вашите избори че се загрижихте за европейскитеАко не вкарате опозицията в затвора ще я довършите на някой мост.
63
3
 
5
 
! Отговори
Алоу! преди 5 години
ЖурналиЗтчето! СФера се пише с Ф като cФинктерa, на който приличаш!
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен69 Оръфаните дядковци от "Нощните вълци",яхнали американски мотори и облекли американски якета са руска пародия,ултраси,на които само сръбските четници на Шешел и Вучич, могат да съперничат.Те са кафявата чума на Европа.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62 Хитлер сключи съюз първо с СССР,с пакта Рибентроп-***,след което нещо не се разбраха и започна Втората световна.Без запада,СССР нямаше да победи.При ПСВ,Русия си наточи зъбите за сфери на влияние на Балканите.Всички убийства и безчинства в България и балканските страни,бяха организирани от пияните руски офицери и шпиони.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли "Говори Москва" ? Уфф ...