Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети

Радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот
20 ное 2018 11:45,
386
Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети
Снимка: Reuters

В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да свалят крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се сдобият и с възможността да прехващат противникови палубни изтребители, още докато излитат - "още над самолетоносача", пише "Известия".

Още по темата

Източници от министерството на отбраната в Москва информират, че изпитания на новите управляеми боеприпаси за "уникалните" руски зенитни комплекси "Полимент-Редут" са насрочени за идната година. Експерти твърдят, че тези ракети радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот, по-специално в отбраната на стратегически обекти.

Точните тактико-технически данни на новите оръжия още не са огласени, но вестникът предполага, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите руски фрегати и корвети ще получат според него "дълга ръка", с която ще могат да изграждат безопасна зона с радиус няколкостотин километра около морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, дори за дронове, изтъква изданието.

Руските въоръжени сили отделят максимално внимание на противовъздушната отбрана, отбелязва "Известия". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управление, която ще свърже всички средства за ПВО и авиацията на полуострова. Под общо управление ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за ПВО и радарите, пише руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Чудесно ! Боли ме фара колко ракети имат американците или руснаците ! Важното е колко от тази технология след 5 години ще слезне при обикновения човек :) Това е важното. Да живеем по дълго и по добре с повече удобства включително и такива като съдомиялна,компютър,телефон и други неща. Това е важно за мен, а не броя ракети.
136
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В русия има само един хубав град Питер и то защото Е правен от хора без грам руска кръв. Факт
135
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и флот пълен смях
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България за WC ползваме ссср руските паметници Факт
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти какво правиш тук моме руско бачкаш по гръб а ( що не си в руския рай там в хубавите градове
132
9
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
за тези ,които използват думи "рашките, колхозници, алкохолици". Просто погледнете как изглежда руския град и как изглежда столица на България.след което продължавате да редите епитетите. и да видите статията ""България и външните й WC-та. Под 2 сме в ЕС"На фона на това - да се държите толкова надменно - меко казано странно
131
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 167Само от новия клас 996А БОРЕЙ имат 4 подводници с по 16 балистични ракети на бордаЗа твое сведение Д.Донски натовски клас Тайфун реално се ползва като тестова площадка от 4 подобни подводници 2 са нарязани а останалите две се ползват за тест платформи(стари, ОГРОМНИ и много шумни)
130
3
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До тонкатаПо твоя логика, щом те толкова кефят твои братя хамериканците, защо не заминеш там?А , сетих се. Не те дават виза - май те не те смятат за равен. Ме ме кефи снимката на града - чист, модерен , красив - пожелавам ти и ти накяга да живееш в такъв град
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби бягай да си пиеш хапчетата знаем че си( алтернатияно надарен. )
128
0
 
1
 
! Отговори
Сащ преди 5 години
До 151 вас рашките ..все ще ви нападат ...Пък като се случи ревете да ви спасяваме
127
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ГерманияЛЕЛЕ ИНДИВИДЕ СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ В ЕФИРПРОЧЕТИ СИ МАТЧАСТТАПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЯДРЕНА РАКЕТА И ЯДРЕНА БОЙНА ЧАСТ????И РФ и САЩ имат по около 6000 ядрени бойни части - от такива изстрелвани от 152/155/203/205мм оръдия до над 50 мегатонни бойни части една от които може да затрие град като съвременен Лондон където и да уцели в рамките на градаЯдрените ракети се ограничават от договора Старт3 и нито едните нито другите сега са достигнали лимитите
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиВсе пак да направя уточнение - това са ракети с морско базиране на ядрени подводници в тихия и атлантически океантова им е идеята, а фактите са, че имат една единствена подводница Д.Донски, която има един единствен успешен пуск на такава ракета :)
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нема насищане. стига с тия военщини бе.
124
1
 
6
 
! Отговори
ники преди 5 години
А дали са безаналогови или са прости аналогиви?
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрави от Цушима
122
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До уточнение"Последните руски ракети достигат Велика Кравария за 7-10 минути! За това време дедо Дони не може да си опули старческите очи."Все пак да направя уточнение - това са ракети с морско базиране на ядрени подводници в тихия и атлантически океан
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските кораби са специализирани най вече в самопотапянето им като наближи врага Факт
120
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименукраинците нямат 2 лв. да си купят тоалетна хартия, нещо, което ние видяхме преди 25+ години... който е ял *** на запада - знае. Унищожаване на конкурентните производства, финансова зависимост, източване на капитали, източване на потенциала за развитие -> робство.
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управлениев скоро време да очакваме поредния свален руски самолет и сигурно украинците ще са им виновни :)
118
9
 
9
 
! Отговори
До уточнение преди 5 години
Русия неможе да догони САЩ и срещу тях да тича.Не случайно русия вече не е втора по сила държава ,а трета след Китай.Руснаците са абсолютни военни джуджета сравнени със САЩ във военноморския флот ,армията и военновъздушните сили.Единственото нещо на което могат да наблягат и да се противопоставят на САЩ ,са ракетите.Всичко друго им е йок.