Путин: Против сме разрушаване договора за ракетите

Русия обаче може да бъде принудена да отговори
5 дек 2018 19:10, Елка Василева
47
Путин: Против сме разрушаване договора за ракетите
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия е против разрушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, но ще бъде принудена да отговори, ако САЩ го напуснат. Това заяви президентът на федерацията Владимир Путин в отговор на журналистически въпрос, предаде ТАСС.

Още по темата

Още преди Вашингтон да обяви, че излиза от този договор, Конгресът на САЩ отпусна средства за научно-изследователски опитно-конструкторски разработки с цел създаване на такива ракети, отбеляза руският лидер.

"Сиреч решението е взето отдавна, само че тихомълком, те си мислеха, че няма да го забележим, но ето, нали в бюджета на Пентагона е вписано вече разработването на тези ракети, а едва след това публично бе обявено, че те излизат" от договора, каза Путин.

"Като следваща стъпка започнаха да търсят на чий гръб да го стоварят - ами най-простото и обичайно за обикновените хора на Запад: "Виновна е Русия". Не е вярно, ние сме против разрушаването на този договор, но ако това стане, ще реагираме по съответния начин", подчерта президентът на Русия, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
типично за Руснаците едно говорят друго правят Сами си причиняват неприятности
1
4
 
8
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Аз и Путин много си приличаме. И двамата се опитваме да кажем нещо на западните лидери, но не ни слушат.Ей затова го харесвам Путин - човек от народа е, прилича на мен.