Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!

Борисов полага усилия да не се стигне до ескалация на напрежението
7 дек 2018 14:00,
294
Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!
Снимка: БТА

Към момента не е отправяно искане към България военни кораби да бъдат изпратени в Черно море. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в коментар на информацията на Си Ен Ен, че Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море.

Медията се позовава на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

Още по темата

"Изключително съм тревожен, тъй като това не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Това не е случаен инцидент. Когато се разрешава влизането на военна техника на територията на страната, това става с решение на Министерския съвет. Такова няма. И аз прочетох тази публикация", обясни Борисов.

Той добави, че полага всички усилия и се надява държавата и институциите да бъдат консолидирани и да не се стигне до ескалация на напрежение в Черно море.

"Винаги съм смятал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи... Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, ще доведе до голяма криза. Най-добрите туристически курорти в Черно море са в България. Това пряко ще ни засегне", каза Борисов.

"Полагам всички усилия, не искам публично да казвам какво съм сторил по темата с колегите в чужбина, Украйна. Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми да не водят до ескалация в Черно море. Знам и че Черно море е много прекрасна територия за водене на военни действия, тука сигурно е 1 % от БВП на Европа - сиреч нищо. Ако мислят, че не разгадаваме тези планове, грешат", отсече премиерът.

Той добави и че ако се стигне до искане за разполагане на военни кораби в Черно море, се надява отказът на България за това да окаже влияние.

"Провел съм много разговори по тази тема", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шубето е голям страх.
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Винаги съм смятал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи... " каза Борисов.Какво смята българският премиер няма абсолютно никакво значение, важното е какво смятат началниците, да не стане така че па да пратят трима сенатори да го съветват после да излезе с увиснал нос да обяснява, че той смятал едно, но в последствие се решило друго.
190
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ПроСоТоЧе то руският флот си е в Черно море,т.е у дома,къде другаде да бъде!?Поредният бисер на Борисов.
189
3
 
24
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Баце си умира от страх Началниците да не поискат да прати войска срещу Русия!То не че има какво да се прати,де,ама си е страшно!Значи има едно решение-може да вземе най-вехтия кораб,да качи на него Роско Плевнята и неговата команда(те са толкова-за един кораб екипаж) и да ги прати на война с Русия.Те от много време настояваха за това-време е да дадат личен пример,а и Баце ще се отчете.Така се решават два проблема,даже три-отбиваме номера,отърваваме се шорошите, а и не се ангажираме прекалено.
188
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото мажоретките,които са опитват да калесат Тиквун за "агент на Москва",да беха обърнали внимание на това НЕГОВО изказване:-"Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, ще доведе до голяма криза."..ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ?!Тоя подлайва срещу РУСКИЯ,НЕ срещу краварския флот!!!!!!!!!..ИДИОТН!!!
187
4
 
13
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Оправи Белене, без посредници от БГ страна, скръцни на ЕС и САЩ.Оправи ЮП - ко ша праиш не тъ знам, щот ние даваме парите, не ти.Махай ни от НАТО, мене зимата нема ме топлат вашти СОМОЛЕТЧЕТА за десет милиарда от мойте пари, а газ от Русия. Един милиард шъ спетиш от вноска в НАТО, и два милиарда от фрегати.15 милиарда ще ни спестиш ако решиш да бъдеш мъж.По-добре се махай, светът ври и кипи, а ти един АЕЦ и ЮП не построи.Накрая във война ще ни вкараш с Русия.Махай се, вземи и Захариева.
186
0
 
7
 
! Отговори
До ПрОсоТо преди 5 години
За Премиера -пожарникар пропусна най -важното и обобщаващо всичко останали, че КРАДЕ от:от Бай Тошо, Царя КТБефрофондовесанираненекачествени ремонти и метроот гориваот топлофикацияот държавния резервот нови данъци, такси, глобиот мръсен въздух
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
педи,дойде ли на работа а
184
0
 
7
 
! Отговори
Амер. .Рамбо преди 5 години
Идва ама да не стане,като Доналд Из Кук-ания
183
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
споко!.."Премиерът"-пожарникар:-Прдвижда-Нарежда-Отпуска-Забранява-Открива-Закрива-Одобрява-Дава-Отнема-Говори-Бръщолеви-Обикаля света-Слугува-.....Галят го по тиквата-Вози се в бронирани джипове-Пазят го цяла тумба въоръжени до зъби пазванти....и др.,но само "в името на бугария" С МАЛКО "Б"!!!а некои твърдат,че сме глупаво племе..
182
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 5 години
Борисов май предвижда физическия си край. Усещам страх при него. Доста кал направи на руснаците и няма да му простят. В критичния момент ще го спаси ли Тръмп?
181
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Референдум за присъединяване към Руската Федерация!
180
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Василев",колко "агенти" бълникат възпаленото ти мозъче,скъпа?!
179
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО ЗАЩО СЕ ВЪРНА СКОРО ЩЕ БЕРЕШ МНОГО ЯДОВЕ!
178
9
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Последната война за Крим между Русия и Англия как свърши???Агент Арчи Бенинг!ЦРУ!!!
177
8
 
16
 
! Отговори
Черно море преди 5 години
е Руско Езеро,свиквайте...
176
1
 
21
 
! Отговори
Трагично преди 5 години
Бочко, Бочко, речта ти е пълна с празнодумие и показваш безхаберие по всички теми в национален и международен мащаб. Стой си в канцеларията и си пуши скъпите пури, че дори и децата вече ти се присмиват.
175
24
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Руснаците анексираха Крим, да не влошим обстановката призоваваме за диалог!Руснаците окупираха Източна Украйна, да не влошим обстановката призоваваме за диалог!Руснаците нападат и арестуват морски съдове, да не влошим обстановката призоваваме за диалог!Докога бе??Утре ще бъдем ние на мястото на украинците, гаранция ви давам, че руснаците няма да спрат, до като не им се даде отпор!Селяните прости се снишават и искат диалог, а свободните отговорни хора се борят за свободата си!Лексинтън!ЦРУ
174
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това може и да се случи докато се въртиш като пумпал! И тогава, Аврора ряпа да яде! Прибери Цветанов и му кажи да си наляга кецовете, защото тичате в различни посоки, но накрая ще свършите на едно място!
173
4
 
15
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На Буда като му спрат парите от ЕС и затъва като зелена неузряла тиква в кал!!!Агент Кейси Харингтън!ЦРУ!!!