Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!

Исканията за Крим и Азовско море били неприемливи
29 дек 2018 13:13, Александър Попов
718
Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!
Снимка: Reuters

Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно спазването на правата на човека в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, заяви руското външно министерство в разпространен тази сутрин коментар по повод съвместното изявление на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон вчера, предаде ТАСС.

Още по темата
Руското МВнР призовава Берлин и Париж вместо да поучават Русия да обърнат внимание на "набиващите се на очи факти за грубо нарушаване на правата на човека от властите в Киев". Привеждат се редица примери и факти, по които Москва има претенции във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните власти в Украйна.

Меркел и Макрон призоваха в съвместното си изявление Москва да освободи украинските моряци, задържани заедно с трите си кораба при инцидента в Керченския проток миналия месец.

Русия гарантира свободата на корабоплаване в Керченския пролив и в региона в съответствие със съществуващите руско-украински споразумения и с международното право, "и като се отчитат, разбира се, реалните рискове за сигурността, заплахите и възможните провокации от страна на Украйна и западните й приятели", се посочва в документа на руското външно министерство.

"Бихме искали да напомним, че са безплодни опитите да се поставя под съмнение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, направили своя съзнателен избор в резултат на свободно волеизявление в съответствие с международното право. Русия и занапред твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации", подчертава руското външно министерство.

Москва също така призовава страните от ЕС да се откажат от явните "двойни стандарти" и да обърнат внимание на проблемите и заплахите, създавани от техните "киевски подопечни" за европейската сигурност и стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: РусиякримАзовско море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
40
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
1. Моряците да се освободят, Крим да се върне на Украйна и Руската империя да се разпадне. 2. Путин да се извини на цялата планета, после международен съд в Хага и заточение в Сибир до живот!
16
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като Путин е изпил акъла на наще русофили, та са цъфнали и вързали !Нон стоп остъкляват и погребват Америка, България, ЕС, НАТО...!
15
27
 
14
 
! Отговори
Милко преди 5 години
Ако Европа не ги поучаваше до се Русия да ви е анексирала и вас Мишки продажни!и както е казал Ботев истината си остава същата :"Русия тая мнима защитница на славянството,тя употребява още по радикални средства, за изсрие от лицето на земята бългасрките колонии!"..Или и Ботев е ***?
14
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е най-уважаваният политик след,Сталин,Господ да му дава здраве и дълголетие
13
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Токсичният дедак Путин се готви да промени конституцията и да управлява като диктатор.
12
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е в правото си.Все едно моят комшия да ме командва и да ми казва какво да правя.Айде на запада номерата не минават вече.Бегайте с номерцата ви
11
42
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иде края на кремълската отровна Мумия !
10
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!"---Има една цинична поговорка в българския език: "От човек, когото съм бил, или е...л, акъл не взимам".Не я харесвам, но в случая отговорът на Русия много нежно намеква за поговорката. :)
9
23
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
или не ви пука за мъртвите руснаци ? последно обичате ли братушките или не ?
8
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до KristianТръгнал си по пътя на евро-джендърите, приятелю!
7
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не приема нереждания от някогашни велики сили, които по настоящем са радикални джамии и инкубатори за джихадисти .
6
36
 
16
 
! Отговори
международното право преди 5 години
Крим е признат за руски само от 6 държави: Афганистан, Сирия, Куба, Венецуела, Северна Корея и Никарагуа
5
45
 
16
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
40 милиона руснаци които е избил Сталин дължат смърта си на Русия!
4
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изявленията на Кремъл само потвърждават защо Светът ги мрази !
3
55
 
17
 
! Отговори
Kristian преди 5 години
Русия е тръгнала по пътя на Нациска Германия.Изгледите за света не са никак добри.Спомнете си за първата и втора световна!
2
15
 
64
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Поздравявам Путин с настъпващата Нова Година ,като желая на него и целия руски народ здраве и просперитет.Те са неоспорим фактор в световната политика и живот,никой няма право да ги...поучава,особено...западняците,които дължат свободата си,пак на руснаците.
1
13
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, трябва някой да им казва нещата такива каквито са на ония самозабравили се Меркел и Макрон. Това не ви е ББ, че да казва "ДА" и да си трае, когато всеки самозабравил се посланик започва да ни поучава.