Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!

Исканията за Крим и Азовско море били неприемливи
29 дек 2018 13:13, Александър Попов
718
Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!
Снимка: Reuters

Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно спазването на правата на човека в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, заяви руското външно министерство в разпространен тази сутрин коментар по повод съвместното изявление на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон вчера, предаде ТАСС.

Още по темата
Руското МВнР призовава Берлин и Париж вместо да поучават Русия да обърнат внимание на "набиващите се на очи факти за грубо нарушаване на правата на човека от властите в Киев". Привеждат се редица примери и факти, по които Москва има претенции във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните власти в Украйна.

Меркел и Макрон призоваха в съвместното си изявление Москва да освободи украинските моряци, задържани заедно с трите си кораба при инцидента в Керченския проток миналия месец.

Русия гарантира свободата на корабоплаване в Керченския пролив и в региона в съответствие със съществуващите руско-украински споразумения и с международното право, "и като се отчитат, разбира се, реалните рискове за сигурността, заплахите и възможните провокации от страна на Украйна и западните й приятели", се посочва в документа на руското външно министерство.

"Бихме искали да напомним, че са безплодни опитите да се поставя под съмнение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, направили своя съзнателен избор в резултат на свободно волеизявление в съответствие с международното право. Русия и занапред твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации", подчертава руското външно министерство.

Москва също така призовава страните от ЕС да се откажат от явните "двойни стандарти" и да обърнат внимание на проблемите и заплахите, създавани от техните "киевски подопечни" за европейската сигурност и стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: РусияКримАзовско море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен отказ от руски газ и петрол ,пълно въоръжаване на всички натовски съюзници около Русия и разполагане на ядрено оръжие околовръст ,за да се подсигурим срещу внезапно руско нападение и гледайте как глада ще си свърши работата--ще видим дали пак ще го преизбират и на кой ще се отвиват.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15, Путин не се готви да промени продажната предателска конституция, разработена от армия пиндостански съветници в началото на 90-те години на миналия век. Той търпеливо чака руският народ да поиска да промени урязващата суверинитета конституция.
35
3
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Задала се е една вълнуваща 2019... През 2018, само наченахме мразилките, един калпав пилот отиде в Казана на Сатаната! Нищо чудно един унгарски тарикат, писал доноси срещу роднините си и той да се пренесе в Казана през новата година!
34
1
 
5
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До Анонимен 28аЛА СЕ НАМИРА В РЪЦЕТЕ НА РОССИЯ. И така навинаги
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусомразПо-скоро Уошингтън ще бъде изравнен със земята и Тръмп набит на кол, отколкото Путин влачен по земята.
32
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята показва, че руския Гулаг от край време е взимал акъл от Германия и не само акъл, а и от германски цар е управляван !Нали отплячкосването на Германия ги направи първа космическа държава !Нали Германия им помогна да се съвземат след Перестройката !Нали без сегашна Германия да са умрели от глад !Нали и сега се молят Германия да не им спре газа (Северен поток 2) !Неблагодарна азиатска ***, способна да ти забие ножа докато и' даваш хляб !
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами няма никакво фълшифициране прости си прегледай учебниците..Сталин е отговорен за смърта на милиони руснаци ( ако това не е геноцид какво е ?) .Няма как да обичаш Русиа и Сталин едновременно или ако го правиш си психопат
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИН Е ПИЧ И СЕГА С НОВОТО ОРЪЖИЕ ЩЕ МАЧКА НАРЕД И ПРЕЗ ОНАЗИ РАБОТА МУ Е КАКВО МИСЛИ БАБЕТО И МАКАРОНА
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До IvanИване-е, Иване! Да те обича кой те хване! Накъде с тоя акъл, ве, момче! :)
28
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните държави много приказват , но срещу Русия са безсилни. Остават им само празните приказки
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън дърво и камък се пукат,а той пее ли пее,как няма да пее,като сее натаралянкал до,козирката
26
4
 
17
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Ще ги освободят, бе! Ка щяло да не ги освободят!?? Като си излежат присъдите. Ще побачкат малко по строежите в Москва и ще се приберат за следващата Коледа( по нов стил). Те и немските войници минаха през същото, но по за 10 годни... Добри зидари, кофражисти и инженери! Метрото е пример за старанието им!
25
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е украински и точка по въпроса.
24
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ботева е бил,пияндур и е гледал,келепира,ще въстанеш ти срещу Султана аре,явно е имал хош-беш,с турците,кои възхваляваха Ботева,комунистите,явно е бил като тях
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Товарищ Путин има 3 дни да освободи незаконно пленените моряци след това Меркел ще е пронудена да анексира Русия.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До IvanОбичаме и уважаваме братушките като освободители, но не приемаме либерастично фалшифициране на историята с изключително плоски послания като "40 милиона руснаци които е избил Сталин".
21
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раша да освободи моряците сред, които и българин незабавно, защото Меркел и Макрон ще ги пердашат както не са го правили Наполеон и Хитлер.
20
32
 
9
 
! Отговори
Бояришник преди 5 години
На кой му пука какво казва РФ? Техният глас няма тежест никъде по света. Отговорът на цивилизацията срещу Мордор ще е още полезни санкции. И спокойно, тавариши, ще ги освободите, дори и Крим ще върнете, всичко ще ви се върне тъпкано! Господ забавя, но не забравя!
19
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Крим населението искаше да се върне в Русия и това е безспорно. А международните закони защитават повече държавата, отколкото неселението.
18
31
 
17
 
! Отговори
:)))))))))))))) преди 5 години
Типично, по руски, нагло изказване! "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти приказвам!" И после пияндурите се чудят защо са мразени в целия свят и защо навсякъде руснак е нарицателно за пияница и ***!