Путин няма да изостави приятеля си Мадуро

Парите, инвестирани от Роснефт в петролни проекти, никога няма да се изплатят
Обновена: 3 фев 2019 13:21 | 3 фев 2019 13:20, Нели Христова
309
Путин няма да изостави приятеля си Мадуро
Снимка: Reuters

Многомилиардната инвестиция в петролната индустрия на една бедна страна е важна, ала не и единствена причина за това, предаде "Дойче веле".  Руският президент - пламенен поддръжник на монетаризма и противник на печатането на пари с цел решаване на социални и политически проблеми, отдавна ще да е наясно до какво води инфлационната политика на Мадуро. Но дори и господарят на Кремъл трябва да разбере, че никое ЦРУ не би могло да „изнасили” венецуелската икономика, така както го направиха Уго Чавес и неговите наследници.

Още по темата

"Кремъл не изоставя приятелите си"

Парите, инвестирани от Роснефт в петролни проекти, никога няма да се изплатят. Ако някой някога е успял да се облагодетелства за своя сметка покрай венецуелските “командири”, така да бъде. Защото ако (и това става все по-вероятно) режимът във Венецуела падне, тогава Роснефт бързо ще бъде заменен от някой ExxonMobil.

Единствената възможност за спасяване едновременно както на венецуелската икономика, така и на режима на Мадуро, е да се назначи Антон Силуанов за вицепрезидент на страната и да се освободи от затвора Алексей Улюкаев, за да оглави след това в Каракас в министерството на финансите. Докато това не се случи - а то няма как да се случи - Мадуро ще продължи да води Венецуела към икономически крах.

Въпреки това Москва няма да се отвърне от нея. В крайна сметка, още от изпращането на руските военновъздушни сили на помощ на Башар Асад през есента на 2015 г. Путин се смята за главен борец в света срещу политиката на Вашингтон за смяна на авторитарните режими. Преживял два Майдана в Украйна и "Революцията на розите" в Грузия, той реши никога повече да не се предава на американските "демократи". Близката победа в Сирия трябваше да го убеди, че това е правилната политика. А сега за него е много важно да докаже отново: "Кремъл не изоставя приятелите си". Сигурен съм, че тайните телефонни линии между Москва и Каракас са се нажежили от съвета: "Не се предавай, Николас! Ако е необходимо, смажете ги с танкове! Нали ви осигурихме с Т-72? Виктор се уплаши в Киев и сега той живее във вила близо до Москва. Николас, и ти ли искаш половин година да гледаш снега през прозореца? Ако не искаш, действай с всички средства."

За последен път Москва влезе в пряка конфронтация с Вашингтон в началото на 1970-те години, когато Леонид Брежнев се опита да превърне Чили във втора Куба, а от президента социалист и довереник на КГБ Салвадор Алиенде - в новия Фидел Кастро. След това САЩ помогнаха на чилийските военни, водени от генерал Аугусто Пиночет, да свалят Алиенде.

Към днешна дата режимът на Путин, който сам е изолиран и санкциониран, се противопоставя на Вашингтон без да има и една десета от ресурсите и световното влияние на Съветския съюз. Сирийските победители не познават пътя назад. А за повечето руснаци това, което се случва във Венецуела, е "конфликт в една далечна страна между хора, за които не знаем нищо". Мисля, че няма да останат за дълго в неведение.

* Концепция, направлявала външната политика на САЩ и целяща недопускане на европейска колонизация в Северна и Южна Америка, бел.р.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
5
 
! Отговори
Единствения преди 5 години
До Атакиструски самолетоносач се казва,, Адмирал Кузнецов", САЩ имат 260, ако правиш разлика между флот и пехота! И ти внимавай , А-така засега е в управлението!
196
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф16v= 12 000 летателни часа Су35 С = 5500 летателни часа Официални дани на компанийте пройзводителки Личиси че зделаното си е Дялано
195
7
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Америка и Тръмп много да внимават с Мадуро защото Путин може да прати самолетоносачът Генерал Кузнецов там! А това означава че при самото му появяване на хоризонта, целият континент Америка ще се отдръпне назапад от страх!
194
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам другарите на СлавейковКак беше пицата днес хибриди ? ОСОБЕН вкус ? нещо ? Чеборашката четели ви конско ?
193
4
 
10
 
! Отговори
Ф-16 преди 5 години
Модела е на 2 години, марката е от 50! И БМВ е от 100 години, това е марка, не начало на произвеждане! Двете СУ та -35 като се напукаха един друг, нещо да кажеш? Вадиха мъртвите момчета от Японско море!
192
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъдуро Путин да викат и Чуркин и да се почва гей порното
191
2
 
6
 
! Отговори
до 192 преди 5 години
Да де, подкрепят ги бедните страни в които няма поток на бежанци и политиката им е винаги да са контра на САЩ. Погледни на къде са избягали 2 млн венецуелци (главно в Бразилия и Колумбия) и ще разбереш защо са против Мадуро.
190
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИТАЙ КУПУВА ОТ РУСИЯ 24 РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ СУ -35 ЗА 2 МЛРД.ДОЛАРА .САМОЛЕТА Е 5 ПОКОЛЕНИЕ .НИЕ КУПУВАМЕ 8 Ф-16 МОДЕЛ 74 Г ЗА НАД 2 МЛРД .ДОЛАРА И НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА И ИЗОБЩО ДАЛИ ЩЕ ГИ ПОЛУЧИМ.НА ТОЗИ ЖИДОВСКИ ГРАБЕЖ КОЙТО КАШЕРНИТЕ *** ПРИЛАГАТ НАД БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СОРОСОИДНАТА ШИЗОФРЕНИЯ МУ ВИКА (ДОБРА) СДЕЛКА И (СТРАТЕГИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО)
189
7
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Путин никога няма да изостави приятелите си : Мадуро, Ким Чен Ун , Асад, де що има комунисти ,все едно ,"наши" да са.
188
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прод.В противен случай се получават диспропорции и от там идват злините за света,т.е.да притежаваш много а ако е възможно всичко.Нарича се ненаситност или по народно му лакомия.(социопатия).Та когато властта попадне в ръцете на такива хора,социалният статус на обществото е се снишава до безгранична мизерия.За да се избегне такава ситуация е нужно образование не само в интелекта а и в уменията на индивида(икономически и практически) да използва ресурсите не само за своя а и за и общия просперитет
187
2
 
4
 
! Отговори
.. преди 5 години
Туй не е истина с тез имена са жив зян.А жените им как ли се казват???Голям резил.Ужас!!!
186
2
 
5
 
! Отговори
Звездю преди 5 години
Туй не е истина с тез имена са жив зян.А жените им как ли се казват???Голям резил.Ужас!!!
185
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великото преселение на народите се е състояло поради една единствена причина(то и до ден днешен не е престанало)за да се живее по-добре а не толкова от любопитство.(с две думи за да се подобри стандарта на живот)Само великите открития са се състояло поради любопитство.Така че в основата на мира е да се подобри стандарта на живот навсякъде по света и поради тази причина ресурсите за живота трябва да се разпределят равномерно между всички,според нуждите на хората но под единен стандарт.
184
7
 
12
 
! Отговори
Квазимодо преди 5 години
Венецуела се подкрепя от Боливия, Мексико, Куба. Против са Колумбийските (нарко) барони и аверчета им.
183
6
 
5
 
! Отговори
Бай Taшко преди 5 години
Само не разбрахме лявото Мадуро или дясното Мадуро подкрепя Путин?
182
12
 
6
 
! Отговори
Скендербег преди 5 години
САМО едно трябва да знаете !- това на снимката не е оня същият Путин който навремето застана начело на Русия - самият човек е подменен физически !
181
13
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Разбира се, че Русия не изоставя приятелите си.За всички нормални хора по света е ясно, че икономическата катастрофа на богата на нефт Венецуела не е дело нито на Чавес, нито на Мадуро.Тя е предизвикана от САЩ, които наложиха икономически санкции и блокада на Венецуела.Русия обаче никога не изоставя приятелите си.Руското приятелство не се измерва с пари като американското.
180
10
 
28
 
! Отговори
Православен славянин преди 5 години
Мадуро е законно избраният президент на Венецуела.Разбира се Русия ще защити за пореден път законноста по света и ще защити и скъпият си приятел Мадуро.Така постъпват добрите и верните приятели ,а не като лицемерните нагло-саксонци.
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ден днешен са достигнали и съществуват няколко теории за организиране на обществото.Тези които са се загубили през вековете са доказали невъзможността си поради една единствена причина а именно стремежа към еднолично управление на благата чрез различни форми на потисничество.Именно това е и причината за световните войни и за кървавите революции а не защото ресурсите на света са непропорционално разпределени.Чрез международната търговия може да се постигне просперитет във всяка точка на свтета
178
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 182. Преди Пиночет , Алиенде, доброволно не прави национализазия на основните средства за пройзводство. И навсякъде социализма се настанява в живота на населението с терор. Прибира спестените пари , националшзирва.