Скандал в руския "Стани богат": Верни отговори срещу процент!

Водещият и гостът, въвлечени в случката, са отстранени
20 фев 2019 08:40, Елка Василева
94

Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на "Стани богат". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името "Кой иска да стане милионер?", беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата "верните отговори срещу процент от печалбата", съобщи Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през ноември, но скандалът гръмна преди няколко дни. Участници в "Стани богат" са легендарният Александър Друз – популярен състезател в друга подобна игра - "Какво, къде, кога", и негов съотборник.

Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или около 40 000 евро. Въпросът "С коя фигура в шахмата се обявява мат на Легал?" се оказва препъникамък.

Участниците избират отговор "цар" вместо правилния "кон". И това ги лишава от голямата награда. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна схема. И така отваря Кутията на Пандора.

Следват взаимни обвинения, а Бер публикува в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни разговори с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият играч пък е категоричен – схемата е предложена от Иля Бер.

След разразилия се скандал от руския "Първи канал" обявиха, че двамата замесени ще бъдат отстранени, а спечелената сума няма да бъде разпределена.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
апрол преди 5 години
Друз е доста неприятна и вискомерна личноост,но той предлага на шефа на играта 50/50 при помагане да отговри правилно на въпросите и мисля ,че за Друз не е толкова важна сумата ,колкото е важно да си създаде на имидж на ерудиран мъж.
18
2
 
13
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Така е ,но я си представи ,че противника местейки царя ти прави мат.Това често се случва защото ако зад Царя стои царицата на пример ,то царицата ти дава шах ,въпреки ,че си местил царя!Това се има в предвид !
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е вярно в Русия такива неща не става. Там е рай на земята!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ми дадат шах с царя директно им го взимам и играта свършва.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никва връзка и логика в списката. Нищо не се разбра. Типично!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
13
4
 
8
 
! Отговори
До Гледната точка преди 5 години
В "преградията"(там няма преградия,това да не ти е Париж или Ню-Йорк) няма такава престъпност която би завидял и режисьор .... ,не че няма престъпност ,то навсякъде има престъпност ,но ти видимо си русофбче или американофилче,как ти по-харесва,затова и сгъстяваш облаците. Я разкажи в кое преградии на Москва се шири такавата престъпност,та режисьор ..... и не може да се отидет там ? Очаквам отговор ,няма да ти помогне интеренет -не рови . Давай ти си ,разкажи ни в кои преградия ... иначе си ЛЪЖЕЦ
12
1
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Новия Стани Богат по Канал 1 е с много по сложни въпроси от стария с Ники Кънчев.Свиди им се да дават и средно по 2000 лв на предаване.Понеже съм фен на тази игра ,едно време , гледайки формата с Кънчев отговарях без жокери до 7-8 ми въпрос,въпреки че бях тинейджър ,сега се ,чувствам доста по про.ст защото рядко отговарям без жокер и до 500 лв !!!
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар (((( ...Не се чуди етническите руснаци са много глупаво племе Само алкаши и леки жени ...впрочем някой знаели нещо полезно измислено от етнически руснак ???
10
6
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
Със цар не може да дадеш мат .Тия въобще не знаят правилата на играта ;)
9
5
 
13
 
! Отговори
Незнам преди 5 години
какви "впечатляващи "участници са тези двамата,но дори всяко малко дете,което е играло шах знае,че няма мат с царя...
8
2
 
5
 
! Отговори
?????? преди 5 години
Участниците избират отговор "цар"????????
7
11
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Цялата Великая рАссия е един голям скандал. Нищо там не е нормално. Москва е едина от най - богатите столици в света, а в предградията му се шири такава престъпност, че на нея би завидял, режисьор на *** крими!Та докато се стигне до тоталните корупциони схеми, чрез убийства на политически и икономически съперници и партньори. Чували ли сте за Чайка и какво е правил сина му. Всичко е разкрито, но липсва справедливост!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и у нас се е случвало да играят двама. Например - за благотворителност. Или когато играят само шампиони.
5
6
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До ВрачанинАло, Враца!Никой не пише статии срещу Русия. Какво да правят, да ги крият ли такива издънки? Като едно време. ;-) В РФ такива неща не стават, нали? Раят на земята. Ами... Стават. И те са хора, не са свръхчовеци, както някои ги идеализирате тук.
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 милиона рубли или около 40 000 евро?! Че то почти като във Венецуела, бе! Иначе много добре си живеят в Русия :)
3
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това показва тоталната деградация на алкохолиците!
2
1
 
23
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Не че нещо , но преди години индииците взеха "Оскар" с един подобен филм.Братушките са по изостанали и от тях
1
10
 
29
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Руснаците си имаха чудесното предаване Какво къде кога.Защо им трябваше да вкарват тая боза Стани богат