Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти

Едва ли много украинци биха приели, смята новият президент
28 апр 2019 13:44, Петя Славова
153
Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много украинци ще приемат предложението му за руски паспорти, заяви избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски. Наред с това той предложи украинско гражданство на руснаците, предаде Ройтерс.

Още по темата

Путин каза вчера, че Москва обмисля да предложи на всички украинци издаване на руски паспорти по бърза процедура. Това вероятно ще разгневи някои политици в Украйна, която от 2014 г. е във война с проруските сепаритисти в източните райони.

"В Украйна разликата е фактът, че ние, украинците, имаме свобода на словото в нашата страна, имаме свободни медии и интернет", написа Зеленски във Фейсбук. "Ние ще дадем украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които днес вероятно страдат най-много", добави той, цитиран от БТА.

Руският президент каза преди няколко дни, че иска да узнае позицията на Зеленски за конфликта в източна Украйна. Путин имал впечатлението, че Зеленски няма да изпълнява Минските споразумения от 2015 г. въпреки умората на украинците от войната.

Зеленски каза, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск". "Това не е най-добрият път към прекратяване на огъня и деблокиране на Минския процес", каза избраният за президент на Украйна. "Ние сме готови да обсъждаме нови условия за съвместно съществуване на Украйна и Русия. С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим", добави Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
11
 
36
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Ю кортесега ти "крепостните селяни",дето изкупиха половината ни черноморие.....друсаш ли са драги/драга?!Верно,че откачените извеяници правят всичко възможно да "закрепостят" руснаците със БЕЗКРАЙНИТЕ СИ "САНКЦИИ" и "ОГРАНИЧЕНИЯ",но те само показват СЛАБОСТТА на въпросните извеяници.Русия Е БИЛА,Е, и ЩЕ бъде НЕДЕЛИМА част от Европа!!!А КОМБИНАЦИЯТА "Русия + Германия" е най-страшния кошмар на ония отвъд Атлантика!За това те така яростно действат да насъскват Европа с/у Русия.
79
4
 
19
 
! Отговори
хахахаааа.... преди 5 години
До Ю кортес "Украински паспорт значи свобода на пътуване....".....без пари
78
37
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Остатъчната руска империя навлезе в последната фаза от съществуването на СССР .процесът на разпад продължава,първо ще се отделят северен Кавказ и поволжието,след това Сибир Кубан карелия.голяма Украйна ще включва освен окупираните територии Кубан и Воронеж.
77
5
 
21
 
! Отговори
хахахааа... преди 5 години
Зеленски - обикновен клоунКоломойски - президент на украйна
76
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ю кортесKADETO SA POISKALI TAM SA OTICHLI PUSNACITE
75
7
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ха ха!.."БЛАГИ" приказки на Зеленски...Ама друг път!..Вижте какви инструкции е получил симпатягата:-"С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим","..Значи бил готов "ДА ОБСЪЖДА" ситуацията,но.."ПРИ УСЛОВИЕ"!!!!!!?????За какво "обсъждане" става въпрос,след като поставяш ТВЪРДИ условия?!..но човека е комик,майтапите са в "амплоато" му...
74
31
 
13
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Украински паспорт значи свобода на пътуване,руски значи право на крепостен селянин
73
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешника винаги си остава ***,колкото и сериозен да изглежда.По скороТурция ще влезе в ЕС от колкото УкрайнаЧак сега разбраха,че да вярваш на запада безрезервно е най-голямата глупост на света.Освен,като на пазар и като на депо за евтина работна ръка и суровини,за нищо друго не те броят.Дават ти пари само ако имат интерес от това което трябва да построиш или направишПейлин им го рекна директно.5 милиарда долара ни струва вашата революция.Те и до днес не са разбрали че Крим беше важен за тях.
72
36
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"Няма по-лесни жени от рускините. Е, малко им куца хигиената ама това е друга тема......" За да легнее човек с рускиня, вече тя трябва да му плаща. ГНУСНИ, ПЪЛНИ СЪС ЗАРАЗИ МЪРЛИ!
71
32
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Руски паспорти за умствено увредени и със синдром на Даун!
70
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай ги Вова мачкай ги. Тия *** укрите изгребват чернозема и го продават на Германия и Изрел до там са я докарали
69
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Че то по този начин ще се изпразни ***...
68
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро Донецк и Луганск ще бъдат руски. Отаналата част от Украйна да си я вземат ЕС да си я присъединят, на никой не са притрябвали.
67
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин яко се лъже, че Украйна пак ше влезе в руската ***.ТЕ нашите РУСОФИЛСКИ дупедавци не ходят там, та кво остава за украинците!
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заплатите почват от 5 000 евро ама в жеба влизат по 2500 и като платиш наемче, интернетче, токче и напазаруваш три пъти в лидъл и отиде кинтата. освен това дежурствата са по 24 часа 3 4 пъти в седмицата и си един вид изтривалка за немските доктори. а ако е някоя хубава украинка неочукана още ще свала по 3 000 еврака на вечер от германци с малки чушлета след секс с които ще е като девственица.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименИзмий си очите, направи си очен преглед, или изкарай курсове по логика, може тогава да видиш. Само това мога да ти предложа. Успех, дано започнеш да виждаш.
64
4
 
16
 
! Отговори
ruski преди 5 години
ще поживеем, ще видим шегаджия. а може и да чакат 15-на години да влезнете в ЕСССР и да ядат банани и тоалетна хартия и да пътуват свободно.
63
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67Не виждам логиката лекарка в германия да работи на витрина при положение, че има глад за лекари и заплатите започват от 5000 евро= 50 мин. руски заплати.
62
0
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименНормално. Кой е луд да плаща за германка.
61
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябваше да сложат някой вместо порошенко защото нещата много загрубяхатова момче поредната американска марионеткато ако не беше до сега да му е паднала тухла на главата или някой с психически проблеми и надрусан щеше да го гръмнечиста работаи то знае че неможе да направи крачка в сторни от инструкциитевижте нашия вмирисан банкянски кренвирш - същото е