Мълния довела до инцидента със самолета на "Аерофлот"?

Пилотите загубили радиовръзка и преминали на авариен режим
Обновена: 6 май 2019 19:05 | 6 май 2019 18:55, Камелия Цветанова
71
Мълния довела до инцидента със самолета на "Аерофлот"?
Снимка: Reuters

Руски медии цитираха пилот на самолета на "Аерофлот", който снощи избухна в пламъци при аварийно кацане в Москва, че машината е била без радиовръзка заради удар от мълния, предаде БТА като циитра Асошиейтед прес.

При пожара след кацането загинаха 41 души от общо 78 на борда.

Още по темата
Самолетът Сухой SSJ100 беше излетял за Мурманск по време на буря, но бързо се върна за аварийно кацане.

Пилотът Денис Евдокимов беше цитиран от телевизия "Звезда" и в. "Комсомолская правда" да казва, че "заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране. . . т.е. без компютър, както е обичайно, а директно. В авариен режим", обясни пилотът.

"Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за спешни случаи, но за кратко и с прекъсвания. Успяхме да кажем няколко думи и после връзката изчезна", твърди той.

Според бордния командир причина за пожара е твърдото кацане и това, че резервоарите на машината са били пълни.

Държавната телевизия цитира стюардесата Татяна Касатника, че "излетяхме, влязохме в облак, имаше силна градушка и в този момент имаше изпукване и някакво проблясване, като електричество".

Руският министър на транспорта Евгений Дитрих каза днес, че от обгорелите останки на летище Шереметиево са извадени 41 тела. Шестима души са оцелели и са в болница.

На страницата си в социалната мрежа "ВКонтакте" кметът на Москва Сергей Собянин написа, че станалото е "ужасна трагедия" и трима от загиналите са московчани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Аерофлотпожарсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм №56 преди 4 години
Получих 2 минуса. Питал идитата, нещо невярно ли съм написал? Имаше филми за човекоядците от уругвайския отбор по ръгби от разбилия се в Андите самолет. Или аз си съчинявам?Просто искам да кажа, да изкрещя, да ревна: стига с гадното злобеене срещу Русия! Стига! Баста! Долна ***, изтъкана от злоба! Русия е велика, мощна, даже сравнена с целия свят! Нали това постоянно правите - сравнявате я с всички оставали, взети заедно!Слава на Русия - по-малката ни сестра, но пораснала голяма и могъща!
52
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Факти1.излита нормално но с пълни резервуари с гориво2. Минава през или много близо до гръмотевична буря(възможна първа грешка на екипажа)3. Мълния? или по същото време отказ на голяма част от електричеството4. насочване за кацане криво ляво - диспечерите освобождават коридор5. Кацанеа) с пълни резервуариб) без предкрилки/задкрилки(тоест скорост над 350км/ч вместо 220-250км/ч)в) удар в земята който поврежда основния колесник и предизвикава пожар на тонове неизразходвано горивопоклон
51
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 4 години
"Между друго по N.G. даваха и за хокйен отбор загинал в авиокатастрофа в Русия преди 10тина години!"Аз пък ще ти припомня за една друга катастрофа в Андите през 1972 г. с уругвайски отбор, където стигнаха до канибализъм. Самолетът беше Fairchild.И една катастрофа на Boeing-707 през 1961 г. в Брюксел, в която загиват всички, вкл. и целият отбор на САЩ по фигурно пързаляне.За което отменят Световното в Прага в знак на траур.Има стотици авиокатастрофи, данните са намираеми,но русомразката ***
50
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 4 години
GOVньо, наистина не разбирам извергската ненавист към руснаците от българи! Ти и останалите от клоаката сте патологични случаи. Моята държава е излязла от ада на петвековно иго благодарение на този народ, на неговите жертви. Станала самолетна катастрофа. Влез в Нета и ако малко разбираш английски, виж кога къде какви катастрофи са станали, с колко жертви и тогаз се уригвай вонящо! За тази катастрофа се изписа тон мастило (е, фигуративно казано). Пълно със злорадство. Срамно, гадно, гнъсно!
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е Путин да смени президентския Ил62 със SSJ100. Това ще успокои пътуващите с този тип самолет и ще вдигне рейтинга на компанията Сухой, която напоследък се прослави че има най-много инженери с фалшиви дипломи в бранша.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно е имало техническа неизправност но е рано да се заключава, че е резултат от мълния. Тези разследвания отнемат години но е много важно да се открият точните причини за да няма аварии и в бъдеще.
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-виновни за катастрофата и смъртта на толкова хора на първо място е мълнията и на второ място куфарите на пътниците. Възможно е да е диверсия на украинска диверсионна група, но за сега само се търсят следи от диверсанти в най-скоро време може и да ги намерят, както ги откриха в самозапалилите се руснаци носещи туби с бензин в Одеса преди 5 години.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 26Руските военни пилоти може и да летят, но като се уволнят от армията отиват я в Южна Корея, я в Китай. Напоследък и в Етиопия.Пилот в руската гражданска авиация работи за 60000 рубли на месец. Това е по-малко от 2000 лева, заплата на счетоводител в България. Нали не очакваш чудеса от професионализъм?
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако самолета не беше Сухой Суперджет, а Мокрой Суперджет мълниятя нямаше да успее да го подпали.
44
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Между другото, почти няма случаи с руски самолети, освен случаят със Супарджета в Ява.-Че кой се интересува от измрели руски фашисти? Аз без да гледам Нат Гео, мога да ти изредя 5-6 авиокатастрофи в Просия, при това христоматийни примери за пилотски грешки. Например слагането на деца на пилотската седалка, довело до падане на А310. Или тупването на Ту-154 от 12 000 метра право долу. Или забиването с носа надолу в пистата в Казан.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46 Това че по телевизията не са ,,разиграли" руска авиокатастрофа не значи ,че няма такива!Между друго по N.G. даваха и за хокйен отбор загинал в авиокатастрофа в Русия преди 10тина години!В Русия полетите на гражданските самолети са поне десет пъти по-малко от САЩ!Иначе по твойта логика ние сме най-добре ,тук почти няма авиокатастрофи!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 26Тъпaко, лошото е че твойте русначета са с толкова амортизирана инфраструктура и изостанала техника че десетократно повече нещастшия се случват на тяхна територия отколкото в нормалните държави. Така че русначетата ще РЕВАТ ЗА СВОИ БЛИЗКИ, ИЗГОРЕЛИ В КАТАСТРОФИ! МОЖЕ И НА ЗЕМЯТА десетократно повече.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОСатанаиле, нещо много малко жупел бълваш този път? Що така? Ами веднага пилотите са съобщили за извънредната ситуация. Сега ще разчетат и показанията на черните кутии. Ама хиените започват своя кикот отдалеч, нямат търпение да дочакат изводите, които наистина изискват определено време за дешифриране и анализ. Аз често гледам "Investigаtion of Aviation Incidents" по Ntnl.Geo. Между другото, почти няма случаи с руски самолети, освен случаят със Супарджета в Ява.
40
13
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 4 години
Руските пилоти със Сушките летят на 3 метра от американските разузнавателни самолети, без да мислят за това, дали на онези ще им стигне запасът от памперси. "Много непрофесионално!" скимтят от Пентагона. Викаш "пияните руски пилоти"! Мали-й, какво могат, като са трезви! На 9 Май ще ги видите, сигурен сЪм че и най-големите русофоби ще се монтират пред телевизорите.ПРОКЛИНАМ ВСИЧКИ РУСОМРАЗКИ ДЕЕБИЛЬЧЕТА ДА РЕВАТ ЗА СВОИ БЛИЗКИ, ИЗГОРЕЛИ В КАТАСТРОФИ! МОЖЕ И НА ЗЕМЯТА, ПАК ЩЕ Е КРИВ РУСКИЯТ ГАЗ!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънземните виновни !!!
38
5
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 39, То това е обяснение за простолюдието! Както каза шефа на най-голямата "руска" банка- Герман Греф, цитирам по памет с превод- "Колкото повече по бедни и по-прости хора има, толкова по-лесно ще ги управляваме!" Та това е мотото на голяма част от руските управляващи! Иначе, обаче са много загрижени за Нотр Дам! След това ми говорете за санкции, контрасанкции и прочие театър за "простолюдието". Ан и Ту са далеч по-добри самолети от това недоразумение Сухой Суперджет 100! Защо ли?!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е било много тегаво, щом като не е могъл да изхвърли горивото. Тепърва ще се види каква е била причината, ако кажат изобщо. Ама чест прави на екипажа, че са успели да евакуират толкова бързо хората.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Глупостите ги бръщолевят глупците. В случая - ти! Мълнии, макар и рядко, могат да нанесат тежки повреди на самолети. Който иска, може да прочете. Опасно е, когато самолетът попадне между буреносния облак и земята, затова пилотите заобикалят опасните облаци. Съвременните самолети, направени от композити, имат вградена метална мрежа, за да им служи като Фарадеев кафез. Особени грижи се полагат за обезопасяване на комуникациите в самолета. Разбира се SSJ e бил направен по правилата!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мълнията е пусната от ЦРУ за да напакостят на имиджа на руското самолетостроене. Оня ден ЦРУ пуснаха 2 милиона тона негоден нефт по забележете гордостта на СССР нефтопровода Дружба. Днес специалисти заявиха че заради хлорните примеси стократно над допустимите норми нефтопровода е корозирал до степен от която не може да бъде възстановен и най-вероятно ще трябва наново да се прокара по същото трасе. Никой не знае къде да се изхвърли негодния нефт, може би ще бъде запален. Ей това е ЦРУ. Пакостници
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като им е толкова слаба машината на мълнии защо са преминали през такъв облак на всикото отгоре и градоносен. Нямат ли радари в руските самолети за да видят че облака е много опасен за така наречения Суперджет?