Най-малко 13 загинали при инцидента с пътническия самолет в Москва

Екипажът е потвърдил, че самолетът е бил поразен от мълния
Обновена: 5 май 2019 21:36 | 5 май 2019 21:35,
100
Най-малко 13 загинали при инцидента с пътническия самолет в Москва
Снимка: БТА

Най-малко 13 човека загинаха, а шестима са ранени при подпалването на пътническия самолет "Сухой Суперджет 100", извършил аварийно кацане на московското летище "Шереметиево", предаде ТАСС, като се позова на медицинските служби.

Още по темата

"По последни данни са загинали 13 човека, шестима са ранени. Съдбата на част от пътниците е неизвестна", заяви източник от медицинските служби.

След извънредната ситуация със самолета летище "Шереметиево" работи в ограничен режим.

"В момента летище "Шереметиево" работи в ограничен режим с една писта", заяви пресслужбата на летището.

По данни на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на "Шереметиево".

Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

Основната версия за пожара е удар на мълния, казаха службите за спешна помощ. Екипажът е потвърдил, че самолетът е бил поразен от мълния.

Към момента текат действия по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на произшествието, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
! преди 5 години
Мир на праха им!
56
5
 
2
 
! Отговори
сухой- суперопекан преди 5 години
С.о.р.о.с е пуснал мълнията.
55
3
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
''Сухой - суперджет 100'' е най-новият самолет на Русия със 70% руска комплектация и 30% западна. Поради санкциите, ''западната'' комплектация беше импортозаместена с руска. Това забави пуска с няколко години. Преди шест месеца самолета беше готов. Резултатът е видим.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
41 са загиналите. Има и 2-*** души в тежко състояние. Има и доста ранени.КГБ вчера първо лъжеше, че нямало загинали, после казаха един загинал, после 13, сега вече официално 41 загинали.Кому беше нужна тази лъжа?
53
0
 
1
 
! Отговори
до 86! преди 5 години
Моляте, мен! Наблегни на правописа!!!!!! Трагедия, по-голяма от тази със самолета!
52
3
 
6
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Интересно как троловете чакат само такива трагедии.Живи и здрави да сте и такива трагедии да не ви сполетяват дори вас.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно по голям от теб даскале че твойте грешки са повече ...
50
0
 
3
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
До Анонимен 86Кой клас си завършил със това Оспяха, осигОри, случЕй?
49
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато путин и медведа си менкат постовете в русия ще продължи упадъка .
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилотите все пак оспяха да кацнат с тая горяща щайга при зациклила електроника ...И строго погледното това че oвцете вътре са се изпотъпкали в борба за ръчния си багаж вместо да следват инструкциите за евакуация...и никой не ги осигори адекватно от пожарната и наземните служби ...Не е тяхна вина ...Във всеки случей с руски пилот бих летял но на руски самолет никога ...Дано поне ранените се оправят че раните от изгаряне са гаднa работа...
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нощеска са изчистили неудобните постове. Бяха над 200.
46
0
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Голяма трагедия. В немската преса сочат 41 човека, които са изгоряли живи при тази катастрофа. Бог да ги прости и моля живите да имат респект от тези мъченици и да не коментират каквото им дойде на ума. Всички пътуваме със самолети...
45
6
 
5
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
Станалото показва, че на едно от най - големите летища в света липсва всякаква организация ! Пилотите искат аварийно кацане, а никой от дирекция ЛОП не се задейства. Координационният център още по - малко ! И всичко това 4 дни преди День Победъй. Не би следвало да има някакво значение, но все пак. Горивните резервоари са в крилата и фюзелажа и точно те горяха. Това показва, че не е било обикновено възпламеняване, а нещо по - сериозно.Освен това екипажът първи, а не последен напуска самолета.
44
0
 
3
 
! Отговори
Вова П преди 5 години
он упал.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас!!!41 човека загинаха!Проекта "Супер джет" се оказа много неудачен - меко казано!Пилотите слабо подготвени и първи напуснаха самолета!Действията на пожарникарите и спасителите под всяка критика!КПП-то на летището в Шереметиево не пропуснали линейките около 5-6 минути !?Правителството на РФ задължи "Аерофлот" да закупи този абсолютно ненадежден самолет!Авияцията на РФ е под всяка критика и няма нищо общо с надеждноста и високия професионализъм по времето на СССР.
42
0
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Страшна смърт ... задушени и изгорени.Дано има рай
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли ще измислят за виновен сега? Преди беше империализЪма, сега?
40
7
 
28
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Руската техника е вредна за вашето здраве.
39
12
 
24
 
! Отговори
ЗдравствуйтеБратушки преди 5 години
Самолет на България еър трябваше да излети за София от Шереметиево в 19:10.Поради руската организация,излетя в 01:00, чакайки на пистата час да кацнат останалите почти без гориво,кръжащи самолети. Тия 47 си изгоряха,поради ненамеса на пожарните средства,служби и техника.Това е втората значима катастрофа със Сухой,явно по си ги бива в изтребители(за които инфо за катастрофи няма).То инфо в Русия няма и пример е отмяната на полета ни 6 пъти.Явно чакаха Гергьовден,да ни пренесат в курбан!
38
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски самолет с руски двигатели по руски дизайн и осигуряване....Демек ковти тухла със съмнителни двигатели без фарадеева решетка пласмасова изолация и почти никаква дублирашта електроника