На живо: Парадът на руската армия на Червения площад

Русия демонстрира военна сила и мощ
Обновена: 9 май 2019 09:57 | 9 май 2019 09:55, Елка Василева
360

Русия чества 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

На Червения площад в Москва се провежда парад, който по традиция се наблюдава от върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация президента Владимир Путин заедно с редица други представители на държавното ръководство.

В парада участват над 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.

Зрителите ще видят най-новите танкове Т-14 "Армата", зенитните ракетни системи С-400, ракетните комплекси "Ярс", бойни машини на пехотата "Терминатор" и друга техника. Очаква се над Червения площад да прелетят стратегическата авиация (Ту-160, Ту-22М3 и Ту-95МС), фронтовите бомбардировачи Су-24СМ и Су-34, вертолетите Ми-28Н, Ка-52, Ми-24 и друга техника.

Военни паради се провеждат и в редица други руски градове, а вечерта ще има празнични салюти.

След края на парада Путин ще участва в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния воин. Руският президент освен това ще даде традиционния за Деня на победата тържествен прием в Кремъл.

Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.

Много вероятно е Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк". Руският президент винаги досега се е включвал в тази проява в столицата.
Очаква се такива шествия да има в общо над 500 града в 110 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
140 млн. празнуват някаква победа преди много години, смешна картинка
224
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"До БобиНе спори с официалната статистика, защото си жалък."ЕХ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВРаботата ми е да броя мъртви - да за съжаление има и такава работа и за това имам достъп до някои бази данни до които нормалните хора дори не подозират че съществуватта според тези данни има сега 8370814 живи притежатели на български документи за самоличност(вкл децата)Как смяташ колко от тези живи индивиди реално са в България?"официалната статистика" пфу хора като мен питай за статистика
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пълна тролска скръбВ България има 300 хиляди руснаци. В русия има няколко хиляди българи.Предполагам твоят познат и жена му ще се преселят тук. Щото познай - в България животът в пъти по-добър ,колкото и да е зле тук.А иначе си прав ,че средно азиатските и кавказките републики претопяват русия.
222
4
 
6
 
! Отговори
пълна тролска скръб преди 4 години
В Русия има 18 милиона икономически мигранти от Грузия, Армения, Азербайджан, Казахстан, Украйна, Беларус, а има и българи, които работят в Русия, един познат си взе и прекрасна жена от град Орел, страхотен човек, за разлика от вас, малокултурните *** на Мохамед, Банкя олигархията и Сороса
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиНе спори с официалната статистика, защото си жалък. Факт е че руснаците са милиони туристи лятото където и да отидете, жалък *** на герб и антибългарщината. Ако имаш претенции се обърни към ООН за да променят статистиката.
220
7
 
4
 
! Отговори
авторитет преди 4 години
Какви апетити има към Русия, бе болни мозъци?И две копейки да ми дадат нема да стъпя в тази ,,дъжава".Питайте др. Нинова къде учи детето и.
219
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"СПИСЪК НА СТРАНИТЕ ПО БВП РУСИЯ 10608, ТА ЗНАЧИ БЕДНИ СА БЕДНИ, ТАКАА, А ДА ВИДИМ КЪДЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ В ПРЕКРАСНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ С БВП - А 8064НЕЩО ДА КАЖЕТЕ ЛЪЖЦИ ОТ САЙТА?"АЙДЕЕ ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВБВП В ДОЛАРИ ВАЖИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА САЩВсяка друга валута приравнена към долара е СТЪКМИСТИКА /ЛЪЖАдори сравнението на страните по покупателна способност е СТЪКМИСТИКАЧукча купува месо за рубла и банан за 1000 рублиАрабина обратното банан за 1 и месо за 1000
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОПОРКИ ЗА ДРУГАРИТЕ:България ще пребъде в съюз с нормалните страни от Европа и с Русия, а ти като не ти харесва си ходи в Израел или Турция едната от двете ти възможни родини и дано скоро си обявите Израел и Турция война и да ви гледаме сеира.
217
1
 
10
 
! Отговори
Т-34 преди 4 години
Прочетете за генерал-лейтенант Владимир Стойчев !Истински българин!Днес и ние имаме повод да празнуваме!Как никой от "журналистите" не познава българската истария ,но за сметка на това са добре запознати с папския протокол!Срам !!!
216
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СПИСЪК НА СТРАНИТЕ ПО БВП РУСИЯ 10608, ТА ЗНАЧИ БЕДНИ СА БЕДНИ, ТАКАА, А ДА ВИДИМ КЪДЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ В ПРЕКРАСНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ С БВП - А 8064НЕЩО ДА КАЖЕТЕ ЛЪЖЦИ ОТ САЙТА?
215
5
 
1
 
! Отговори
222 преди 4 години
Това важи за теб - пенсионер ! Ходи да лекуваш подаграта си !
214
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тяМи именно - русия я интересува единствено армията и да си я показва по паради.Ама за образование , здравеопазване, наука пари нямат.Да си ядат калашниците.
213
2
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
Може ли да си представите колко струва издръжката на такава армия ?! Никой не може да каже колко са милиардите !Но това е необходимо за тая велика страна , защото към нея има много апетити !
212
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тя 220пишещите тук русофили не могат. Всичките са над 70 години и отиването до тоалетната без *** за тях си е предизвикателство.
211
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 219официално в момента русия и България са на различни страни. Ние сме в НАТО , русия е в ..средновековието.Така ,че писането за България си е дефакто писане против русия.Аа да и искам проспераща, богата и щастлива България (това трябва да се брои за анти-руски призив)
210
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
Кой от пишештите тук може в маршова стъпка да вдига крак под прав ъгъл - , със сигурност НИКОЙ ! Пикльовци !
209
4
 
8
 
! Отговори
ОПОРКИ ЗА ДРУГАРИТЕ: преди 4 години
В коментарите под статията да се внушава, че:1. Откакто има демокрация, 3 милиона българи са избягали (ако ви питат, защо няма и 1% от тях емигирал във велика Русия, не отговаряйте, а внушете, че сега тези българи са "бели роби" на Запад, мият улици, тоалетни, съдове или са болногледачи.2. Русия е най-великата страна, пенсиите там са германски и средната продължителност на живота по времето на Путин е скочила с 15 години! 3. В САЩ има 60 милиона клошари!4. В ЕС всички са гейове и ***.
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турци, марш от сайта! Стига писахте антируски и антибългарски злоби
207
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тясамо дето славяните от русия избягаха на запад (останал е тук таме някой за цвят).русия вече си е мюсулманска държава и се напълнила с туркмени,узбеци,чеченци,дегестанци,казахстанци,азери,абхази,авари,курдиши,кабари и т.н.И начело с едни психясали олигарси.
206
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Честит празник. Без Русия мрака щеше да покрие света.